Liljegatan 1 blir Uppsalas första ”Stockholmsprojekt”, där Genova Property Group lyft materialen och standarden till en nivå som vi har blivit vana vid i Stockholm. För att inreda renderingarna och ta fram inspirationsbilder, har man tagit hjälp av stjärninredaren Louise Liljencrantz.

Kvarteret Liljan i Fålhagen, var det första större område i Uppsala som planerades som en enhet och den funktionalistiska byggnationen med punkthus, inspirerades av Le Corbusier och kallades ”hus i park”, eftersom den här nya luftigare typen av bebyggelse med stora grönområden var ny för Uppsala.

– Så med ett avstamp i ett modernt tänk kring ”hus i park” vände vi oss till arkitekterna på Kjellander Sjöberg, för att hjälpa oss förena funktion, estetik och visionen att skapa ett 47 unika bostäder fördelade mellan tre hus med en vacker park i centrum på Liljegatan 1, berättar Andreas Eneskjöld, vd på Genova Property Group.

Vilka delar av projektet är ni extra stolta över?

– Konstruktionen och planlösningen. Fasaden ger intrycket av att vara uppbyggd av asymmetriskt staplade kuber. En smart lösning som möjliggör många terrasser och burspråk, vilket sin tur skapar både utsikt och sol för de som ska bo här. När det gäller planlösningen har varje lägenhet fått en mängd olika rumsligheter, vilket skapar dynamik, det gillar jag.

Berätta om inredningen!

– Insidan av husen är i mångt och mycket en spegling av utsidan. Vi har arbetat med ungefär samma färgskala, men adderat accenter som burgundy och grågrönt.

De större lägenheterna är uppdelade i två delar, varför?

– En tydlig trend just nu är att många önskar sig en privat och en offentlig del i sina hem. I de större lägenheterna finns en avskild sovrumsdel med egen förvaring samt badrum en suite.

Se de första bilderna på bostäderna här:

Fakta Liljegatan 1:

Adress: Liljegatan 1 i Fållhagen, Uppsala

Här hittar du bostäderna. 

Läs också:

Här öppnar stjärndesignern ny inredningsbutik

Kungaparets hemliga kärleksnäste till salu – se bilderna här!

6 snygga inredningstrender från Formex-mässan

 

Artikeln publicerades först på Residence.

 

Mer läsning

Femina