Finska livsstilsvarumärket Balmuir har sedan tidigare NK i Stockholm som återförsäljare men nu satsar man på att öppna en egen butik i Stockholm för att sälja sitt sortiment av exklusiva inredningsdetaljer och modeaccessoarer. Butiken som ligger på Grev Turegatan på Östermalm öppnar dörrarna fredagen den 18 maj.

Balmuir grundades av Heidi Jaara 2007 och hon driver nu företaget tillsammans med sin man Juha. I dag har företaget återförsäljare i 70 länder över och är även representerade på många exklusiva hotell och restauranger världen över.

Samtliga produkter i varumärkets kollektioner tillverkas av naturmaterial som linne, kashmir, läder, siden och alpaca. Sommarens kollektion har inspirerats av den grekiska sommaren och färgsättningen går i bleka pasteller såsom rosa och blått som blandas med guldiga och röda toner.

Balmuir butik Stockholm

På inredningssidan finns vinglas och karaffer i handblåst kristall, stentvättade linneservetter och bordstabletter i läder. Men också ett stort urval av smyckesskrin, askar och skrivbordstillbehör i bisonläder.

Balmuirs linneprodukter i linne är tillverkade i Europa av stentvättade linnetyger med traditionella metoder som ger materialet en vintagekänsla. Bomullsprodukterna tillverkas av egyptisk bomull och har en hög trådtäthet.

I sommarkollektionen ingår även svala morgonrockar i våfflat linne och en spa-serie med ekologiska skönhetsprodukter som vårdar och återfuktar huden.

FOTO: Studio Emma Svensson

Läs även: 5 inredningsmisstag i sovrummet – så kan du undvika dem

 

 

Mest läst