Randigt är aldrig riktigt ute i kylan när det kommer till inredningstrender. Det brukar dyka upp nya ränder varje säsong. Men i år ser vi mer ränder än vanligt – i många riktigt fina stilar. Här är fem av sommarens hetaste trender med ränder – och 15 fina köp som du kan klicka hem just nu.

1. Färgglada och somriga retroränder

Randigt är trendigt – spaning och shoppingtips

Foto: Skagerak

Sommarens trendigaste ränder för verkligen tankarna till semester. Vi ser både smala och breda ränder i strand-, glass- och fruktfärger: Från sand och korall till marinblått, soldisiga pasteller, citronsorbet, persika och aprikos. Men också knallfärgade ränder med en lekfull 60-, 70- och 80-talskänsla. Med andra ord: Riktigt retro.

Teakpall med randig dyna, Skagerak

Pall med randig dyna från Skagerak

Utomhuspuff med bekväm sittdyna, med gula eller blå ränder. Mått: 75 cm bred, 70 cm djup och 43 cm i sitthöjd. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Randigt bäddset, H&M home

Randigt bäddset från H&M home

Charmigt påslakanset med ränder på både tvären och diagonalen, i mjuk bomull med trådtäthet 144. Välj mellan tre fina retrofärger. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Randig dyna till solsäng, Skagerak

Randig dyna till solsäng från Skagerak

Riviera cushion är en dyna som är skräddarsydd för att passa till Skageraks populära Riviera sunbed. Mått: 221 x 66 x 5 cm. Finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Randigt örngott, Jotex

Randig kudde från Jotex

Brett örngott i mjuk percale med vävda ränder. Mått: 90 x 50 cm. Trådtäthet: 236. Finns att köpa här (reklamlänk från Awin.com).

2. Randigt i naturnära nyanser

Om du behöver skaffa nya textilier till hemmet är ett bra tips att satsa på naturmaterial som håller länge.

Naturnära nyanser har vi sett mycket av ett tag och trenden ser inte ut att ebba ut; hösten 2019 är de jordiga tonerna heta som aldrig förr.

Randig kudde i linne och ull, Libeco

Trendiga ränder i jordiga toner

Foto: Artilleriet

Mysig kudde i 70 procent linne och 30 procent ull, med måtten 63 x 63 cm. Finns att köpa här.

Pläd i linnemix, H&M home

Ränder i jordiga toner på pläd från H&M home

Blockfärgad pläd i trendiga nyanser, tillverkad i en mix av 53 procent bomull och 47 procent linne. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Skål i stengods, HK living

Randig skål från HK living

Foto: Tambur

Fin skål för frukost, soppa eller godis (till exempel). Mått: 11 cm i diamater och 6 cm hög. Finns att köpa här.

3. Hotell- och restaurangränder hemma

Klassiska ränder på dukar, kökshanddukar och sängkläder är ett enkelt sätt att maxa semesterkänslan. Många varumärken har också plockat med den klassiska hotellranden i sommarens kollektioner, på både sängkläder och annan inredning som till exempel förvaringsaskar.

Örngott i hotellstil, H&M home

Trendiga hotellränder i sovrummet

Foto: H&M home

Staycationvänliga sängkläder med lyxiga hotellränder i fin bomull med trådtäthet 300. Komplettera det här örngottet med det tillhörande påslakanet. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Kökshandduk i linnemix, Arket

Kökshandduk med gul rand

Kökshandduk med ränder i en trendig solgul färg. Tillverkad i en mix av ekologisk bomull (78 procent) och linne (22 procent). Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Bäddset med blå ränder, H&M home

Trendigt randigt bäddset från H&M home

Somrig känsla med stilfulla ränder med en liten retroblikning, på ett påslakanset i mjuk bomull. Trådtäthet: 144. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

4. Randiga detaljer med en handmålad känsla

Vi ser också många ränder som svajar lite i sommar. Hantverk är hett och den som inte vill haka på DIY-trenden kan hitta många fina köp (både second hand och nytt) med hantverkskänsla i butikerna.

Randig vas, Hay

Trendiga ränder i gult och vitt på en vas från Hay

Foto: Hay

Vi har sett vasen Juice överallt under våren. Och nu finns den att klicka hem, i flera versioner och färger. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

Konstprint, Hein studio

Randigt print

Tjusigt svartvitt print i limiterad upplaga från danska Hein studio. 42 x 59,4 cm. Finns att köpa här.

Handmålad randig vas, By on

Randig vas från By on

Trendig vas med handmålade ränder på terrakotta. Mått: 17 cm hög och 13 cm bred. Finns att köpa här (reklamlänk från Tradedoubler.com).

5. Ränder och tofsar på textilier

Bland sommarens kollektioner finns många textilier med ränder tillsammans med tofsar eller fransar. Vi ser det på allt från hamamhanddukar till soffkuddar.

Randig prydnadskudde, Klässbols linneväveri

Ränder och tofsar ären trendig kombination

Foto: Tambur

Randig kudde i linne, tillverkad av familjeföretaget Klässbols linneväveri utanför Arvika. Mått: 50 x 60 cm. Finns att köpa här.

Kuddfodral med ränder och tofsar, H&M home

Kuddfordral med ränder och tofsar från H&M home

Kuddfodral i linnemix, med både smala och breda ränder OCH tofsar. Finns att köpa här (reklamlänk från Apprl).

Läs mer:

11 inredningsdetaljer som du kan fynda på rea just nu

Sommarens finaste badlakan och strandfiltar – 14 shoppingtips

Här är sommarens trendigaste rottingmöbler