Svenska Layered lanserar en ny kollektion mattor, som går under namnet The New Scandi. De färgstarka, vackra mattorna har fått sin inspiration från skandinaviskt formspråk inom såväl konst, arkitektur som mode.

De stilfulla färgklickarna ligger rätt i tiden, eftersom flera färgexperter förutspår att vi i år fortsätter våga färg i våra hem och att många kommer våga inreda med kulör mer permanent, snarare än som en tillfällig trend.

Layered lanserar New Scandi Collection
Layereds nya mattor 2020
Layereds nya matta Northern Light från New Scandi Collection 2020

De fem nya mattorna från Layered går under namnen Lake, Frost, Northern Light, Birch och Cloudberry, vilket även skvallrar om den andra inspirationskällan bakom kollektionen – den nordiska naturen.

Mattan Cloudberry från Layered

Mattan Cloudberry från Layered.

Mattan Frost från Layered

Mattan Frost från Layered.

Tidigare har Layered tagit fram en kollektion mattor som gjordes av återvunna PET-flaskor. Flaskorna smältes ner och omvandlades till trådar för att slutligen bli garn, som användes till mattorna. Den här gången har man återigen tänkt på hållbarhetsaspekten i materialvalet och mattorna är tillverkade i de slitstarka och tidlösa naturmaterialen ull och tencel. Varje matta är dessutom unik eftersom de är gjorda för hand.

Mattan Lake från Layered

Mattan Lake från Layered.

Mattan Birch från Layered

Mattan Birch från Layered.

Mattan Northern Light från Layered

Mattan Northern Light från Layered.

Priserna börjar från 10 900 kronor och mattorna finns i tre olika storlekar, 180 x 270 cm, 250 x 350 cm samt 300 x 400 cm. De nya mattorna lanseras hos Layered i februari 2020.

Läs mer:

Så inreder du med 2020 års färgtrender

5 inredningstrender 2020 – enligt Formex

Mest läst