Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så bäddar vi 2020 – snygg och enkel hotellbäddning

14 okt, 2019 
AvNanna von Knorring
Nyfiken på vilka trender som råder i hemmet inför det nya året? I sovrummet inspireras vi gärna av lyxiga hotell, men på en nivå som gör det enkelt att skapa stilen själv. Här är bäddningen som har blivit en ny favorit.
Annons

Hotellstilen har blivit en storfavorit i såväl bad- som sovrum och nu influerar trenden även hur vi bäddar sängen. Sänggavlar, fina detaljer med hotellkänsla och fluffiga kuddar och täcken har blivit populära inslag som ger en lyxig stil i sovrummet.

Länge har det dock varit skrynkliga linnelakan som dominerat de trendiga bäddningarna. Ostrukna överkast som lämnats så där perfekt slarvigt och inbjudande draperade över sängen har varit den självklara trenden ett bra tag, men nu har alltså en ny utmanare seglat upp bland objekten på Hemnet. Nu vill allt fler bädda strikt och hotellikt, något bland annat Trendensers Frida Ramstedt nyligen noterade i ett inlägg på Instagram.

Så skapar du den trendiga hotellbäddningen

Vi sträcker ut vårt överkast och låter det bli stjärnan i bäddningen. Hotellkänslan skapas med en nervikt kant av täcket över överkastet, medan resten lämnas avslappnat hängande över sängkanten. En klassisk och minimalistisk bäddning som är elegant i sin enkelhet och syns på många hotell.

Annons
Trendig bäddning i prydlig och stram hotellstil med överkast
Stramt och snyggt – och enkelt att återskapa hemma! Foto: Jonas Lundberg Styling: Jonas Brandin för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm
Hotellbäddning är en av de hetaste trenderna på Hemnet 2019 och 2020
Vik ner en kant av täcket för att skapa hotellkänsla. Foto: Alen Cordic för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar

Ytterligare en bonus med den snygga bäddningen är att den är enkel att lyckas med hemma själv – även de morgnar man har bråttom. Genom att dra ut täcket jämnt över hela sängen, lägga på överkastet och vika ner en kant av täcket får du en prydlig bäddning på nolltid.

Fin bäddning med klassiskt överkast och ljus inredning i Göteborg
Ett klassiskt överkast blir stjärnan i bäddningen. Foto: Maria Sahlander Styling: By Bon för Bjurfors/mäklare: Charlotta Lenhammar

Ibland kan balansgången mellan den där stilfullt skrynkliga bäddningen och en slarvig, halvdan bäddning vara svår. Om du känner igen problemet kanske den här nya trenden är något för dig. Bäddningen är fortfarande minimalistisk och vilsam och även om den har drag av den strikta hotellstilen så kräver den inte flera steg och vikningar. Har du inget överkast? Dra då täcket jämnt över hela sängen och vik en rejäl kant upptill för att skapa stilen med bara täcket.

Annons
Bäddning i hotellstil med vita lakan och överkast
Vik överkastet dubbelt för en mer minimalistisk version av trendbäddningen. Foto: Anders Bergstedt Styling: Greydeco för Alvhem/mäklare: Andreas Lundberg

Om bäddningen blir en bestående favorit hos många får vi vänta och se, men klart står i alla fall att den blivit något av en trend bland stylisterna som står bakom drömlägenheterna på Hemnet. Och vem älskar inte en trend som förenklar vardagen, är lätt att anamma och går att tolka på ett personligt sätt med färg- och materialval?

Sovrum med trendig bäddning i hotellstil med överkast i grått
Underlätta vardagen med bäddning i trendig tappning. Foto: Alen Cordic Styling: Nouvel interiör för Bjurfors/mäklare: Sandra Stals
Bädda stramt och med hotellkänsla – med överkast
Lyft fram din personliga stil med ett färgglatt överkast i sovrummet. Foto: Anders Bergstedt Styling: Ingela Berg för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm
Annons

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons