Inredning inspiration, hem i beige. Hemma hos reportage.
Merja om den stora kärleken och familjen
0:39

Efter reklamen: Merja om den stora kärleken och familjen

(0:39)

Slå på ljud

Emilia och Jonas letade länge efter ett parhus i Nacka. Eftersom de var ute efter något nyproducerat gick det lite trögt, men så dök huset upp av en ren slump på Hemnet. Paret hade nyligen sålt sin lägenhet så allt föll på plats och några veckor efter visning flyttade de in. Det kändes verkligen som att det var meningen att de skulle bo här. Området är en perfekt blandning mellan villaområde och skärgårdsidyll ett stenkast från Baggensfjärden och med ett flertal badplatser och fin natur inpå knuten.

Eftersom Emilias och Jonas hus var nyproducerat såldes det till ett fast pris och utan budgivning, vilket båda tyckte var skönt.

Titta in i eklektiska prästgården på Österlen

Inredning inspiration vardagsrum. Minimalistiskt vardagsrum.

Minimalistiskt stram elegans i parets vardagsrum. Soffan Bon kommer från Adea, soffbord från Gubi, taklampa från Vertigo, kudden Knot och kudden med knapp kommer från Hay.

Elliot Olander

–Vi köpte huset i färdigt skick och jag måste säga att utvecklaren och inredningsarkitekten har gått helt i de spår som vi själva skulle ha gjort. De raka minimalistiska linjerna med de jordnära skandinaviska valen i färg i både kök och badrum hade vi valt om vi hade byggt själva, säger Emilia.

–Även små detaljer, som svarta lampknappar och eluttag, lyfter uttrycket och gör ett modernt och lite coolare intryck. Takhöjden är också något som gör husen unika, och de stora takfönstren som släpper in så otroligt fint ljus, fortsätter hon.

Inredning inspiration kontor, minimalistiskt kontor

Kontoret har samma snygga strama stil som resten av hemmet. Skinnstol från Gubi, skrivbord från Ikea med egen skiva. Gardiner från Persiennkompaniet.

Elliot Olander

Emilia och Jonas

Gör: Emilia är kundkoordinator och Jonas key account manager.

Ålder: Emilia är 27, Jonas, 36.

Bor: I Nacka utanför Stockholm.

Familj: Dottern Siri, 1 år.

Emilia älskar att ha snittblommor hemma och har det gärna utspritt lite överallt. Hon menar att det ger en harmoni och liv till deras annars minimalistiska och strama inredning. På sommaren blandar hon gärna in mer ljusa textilier i inredningen.

–Jag dukar gärna med ljusa linnedukar och servetter. Vi älskar att öppna våra stora fönsterpartier så att inne blir ute. Gardinerna rör sig med vinden vilket verkligen ger en känsla av sommar och frihet.

Så inreder du uteköket – 9 shoppingtips

Inredning inspiration snygga detaljer.

Snygga detaljer som sticker ut. Rottingbänk från Ikea, trästol, Carl Hansen, kudde från Himla, pläd från Classic Collection, båda lamporna kommer från Flos.

Elliot Olander

Emilia skulle beskriva sin och Jonas inredningsstil som minimalistiskt skandinavisk med en naturnära färgskala och få utvalda möbler och inredningsdetaljer.

–Vi gillar att blanda det mjuka jordnära med lite tuffa detaljer som våra svarta lampor från Flos. Det bryter av och ger hemmet attityd och karaktär, säger Jonas.

Inredning inspiration kök, stringhylla.

I köket hänger vinglasen prydligt i rad på en Stringhylla.

Elliot Olander

De har valt en väldigt lugn och harmonisk färgskala med beige nyanser och ljusa trägolv. Det känns tidlöst och skapar en varm och harmonisk känsla. Inspirationen hämtas överallt då båda är kreativa och lätt blir inspirerade.

Hemma hos, inredning inspiration kök, matplats.

