Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Shopping: Fina utemöbler till funkis- och 60-talsstilen

22 maj, 2019 
AvNina Nyström
tips på utemöbler för funkisstilen
Strama, smäckra linjer, geometriska former och lättskötta, vädertåliga material – här är utemöblerna som passar bäst till funkis- och nyfunkishemmet samt 60-talshuset. Vilken är din favorit?
Annons

Stilrena, geometriskt formade hus är tidstypiskt för funkis och 60-tal. Och visst är det skillnad på design och arkitektur för funkis, nyfunkis och 60-tal, men de har också en del likheter. Och egentligen passar alla hus med den här typen av formspråk ihop med material och färger som är representativa för den här tidsandan. Här har vi plockat fram fina utemöbler och annan utomhus-inredning som passar till just dessa hus.

1. Smidig stol i stål, EMU

stol utomhus emu

Praktisk och slittålig rostfritt och pulverlackerat stål, finns i fem olika dova färger. I serien går även matbord, karmstol, barstol och rektangulärt bord. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

2. Soffbord i ribbad teak, By Kato

soffbord teak ute

Smart soffbord med en extra lägre bordsskiva för förvaring. Finns även som sidobord. Välj mellan vit eller mörkgrå ram, finns även med ljusgrå keramikskiva. Finns att köpa här. (reklamlänk)

3. Stilren hängande soffa i teak, Carl Hansen

hängande soffa

Hammock för utomhusbruk. Designad redan 1959 är den en klassisk investering i oljad teak som med åren får en vacker patina. Vädertåliga dynor finns som tillval. I kollektionen finns även solstol, bord, soffa samt stolar. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

4. Rund eldstad, Eva solo

eldfat

Få saker sprider sådan stämning som öppen eld. Den runda formen skapar en sköld mot vinden och är lätt att flytta – dessutom går eldfatet att använda som grill! Finns att köpa här. (reklamlänk)

5. Matgrupp i teak, Grythyttan

Utemöbler från grythyttan

I samarbete med Svenssons i Lammhult har Grythyttan tagit fram en exklusiv variant på sin klassiska matgrupp, tillverkad i teak med ett mattsvart stativ. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

6. Soffgrupp i teak, Hillerstorp

soffgrupp teak 60-tal ute

Låg sittgrupp i teak och svart plast som passar perfekt till stilen. Finns att köpa här (reklamlänk)

7. Blomsterlåda, Ferm living

Blomlåda ferm living

Den praktiska och stilrena blomlådan har många användningsområden. Finns i flera olika färger och storlekar. Finns att köpa här (reklamlänk)

Annons

8. Uppladdningsbar bordslampa, Fermob

Moon lamp Fermob

Fin liten bordslampa i klassisk stil. Finns i sex olika färgställningar. Går att variera mellan kallt eller varmt sken. Finns att köpa här (reklamlänk)

9. Retrosoffbord i rotting, Ellos home

Rottingbord

Soffbord som flörtar med retrostilen. Väderkänsligt, men passar perfekt i skyddade uterum. Höjd: 53 cm. Finns att köpa här.  (reklamlänk)

Annons

10. Golvlampa i retrostil för utebruk, Jotex

Svart golvlampa ute

Lampor som ser ut som inomhuslampor, men funkar lika bra utomhus, är en av sommarens hetaste trender. Den här svarta golvlampan är IP44-klassad och ett klockrent exempel. Höjd 140 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk)

11. Klassikern Pia, Gärsnäs

Pia Gärsnäs

Pia designades på 40-talet och har stått stark sedan dess. Ram i galvaniserat stål och uppfällbar sits med ribbor av massiv oljad ek. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

12. Lättskött utegrupp i vackra färger, Jotex

grön soffa ute stål

Soffa, fåtölj och soffbord i vädertålig och lättskött aluminium. Finns i flera olika storlekar och färger. Finns att köpa här. (reklamlänk)

13. Serveringsvagn i retrostil, Hillerstorp

Drinkvagn

Smäcker drink- eller serveringsvagn i vitlackad stål och betsad furu. Finns att köpa här. (reklamlänk)

 

Läs mer:

Annons