Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Semester hemma – 9 trendiga detaljer med lyxkänsla

20 maj, 2019 
AvAnna Asplund
Det finns enkla knep för att skapa en lugn och lyxig semesterkänsla hemma. Och detaljer kan göra stor skillnad. Här är nio fina och trendiga tips. Perfekta som presenter!
Annons

Från budgetfynd i hotellanda till limiterade kollektioner och designklassiker som håller stilen i många år. Här är nio trendiga shoppingtips – som även fungerar fint som presenter.

1. Bäddset i lyxig hotellstil, H&M home

trendigt bäddset i hotellstil till sommarens semester hemma

Krispiga vita lakan och en elegant rand ger en lyxig hotellkänsla. Örngott i bomullspercale finns att köpa här (reklamlänk). Och matchande påslakan finns att köpa här (reklamlänk).

2. The Monocle guide to cosy homes, Monocle

The Monocle guide to cosy homes

Släpp kraven på ett perfekt hem på semestern – och resten av året. Här kan du inspireras av vackra hem med imperfektioner. En bok om meningsfull och hållbar inredning, fylld med snygga bilder och intressanta intervjuer. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

3. Trendig designklassiker till kaffet, Georg Jensen

Gerog Jensens kaffetermos är en designklassiker

Gör fikastunderna långa och lyxiga med en tidlös och tjusig kaffetermos. Den här kannan syns i många trendsäkra hem på Instagram just nu. Men den formgavs 2002 och designen bygger på Sigvard Bernadottes mjölkkanna från 1938. Finns att köpa här (reklamlänk)

4. Blåvit linneduk, Arket

Linneduk med trendiga blåvita ränder

Ett enkelt sätt att sätta guldkant på matbordet är att lägga på en duk. Och blåvitt och ränder är två av sommarens trender. Den här duken har måtten 45 x 250 cm och finns även i flera andra färger, med och utan mönster. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

5. Trendig pläd, André Saraiva i designsamarbete med Tekla

Trendig pläd från Teklas limiterade designsamarbete med André Saraiva

Lyx kan förstås även handla om exklusivitet. Och limiterade designsamarbeten mellan inredningsföretag och konstnärer är en tydlig  trend. Här är en riktigt lyxig filt, från Teklas samarbete med den franska graffitikonstnären och hotellägaren André Saraiva. Materialet är merinoull och kaschmir. Finns att köpa här (reklamlänk)

6. Quiltat överkast i ekologisk bomull, Granit

Trendiga detaljer till semstern hemma: Överkast

Ibland handlar lyx mer om vanor än om saker. Som att unna sig att strunta i att bädda sängen – eller börja med det. Ett fint överkast gör att sovrummet känns lyxigare och mer välstädat direkt. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

7. Lyxig dyna, Garden glory

Sittdyna till stolen utomhus

 

Trendig dyna till sommaren hemma

Blommig sittdyna som du kan fästa på en stol för att förvandla den till en loungefåtölj på ett ögonblick. Finns att köpa här (reklamlänk)

8. Svart vas i glas, Arket

Trendig svart glasvas

Detaljer i svart glas är en het trend – och ett enkelt sätt att få till en lyxigare känsla hemma. Den här vasen är 12,5 cm hög och den finns i fler modeller. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

9. Pastellrosa kuddfodral, H&M home

Textilier skapar en lyxig känsla på balkongen

Att addera lite mer textilier än nödvändigt är ett klassiskt stylingknep för att skapa lyxkänsla i en inredning; hotellgardiner i sovrummet och lager på lager av dynor, kuddar och plädar utomhus. Den här kudden i trendig pastellfärg blir fin i en mix med andra färger och mönster. Maximalism är en trend som vi ser mycket av i sommar. Finns att köpa här (reklamlänk)

Bonustips: Strandtennis-set, Skagerak

Trendigt strandtennis-set till sommarens semester hemma

Snyggt, enkelt och lite lyxigt spel för stranden eller trädgården. Två racketar i teak och två bollar. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Annons