Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Julpynta ute – 8 fina tips till trädgården

18 nov, 2020 
AvNanna von Knorring
julpynta i trädgården
Julpynta trädgården och husentrén för att skapa en mysig julkänsla såväl inne som ute! Från ljusslingor och girlanger till kransar – vi tipsar om åtta fina sätt att dekorera ute i jul.
Annons
Julen 2020 – 7 fina dekorationstrenderBrand logo
Julen 2020 – 7 fina dekorationstrender

En julpyntad husentré lyser upp på gatan, är välkomnande att komma hem till och sätter stämningen inför högtiden. Det behöver inte heller krävas mycket för att skapa en atmosfär med julkänsla utomhus.

Vi tipsar om åtta fina (och enkla!) sätt att julpynta ute:

1. Häng en julkrans på dörren

julkrans på dörren
Sätt guldkant på dörren med en krans i jul. Foto: Unsplash

Ett enkelt men fint sätt att skapa julstämning i trapphuset eller på din gata. Det finns flera fina färdigt bundna kransar som du kan köpa antingen i blomsteraffärerna eller online, men det går även enkelt att pyssla en själv. Du hittar en steg-för-steg-guide här.

Annons

2. Lys upp vid husentrén

upplyst husentré i juletid
Lys upp för att skapa myskänsla ute i vinter! Foto: TT/Marie Linnér/Scandinav

För många är det mörkret som är det mest påtagliga så här års, särskilt om snön lyser med sin frånvaro. Mota bort mörkret och skapa en mysig julstämning genom att lysa upp trädgården och husentrén. Några nya utomhuslampor och slingor i buskar och träd kan göra susen. Särskilt fint blir det med ljus som ger ett milt och varmt, mysigt sken.

3. Minimalistiskt med minigranar

minimalistiskt julpynt till uteplats och trädgård
Nordisk minimalism med små granar och en enkel ljuslykta. Foto via: The Merry Thought

Gör det enkelt för dig själv och dekorera med några små granar i tåliga utomhuskrukor och addera en ljuslykta eller två. Det ger en minimalistisk, nordisk julstämning och är enkelt att hålla fint hela december.

Annons

4. Uppdatera med röda detaljer

hus med röda fönsterkarmar och en röd dörr
Röda detaljer går fint ihop med både grått, grönt och vitt. Foto: TT/Marie Linnér/Scandinav

Röda detaljer hör inte bara julen till. Är dina fönsterkarmar eller din dörr i behov av en uppdatering kan lite röd färg göra dem vackra året om – men alldeles särskilt i jul och i konstrast till den vita snön i vinter.

5. Rama in entrén i jul

Frida Fahrmans julpyntade trädgård
Grönskande och välkomnande hos Frida Fahrman. Foto: Plantagen

Hos ELLE-profilen Frida Fahrman ligger fokus på entrén till huset. Genom att rama in den med olika typer av grönska och julljus blir den välkomnande och vacker på samma gång. Inspireras av den pampiga entrén och blanda gärna både kvistar med bär, tjockt, grönt granris och växter i olika former och nyanser.

Annons

6. Juldekorera i fönstret

juldekorerat fönster
Juldekorationer kan ge glädje både inne och ute! Foto: Unsplash

Dekorera ute – fast inne. Skapa ett vackert mönster som syns både utom- och inomhus genom att hänga upp dekorationer i fönstret. Kombinera gärna med en ljusslinga eller en lykta som lyser upp om kvällarna.

7. Pynta med girlanger utomhus

husentré med girlanger och julkrans
Enkelt och grönt med girlanger och kransar. Foto: TT/Marie Linnér/Scandinav

Snurra in trappräcken, pelare och balkong (eller varför inte hela dörren?) med girlanger i gran- eller tallris för en vacker grön juldekoration. Addera gärna en ljusslinga för utomhusbruk för en extra lyxig känsla!

Annons

8. Ljus i granen utomhus

juldekorationer i trädgård med mycket snö
Det går att julpynta ute även om det kommer ett tjockt snötäcke. Foto: TT/Ingela Nyman/Scandinav

Vill du slippa gräva fram dekorationerna under snötäcket? En enkel ljusslinga i granen lyser vackert även när snötäcket ligger tjockt över trädgården.

Läs mer:

Annons