Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stall från 1800-talet blev mysigt gårdshus – se bilderna

23 apr, 2018 
AvNanna von Knorring
En gång i tiden var gårdshuset ett stall, men i dag gömmer sig en modern lägenhet inuti huset i tegel – en dröm för den som vill ha ett unikt boende. Eller vad sägs om en egen uteplats och flera bevarade originaldetaljer?
Annons

I hjärtat av Malmö ligger det här charmiga gårdshuset i rödtegel som nu finns ute till försäljning. Byggnaden, som ursprungligen är ett stall från 1800-talet, har förvandlats till en yteffektiv, modern bostad om 30 kvadratmeter.

Den moderna bostaden har bevarade tegelväggar som målats i vitt. Det finns även originaldetaljer i form av takbjälkar och bevarade fönster som skvallrar om byggnadens historia, medan synliga rör i metall ger en modern industrikänsla.

Foto: Erik G/SE360 Styling: Bjurfors Home för Bjurfors/mäklare: Thierry Asso

Annons

Bostadsrätten totalrenoverades 2017/2018 och har en öppen planlösning i två våningar. På markplan finns ett modernt kök och plats för såväl matsalsdel som soffgrupp, medan loftet fungerar som sovrum med plats för förvaring.

Köket går i helsvart, vilket skapar en snygg kontrast mot väggarna, bjälkarna, trappan och taket som alla går i vitt.

Annons

Den generösa takhöjden samt ett takfönster på sovloftet i kombination med ett räcke i glas ger ett rikligt ljusinsläpp i den lilla bostaden.

Dubbeldörrar i glas leder till den egna uteplatsen om cirka sju kvadratmeter.

Annons

Gårdshuset ligger i Åbergs kafferosteri, som är en byggnad från år 1836. Byggnaden fungerade på 1920-talet som stall för hästarna som fraktade kaffebönor mellan kafferosteriet och hamnen i Malmö.

Mer information om bostaden och fler bilder hittar du hos mäklaren här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.

 

Annons