Artikeln innehåller reklamlänkar

Hallen är det första man ser när man kliver innanför dörren och visst vill man att det första intrycket är både hemtrevligt och ombonat. Det behöver varken vara svårt eller tråkigt att inreda hallen på ett smart och snyggt sätt, men det gäller att utgå från den yta man har och anpassa den efter sina behov.

Det är särskilt viktigt med en smart planerad, fungerande hall under vinterhalvåret när entrén fylls av såväl jackor, halsdukar, vantar, mössor och värmande skor som drar med sig både slask och smuts in.

Vill du få en lite härligare hall – samtidigt som den är kvadratsmart i äkta compact living-anda och enkel att hålla i ordning? Här följer 27 shoppingtips – från skoförvaring och krokar till personliga detaljer och mjuka sittplatser.

Skoförvaring till hallen

Smart skoförvaring är för många en nödvändighet för att inte snubbla både på vägen in och ut ur hemmet. Skoskåpet sväljer ofta fler par skor än vad en vanlig hylla kan göra, gömmer undan dem och kan ofta erbjuda en liten avställningsyta för nycklar och diverse andra små saker på toppen. Skoställ är å sin sida enkla att få in även i de minsta hallar för att skapa mer ordning och reda.

Tips! Stirra dig inte blind på skoskåpets färg när du ska välja det bästa alternativet för dig. Måla i stället skoskåpet i samma kulör som hallväggen för ett stilrent inmålat skåp.

1. Hemnes skoskåp, Ikea

hemnes skoskåp från ikea

Smalt skoskåp med fyra fack som passar i den smala, avlånga hallen. Smidig förvaring upptill där du även kan placera mindre vaser och liknande för att göra hallen mer inbjudande. Finns att köpa här.

2. Skoskåp, Ellos Home

skoskåp från ellos home

Vitt, glansigt skoskåp med tre lådor för skor och en för förvaring av nycklar och andra mindre föremål. Skoskåpet finns även i svart. Finns att köpa här (länk till Ellos).

3. Skohylla, Mio

skohylla från mio

Svart skohylla med stilren utformning och ett fiskbensinspirerat mönster med plats för flera par skor på två hyllplan. Finns att köpa här (länk till butik).

4. Skokabinett, By Lassen

stilrent skoskåp

Elegant skoskåp i tidlös design för den lilla hallen. Finns i ljusgrått, ljusgrönt, mörkgrått och svart. Finns att köpa här (länk till butik).

5. Skohylla, Normann Copenhagen

skohylla från normann copenhagen

Stadig skohylla i nordisk design i ljus ask och mörk eller ljus stål. Finns att köpa här (länk till butik).

Sittplats i hallen

En bänk är praktisk både som sittplats när skor ska av och på samt som avställningsyta för förvaringskorgar i hallen, oavsett om hallen är stor eller liten. Även i riktigt små hallar går det ofta att få in en sittplats, oavsett om det får bli en mindre bänk med inbyggd förvaring eller en flexibel pall.

Dessutom bidrar en sittplats i hallen till en inbjudande, ombonad känsla i hela hemmet så fort man kliver innanför dörren.

6. Bänk med flätad sits, Jotex

flätad bänk från Jotex

Bänk med stilren design i flätat lin och ben i ek som står sig år efter år. Finns att köpa här (länk till butik).

7. Bänk med förvaring, Bloomingville

bänk med förvaring från bloomingville

Praktisk bänk med två förvaringslådor och mjuk sittplats. Bänken är en meter bred, vilket gör att den även kan få plats i en något mindre hall. Finns att köpa här (länk till butik).

8. Bänk med sammetssits, House Doctor

sammetsbänk från house doctor

Avlång, snygg bänk med sits i sammet som gör hallen lite mer ombonad och inbjudande. Passar bäst i en avlång hall och finns i tre olika färger. Finns att köpa här.

9. Bänk med sittdyna, Hübsch

Bänk för den lilla hallen

Smidig sittbänk i ek och fanér med kudde i grå textil. Bänken passar även i en mindre hall tack vare sin bredd på 85 centimeter. Finns att köpa här (länk till Confident Living).

Sidobord till hallen

Ett sidobord fungerar som smidig förvaring och avställningsyta i hallen. Dessutom är det här du kan lägga krut på några fina detaljer som lyfter intrycket i hallen.

Även den avlånga hallen kan ha ett smalt konsolbord eftersom det finns flera olika varianter att välja på i butikerna. Kombinera med personliga inredningsdetaljer och addera några små vaser i olika höjder för en trendig känsla.

10. Svart sidobord, Hübsch

sidobord till hallen

Smalt sidobord med praktisk korgliknande hylla i metall nertill som bidrar till hallens förvaringsmöjligheter. Finns att köpa här (länk till Confident Living).

11. Sidobord med två hyllplan, Åhléns

sidobord Åhléns

Sidobord med två hyllplan i vitt stål. Bordet är enbart 25 centimeter brett, vilket gör det enkelt att få in i mindre hallar. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

12. Plant box sidobord, Ferm Living

plant box sidobord från ferm living

Minimalistisk sidobord som passar för såväl förvaring som för växter. Bordet är tillverkat i pulverlackerad metall och finns i flera olika färger. Finns att köpa här (länk till butik).

