Oavsett om du planerar mysiga lässtunder, avslappnade dagar eller härligt balkonghäng med vänner så är uterummet en självklar del av hemmet för många så här års. Och då gäller det att inreda precis lika mysigt utomhus som inomhus.

Vill du ha lite mer möbler har vi sammanställt en lista på årets snyggaste budgetmöbler för uteplatsen.

En hängmatta gör det inte bara skönare att hänga ute, den ger även intryck av en mer ombonad uteplats samt ger en härlig bohemisk touch. Här listar vi tio hängmattor som är gjorda för lata sommardagar i solen – och som går att klicka hem direkt.

1. Mönstrad hängmatta, Odd Molly Home

Mönstrad hängmatta

Mönstrad hängmatta i bomullscanvas – perfekt på såväl balkongen som uteplatsen. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

2. Prickig hängmatta, Bloomingville

Prickig hängmatta

Den här lekfullt grå-prickiga hängmattan tillverkad i canvas fungerar som en skön viloplats i sommar. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

3. Hängmatta med fransar, Åhléns

Bohemisk hängmatta med fransar och tofsar

Naturvit hängmatta med dekorativa fransar på sidorna som ger en bohemisk touch till uterummet. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

4. Mönstrad hängmatta, Bloomingville

Hängmatta till balkongen och uteplatsen

Nätt mönstrad hängmatta i beige och vitt. Fin på såväl uteplatsen som på balkongen! Läs mer och köp här.  (reklamlänk från Awin.com)

5. Hängmatta med fransar, Granit

Bohemisk hängmatta med fransar
Bohemisk hängmatta med fransar

Hängmatta i tyg, med fästen i rep och bohemiska fransdetaljer. Finns i svart (reklamlänk från Adtraction) och rödbrunt och ger en ombonad känsla till uteplatsen. Läs mer och köp här.

6. Sambito hängmatta, Skagerak

Bohemisk hängmatta med flätmönster och fransar

Mysig hängmatta för uteplatsen i naturvit, kraftig bomull samt med dekorativa fransar längs sidorna. Läs mer och köp här.

7. Hängmatta med tofsar, Indiska

Bohemisk hängmatta med tofsar i flera färger

Sätt färg på balkongen eller uteplatsen med den här färgglada varianten. Hängmattan är tillverkad i bomull med tofsar i olika färger. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

Läs även: 11 sätt att få balkongen att kännas lyxigare

8. Hängmatta för familjen, La Siesta

Bohemisk hängmatta i naturvitt

En extra stor hängmatta för hela familjen med en bredd på 180 centimeter. Den här naturvita hängmattan är gjord av ekologisk bomull och är GOTS-certifierad. Läs mer och köp här.

9. Hängmatta med sidoficka, Ikea

Billig hängmatta med praktisk ficka

Vit hängmatta i polyester med praktisk sidoficka för tidningar och böcker. Läs mer och köp här.

10. Multifärgad hängmatta, Afroart

Färggrann hängmatta
Färggrann hängmatta

Multifärgad hängmatta för hela familjen. Den fairtrade-märkta hängmattan är handgjord av familjer på Yucatanhalvön i Mexico. Finns även i svartvittLäs mer och köp här. 

Läs även: 5 enkla saker som höjer mysfaktorn på balkongen

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.