Artikeln innehåller reklamlänkar

Rottingmöbler passar in i de flesta hem och stilar; från det eklektiskt minimalistiska till det mysiga naturnära. Och rotting är en av de största inredningstrenderna den här våren och sommaren. Men det betyder inte att kärleken blir kortvarig:

Det är inte första gången rotting trendar, och inte heller den sista. Men framförallt är det här ett material som håller stilen över tid. Något som känns allt mer viktigt när vi uppdaterar våra hem.

Här är några av våra rottingfavoriter just nu, från de senaste kollektionerna till designklassiker:

Nu kan du klicka hem Granits första rottingkollektion

Foto: Granit

Att Granit skulle släppa sin första rottingkollektion har vi skrivit om tidigare. Och nu har det hänt: Surabaya består av en vikvägg, en sittbänk, en fåtölj, en pall, en ljuslykta och ett litet sidobord. Våra favoriter är sittmöblerna:

Rund och luftig rottingfåtölj

Runda former ser vi mycket av just nu. Men den här fåtöljen har en design som samtidigt är tidlös och klassisk. Win-win. Finns att köpa här (länk till butik)

Rottingpall

Praktisk och dekorativ: Granits nya pall i flätad rotting fungerar även som ett litet sidobord. Finns att köpa här (länk till butik)

Sittbänk i flätad rotting

 

 

 

 

 

Trendig sittbänk i rotting från Granit

Bänkar ser vi mycket av i bloggar och trendsäkra Instagram-hem. Och vi gissar att den här rottingbänken blir en bästsäljare. Finns att köpa här (länk till butik)

Säsongens snackis: C-chair i rotting från Gubi

Trendig designklassiker i rotting

Foto: Gubi

En stilren rottingstol är lika tidlös som en beige trenchcoat; alltid rätt men även ”årets trend” lite oftare än andra klassiker. Ett bra exempel är C-chair, som det har pratats om en hel del den senaste tiden. Stolen finns bland nyheterna i trendsäkra onlinebutiker – men formgavs faktiskt redan år 1947.

C-chair gör sig lika bra med andra stolar vid matbordet som ensam i hallen eller sovrummet. En designklassiker som kommer hålla stilen genom åren. Här i kombinationen rotting och valnöt, men den finns även i fler utföranden. Finns att köpa här  (länk till RoyalDesign)

Detaljer i rotting hos H&M home

Trendig fruktkorg i rotting från H&M home

H&M home har många inredningsdetaljer med naturnära känsla, material och färger den här säsongen. Precis som de övriga kedjorna. Vi gillar rottingkorgarna; ett snabbt och enkelt sätt att addera lite värme till köksinredningen. Den här är för frukt, men det finns även en version för bröd. Finns att köpa här (länk till butik)

Trendiga möbler i rotting från H&M home

Foto: H&M home

Nyheten om H&M homes andra möbelkollektion fick rejäl fart i sociala medier under våren. Inte minst tack vare rottingmöblerna med en lyxig loungekänsla. Kollektionen har släppts till försäljning i etapper – och rottingen sålde slut direkt. Men den tålmodiga får en ny chans efter sommaren, när en ny leverans ska landa i onlinebutiken.

Vacker rottingfåtölj av Arne Jacobsen för Sika design

Trendig designklassiker i rotting av Arne Jacobsen

Paris är ingen ny fåtölj – den formgavs redan 1925 och var faktiskt Arne Jacobsens allra första möbel. Att den är lite extra trendig i sommar är en bonus, men det betyder förstås inte att den blir otrendig senare. Det här är verkligen en äkta designklassiker. Finns att köpa här (länk till butik)

Ikea satsar stort på rotting i sommar

Trendig rottingfåtölj från Ikeas sommarkollektion

Två av årets stora trender: Rotting och torkade växter. Styling av Mari Strenghielm och foto av Anna Malmberg för Ikea

Stolen Agen är en Ikea-klassiker – men inte mindre trendig i sommar för det. Och lika fin i läshörnan som på punchverandan, även i framtiden. Finns att köpa här

Inför sommaren släpper Ikea många nyheter i rotting. Här är två av våra favoriter:

Trendig rottingfåtölj från Ikeas sommarkollektion

Fåtöljen Buskbo är en nyhet i handvävd rotting med trendiga runda former. Finns att köpa här

Sänggavel i rotting från Ikea

Kollektionen Delaktig är ett samarbete mellan Ikea och designern Tom Dixon. Den nya sängstommen med rottinggavel kombinerar ett  industriellt uttryck med en naturnära känsla. Finns att köpa här

Sommarens trendigaste vikskärm – i rotting förstås

trendig skärmvägg i rotting från Artilleriet

Foto: Artilleriet

En fin skärmvägg kan lyfta ett helt rum. Den här är trendig och samtidigt lika tidlös som en bistrostol. Och fin lite var som helst hemma, till exempel som lyxig detalj i sovrummet. Finns att köpa här

Foto toppbild, från vänster: Granit, Gubi och Ikea.

Läs mer:

H&M home har släppt sina första utemöbler – och nya detaljer till balkongen

Ikea släpper nytt designsamarbete – med 10 formgivare och modeskapare

Granit lanserar sin första rottingkollektion – se den här

Mest läst