Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Nu lanseras tv:n för konstälskaren

07 jun, 2017 
AvAlva Fierro
Vad är konst och vad är teknik? Nu kan du uppleva verk från exklusiva gallerier världen runt direkt i din tv-skärm.
Annons

Samsungs nya tv-satsning The Frame kan lätt passera för en tavla – och till skillnad från en traditionell tv, där skärmen blir svart när den stängs av – förvandlas skärmen på The Frame till digital konst.

Med över 100 konstverk i ett flertal kategorier att välja mellan finns det något för alla smaker och stilmiljöer. Det går även att välja mellan olika ramar och ställ. Vill man ladda ner fler konstverk kan man ansluta sig till en prenumerationstjänst mot en kostnad på cirka 200 kronor i månaden.

Annons

Tv:n har tagits fram i samarbete med den schweiziske designern Yves Béhar –som ville hitta ett sätt för tv:n att smälta in i och komplettera hemmets inredning.

– En tv finns i alla hem men det är sällan en del av inredningen vi vill lyfta fram, snarare gömma undan. Och när man pratar med vänner är det innehållet i tv:n man pratar om, inte designen på skärmen. Med The Frame vill vi omdefiniera den traditionella bilden av vad en tv är och kombinera den med underhållningsupplevelser i form av konst som annars upplevs på exklusiva gallerier, säger Wonki Kim, vd på Samsung i Sydkorea.

Annons

Just nu visas The Frame upp på konstgalleriet Kaviar Factory i Lofoten. Utställningen heter “Painting or not” och pågår under sommaren med start den 31 maj.

 

Annons