Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Ny kollektion på Ikea – se bilderna här

22 apr, 2021 
AvCecilia von Mentzer
FotografIkea
Snygga nya inredningsdetaljer, fokus på textil och fina detaljer för köket. Vi vet när nya, tillfälliga kollektionen Lokalt släpps. Se bilderna och läs allt om dem här!
Annons
7 största inredningstrenderna under 2021Brand logo
7 största inredningstrenderna under 2021
Ikeas nya kollektion Lokalt i varuhus 4 juni kudde
Kuddfodral 149 kr.
Annons
Ikea nya kollektion Lokalt pläd på stol
Ikeas nya kollektion Lokalt pläd keramik

Ikea har under flera år arbetat med sociala entreprenörer och skapat en bättre vardag med möjlighet till arbetstillfällen på lång sikt och försörjning för utsatta grupper. Med initiativet Ikea Social Entrepreneurs har man utvecklat produkter med hantverkare sedan 2013. Hittills har över 30 000 jobb skapats för hantverkare och småbrukare, imponerande!

Annons
Ikeas nya kollektion Lokalt pläd lampskärm
Lampskärmen kostar 299 kr.
Ikea nya kollektion Lokalt kuddfordral
Kuddfodral 149 kr.

För kollektionen Lokalt, som släpps i juni, kontaktade man formgivare i Jordanien, Thailand och Indien och skapade tillsammans med sociala företag en kollektion med rötter i ett modernt traditionellt hantverk inspirerat av lokala traditioner.

Annons
Ikea nya kollektion Lokalt matta
Matta 1 995 kr.
Ikea nya kollektion Lokalt vas keramik
Keramikvas 299 kr.

Lokalt är resultatet av ett samarbete med samtida lokala formgivare från Amman, Delhi, Bangkok och Ikeas egen designer. Det är en samling av handgjorda textilier och keramik där lokala traditioner möter traditionellt hantverk, tillverkade av sociala entreprenörer i Jordanien, Thailand och Indien. Varje kuddfodral, matta, korg och skål bidrar till att stärka jämlikhet, inkludering och försörjning i de regioner där det behövs mest.

Annons
Ikea nya kollektion Lokalt kuddar

– Kollektionen är full av intressanta detaljer som berättar historier från de platser där produkterna faktiskt är tillverkade. Keramiken är en hyllning till det thailändska sättet att servera mat, det finns glimtar från vardagen i Amman i textilerna och uttrycksfulla former inspirerade av det indiska arvet i kuddfodral och mattor, säger Maria O'Brian, kreativ ledare på Ikea of Sweden.

Ikea nya kollektion Lokalt lampskärm
Lampskärm 299 kr.

Designers bakom kollektion är designduon Ploypan Theerachai, Indien, och Decha Archjananun med säte i Bangkok, Tania Haddad från Amman, och Ikeas egen designer Akanksha Deo som har sin bas i Delhi.

Annons
Ikeas egen designer Akanksha Deo som har sin bas i Delhi.
Ikeas egen designer Akanksha Deo har sin bas i Delhi.
Ikeas nya kollektion Lokalt i varuhus 4 juni keramikskål
Keramikskål Lokalt 179 kr.

De sociala affärspartners som bidrar till kollektionen är Jordan River Foundation i Jordanien, Doi Tung i Thailand, Industree i Indien och kvinnliga mattvävare från Diamond i Indien.

Annons
Kuddfodral Lokalt 149 kr.

Lokalt är en tillfällig kollektion som i Sverige lanseras 4 juni 2021 och finns till försäljning hos ikea.se och i alla Ikeavaruhus förutom Malmö, Gävle, Örebro, Linköping, Sundsvall och Haparanda.

Annons