lego-ikea-samarbete-bygglek
Ikea Lego samarbete bygglek klossar hylla vardgsrum

Att två av världens största företag till slut skulle mötas i ett kul samarbete är inte att undra på! Legos lekfulla universum möter Ikeas uppfinningsrika och smarta design i en rolig förvaringskollektion.

Ikea Lego samarbete bygglek klossar lekfullt vardgsrum

Den 1 oktober släpps samarbetet Bygglek som består av fyra olika produkter – ett set med tre små lådor och två set med större lådor och ett set med Legoklossar för att kickstarta den lekfulla upplevelsen.

Ikea Lego samarbete bygglek klossar hylla

Med övertygelsen om att leken gör både hemmet och världen bättre, tog Ikea och Lego sig an uppgiften att rensa bort hinder för att den vardagliga leken, och samtidigt skapa något praktiskt men ändå lekfullt som både barn och vuxna kan uppskatta tillsammans.

Ikea Lego samarbete bygglek klossar barnrum garderob

Inför lanseringen gjorde Ikea en undersökning: I Ikea Play Report tillfrågades barn om vad de ville ha och 47 procent av de tillfrågade svarade att de skulle vilja ha mer lektid med sina föräldrar.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Leken är viktig för barns lärande

Leken är det mest intuitiva och kraftfulla sättet för barn att lära och växa på. Men barn och vuxna ser ibland på lek och kreativitet i hemmet på olika sätt. Där vuxna ofta behöver struktur och organisation, ser barn en stimulerande och kreativ miljö där de naturligt vill leka, pausa, och sedan leka igen.

När man städar upp och omorganiserar barnens kreativa område under tiden som de leker, så avbryter man inte bara leken utan också deras kreativa uttryck och utveckling.

Ikea Lego samarbete bygglek klossar barnrum

Just därför ville Ikea och Lego skapa en förvaringslösning som i sig själv erbjuder en rolig och lekfull upplevelse. Lådorna är utrustade med legoknoppar ovanpå locket och frampå lådan så att barnen kan låta förvaringslådorna ingå i sin lek.

Ikea Lego samarbete bygglek klossar boxar

– Vi tror på lekens kraft. Leken låter oss undersöka, experimentera, drömma och upptäcka, säger Andreas Fredriksson, designer på Ikea of Sweden.

– Kollektionen är mer än bara lådor, säger Rasmus Buch Løgstrup, designer på Lego Group. Det är förvaring och lek i ett.

Ikea Lego samarbete bygglek klossar

Kollektionen Bygglek säljstartas den 1 oktober 2020 i alla svenska Ikeavaruhus och på ikea.se

LÄS MER:

Från 1950 till 2021 – Nu kan du titta i alla Ikeakataloger

Är du ett Ikea-proffs? Testa dig själv i vårt quiz

Höstens första Ikea-nyheter är här

Mest läst