ikea-tom-dixon-r

I juni avslöjade Ikea att de teamar upp med Tom Dixon för ett samarbete och nyheten blev en riktig snackis i inredningsvärlden.

Under en presskonferens kom det fram att stjärndesignern skapat en möbelplattform med underredet Delaktig, som går att använda till en rad olika möbler och sängar, men sedan har vi inte hört något nytt – förrän nu.

Läs även: Ikea lanserar ny tillfällig kollektion i vacker gråskala

Nyligen släpptes den första bilden från Ikeas och Tom Dixons samarbete och det ser lovande ut. Modulmöbeln ska fungera som både en säng och soffa och bilden avslöjar dess stilrena och minimalistiska design.

Enligt sajten Dezeen ska modulmöbeln presenteras under Milan design week i april och Delaktig beskrivs som en säng och soffa vars stil och användningsområden kan förändras och modifieras under en hel livstid.

Läs även: Spana in Ikeas läckra sommarkollektion

Deezen skriver också att Ikea och Dixon för ett samarbete med svenska textilföretaget Bemz för att ta fram överdrag till Delaktig, vilka ska lanseras samtidigt som modulen under 2018.

Tillsammans med 75 studenter från designskolor i New York och Tokyo har Dixon utvecklat nya sätt att modifiera Delaktig.

– Det är i första hand en säng, men den kan förvandlas till vad som helst. Sängen blir en soffa med mina tillval, säger Dixon enligt sajten.

Källa och foto via: Dezeen

Läs mer: Detta är Ikeas bästa möbel genom tiderna – enligt chefsdesignern