13. Sidobord i marmor, OX Denmarq

sidobord i marmor till hallen

Stilfullt sidobord för hallen med två hyllplan i marmor. Finns i olika utföranden med ben i svart stål alternativt mässing samt med hyllplan i antingen grönt, vitt eller svart. Finns att köpa här.

Smart och snygg klädförvaring i hallen

Det är få förunnat att ha precis så många garderober som det skulle behövas i hemmet och då kan ytterligare smidig klädförvaring i hallen vara en räddare för att på ett enkelt sätt lyckas hålla entrén i ordning.

Välj det som passar just din stil och dina behov – oavsett om det är några nya, färgglada krokar på väggen eller en smidig compact living-förvaringskombination som erbjuder mer än bara några krokar.

14. Sticks krok, Normann Copenhagen

sticks krok till hallen

Modern krok i naturfärgad ek som är både en snygg inredningsdetalj och en praktisk krok. Finns även i svart. Finns att köpa här (länk till butik).

15. Kombinerad hallförvaring, Ellos Home

compact living-förvaring till hallen

Kombinera krokar, skohylla och hatthylla i ett. Den här förvaringsmöbeln är riktigt smart ur ett compact living-perspektiv och mäter endast 80 centimeter på bredden. Finns att köpa här (länk till Ellos).

16. Klädhängare, Maze

klassisk klädhängare från Maze

Hallkrok i klassisk stil med åtta krokar. Kroken Bill finns i både vitt och svart. Finns att köpa här (länk till butik).

17. Krok i sammet, Cozy living

Krok i sammet

Addera ett trendigt och elegant element till hallen med krokar i mässing och sammet. Krokarna finns i flera olika utföranden. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

Förvaringskorgar till hallen

Korgar är guld värda i den lilla hallen och när man vill få ordning och reda på saker. När var sak har sin plats är det både enklare att hålla snyggt och att hitta rätt när man har bråttom.

Dessutom är förvaringskorgar i hallen ett kvadratsmart alternativ då de tar lite plats, är enkla att flytta och ofta går att antingen hänga upp, fästa på väggen, ställa på ett bord eller placera på golvet som de är.

18. Korg i svart metall, Granit

förvaringskorg i metall från granit

Smidig metallkorg som går att placera på hyllan, bänken eller hänga upp på väggen. Finns att köpa här (länk till Granit).

19. Flätad förvaringskorg, Hemtex

Korg hemtex

Förvaringskorg gjord av flätad vass med två handtag som gör den enkel att flytta runt i hemmet och hallen enligt behov. Finns att köpa här.

20. Förvaringskorg i jute, Granit

förvaringskorg i jute från granit

Korg i jute som är enkel att fälla ihop när den inte används, vilket gör den till ett smart val när du inreder hallen med compact living-tänk. Finns att köpa här (länk till Granit).

Hyllor till hallen

Utnyttja hallens höjd med smarta och snygga hyllor – oavsett om du behöver förvara hattar och mössor eller om du ställer dina förvaringskorgar och inredningsdetaljer på dem.

Även några smala hatthyllor kan frigöra oväntat mycket förvaringsplats, särskilt om du kombinerar med S-krokar och galgar.

21. Hatthylla, Essem Design

klassisk hatthylla med krokar

Klassisk hatthylla med krokar för flexibel upphängning även i den lilla hallen. Hyllan finns i flera olika utföranden. Finns att köpa här (länk till butik).

22. Hatthylla, Maze

hatthylla i mässing

Stilren hatthylla i miljövänlig mässingsfärgad metalltråd. Hyllan har även krokar undertill. Finns att köpa här (länk till butik).

23. Hylla, House Doctor

Hylla House Doctor

Stilren vägghylla i mangoträ med hållare i järn som erbjuder förvaring på höjden i den lilla hallen. Finns att köpa här (länk till RoyalDesign).

Compact living-detaljer till hallen

Detaljerna är hallens strössel som gör rummet ett snäpp finare. Här kan du dessutom vara precis så personlig som du vill eftersom detaljerna sällan tar särskilt mycket plats.

Speglar tar sällan mycket plats och det gör inte heller olika typer av tavlor som bidrar med färg och ett personligt första intryck i hemmet.

24. Förvaringstavla, Granit

förvaringstavla till hallen från granit

Förvaring och dekoration i ett! Den här förvaringstavlan kan hålla såväl tidningar som annan post och är fin att dekorera med personliga bilder och detaljer. Finns att köpa här (länk till Granit).

25. Rund spegel, House Doctor

rund spegel från house doctor

En spegel ger ett rum ett större intryck, vilket gör den till en utmärkt inredningsdetalj i hallen som oftast är något mindre eller smal. Den här trendiga runda spegeln finns i flera olika storlekar och i både klart och rosétonat spegelglas. Finns att köpa här (länk till butik).

26. Anslagstavla, Design Letters

Anslagstavla i A4-storlek som sätter färg på hallen och är enkel att skriva ett eget budskap på. Tavlan finns i flera olika färger. Finns att köpa här (länk till Åhlens).

27. Spegel med förvaring, Menu

Hallspegel med förvaring från Menu

En inredningsdetalj till hallen som kombinerar funktionalitet och stilmässighet. Spegeln har en baksida i stål där du kan förvara allt från nycklar till halsdukar. Finns att köpa här (länk till butik).

Läs också:

Shoppingtips: 12 snygga dörrmattor till hallen

8 compact living-knep för den lilla hallen

7 smarta sätt att inreda hallen – proffsets bästa tips

Mest läst