Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Smarta knepet som gör att blombuketten håller längre

07 sep, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
Få blombuketten att hålla längre
Snittblommor som vissnar alldeles för snabbt är en ledsam syn som tyvärr inträffar alltför ofta. Men det finns ett smart knep som gör att blombuketten håller längre – hårsprej!
Annons

Färska blommor är verkligen en underbar lyx att unna sig året om. Dessvärre har buketterna med färska blommor en tendens att vissna innan man hunnit njuta av dem ordentligt. Och det finns knappast något tråkigare än att behöva slänga bort blommor, speciellt om man inte haft dem särskilt länge.

Men det finns faktiskt ett riktigt smart och enkelt knep som gör att dina snittblommor håller längre. Förutom de klassiska tipsen om att ge blommorna en ny snittyta med hjälp av en kniv, ställa buketten svalt över natten och att byta vatten dagligen, finns det ytterligare ett knep för den som verkligen vill förlänga bukettens livslängd. Lösningen finns i ditt badrumsskåp och stavas hårsprej!

Genom att spreja dina blommor med hårsprej förlänger du livslängden med flera dagar, beroende på hur länge du upprepar proceduren. Perfekt om du vill att dina blommor ska hålla ända fram till helgens middagsbjudning eller fest!

Annons

Så kan du få blombuketten att hålla längre:

1. Snitta stjälkarna med en vass kniv.

2. Spreja buketten med hårsprej. Tänk på att hålla munstycket en bra bit ifrån blommorna – det är ett tunt lager sprej vi vill åt som inte tynger ner blommor och blad alltför mycket.

3. Häng buketten upp och ner tills hårsprejen har torkat helt.

4. Fyll en vas med vatten och ställ ner buketten där som vanligt.

5. Spreja sedan blommorna med hårsprej ungefär varannan dag.

 

Läs även:

Artikeln publicerades först på Året Runt.

Annons