Köket och matplatsen harmonierar i en monokrom färgskala i jordnära kulörer. Köket är platsbyggt, taklampan kommer från Flos. Matbord från MS Design, stolar från Carl Hansen.

Elliot Olander

–Så det kommer nya idéer hela tiden. Många blir däremot inte alltid av, vilket kanske är tur, säger Emilia med ett skratt.

Sociala medier, tv-program och offentliga miljöer som hotell och moderna kontor är också en stor inspirationskälla för Emilia. Hon och Jonas är väldigt lika i sin inredningssmak, något som växt fram successivt, menar Emilia.

Kika in inredarens lekfulla Malmö-hem

Hemma hos reportage, inredning inspiration sovrum, minimalistisk stil, minimalistiskt sovrum.

Parets sovrum är lyxigt inrett med naturmaterial och färska blommor. Sänggavel och bäddlinne från H&M Home, sängbord från Ikea. Taklampan kommer från &Tradition.

Elliot Olander

–När vi träffades var Jonas totalt ointresserad, medan jag alltid haft ett brinnande intresse. Jag började inreda lägenheten som han hade på den tiden. Det var nog när vi köpt vårt första gemensamma boende som hans intresse växte. Några diskussioner har det så klart blivit, men vi har kompromissat med varandra och det har lett till att vi hittat en gemensam stil som vi båda trivs bra med.

Inredning inspiration sjöutsikt. Hemma hos reportage Nacka.

Emilia och Jonas älskar närheten till naturen och vattnet. Parhuset i Nacka ligger bara ett stenkast från vattnet.

Elliot Olander

För att skapa lugn för ögat och harmoni i inredningen måste det finnas en genomgående röd tråd, menar Emilia och Jonas. En enhetlig bas. För att ge en personlig touch, värme och personlighet till hemmet ser de till att också våga blanda gammalt och nytt.Att vara den första som bor där och att inget tidigare har använts av någon annan, är något de båda värdesätter högt.

–Den känslan är oslagbar och lyxig. För mig är det också viktigt med ett bra planerat kök. Köket är hemmets hjärta och det är där vi tillbringar mest tid tillsammans, säger Emilia.

Hemma hos reportage, inredning inspiration, minimalistiskt sovrum.

I hörnet vid sängen står en trästol från Carl Hansen med en linnekudde från Himla. Vit räfflad keramikvas från Søstrene Grene.

Elliot Olander
Hemma hos reportage, banrnrum inspiration, stringhylla inspiration.

I Siris rum sitter en Stringhylla full med fina saker. Svanen på hjul kommer från Rofa Design, tavlorna från Desenio.

Elliot Olander
Parhus i Nacka. Hemma hos reportage.

Alla parhus i området har samma vackra fasad. Stol med sittdyna från Hay och Granit.

Elliot Olander
Inspiration utekök, inredning, hemma hos reportage. Inspirerande utekök.

Intill huset finns ett litet utekök för lata sommardagar.

Elliot Olander
Hemma hos reportage, inspiration inredning badrum. Minimalistiskt badrum.

Badrummet är helkaklat i en mild, grå nyans. Det ser ut som mjuk kalksten, men är i själva verket klinkerplattan Norrvange från Bricmate. Trähyllan över badkaret kommer från Granit, badlakan från Ikea.

Elliot Olander

EMILIAS 5 BÄSTA INREDNINGSTIPS

1. Välj inredning som verkligen tilltalar dig, som gör dig glad. Du inreder ditt hem för dig själv och det är du som ska bli glad och finna ro där.

2. Använd dig av punktbelysning och ha ett flertal olika lampor i ett rum. Det höjer mysfaktorn ofantligt.

3. Använd speglar för att förstora, förlänga och ge fler vinklar till ett rum.

4. Lägg fokus på detaljer som syns, som lampor som tar för sig, dörrhandtag och strömbrytare. Det lyfter hemmet till en ny nivå.

5. Satsa på gardiner på skena från taket, det får rummet att kännas större och luftigare.

Mest läst