Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Trendspaning: Koboltblått är höstens coolaste accentfärg

21 aug, 2019 
AvNanna von Knorring
Poppig, intensiv och en härlig färgklick. Höstens trendigaste accentfärg stavas koboltblått. Här är tipsen som fixar trenden i hemmet – på ett bestående sätt!
Annons

Det finns mycket härligt att botanisera bland när det kommer till höstens nya inredningstrender. Och efter att Pantone utsett Ultraviolet och Living Coral som årets färger 2018 och 2019 verkar det som att allt fler börjar få smak för knalliga färger i hemmet. En av säsongens hetaste mikrotrender är nämligen detaljer och blickfångare i en stark blå nyans, allra helst i poppig koboltblå.

Färgen syns mest i dekorationer och inredningsdetaljer eftersom den är enklast att addera till inredningen i små doser, men för den modiga finns även möbler i koboltblått – och det kan bli ett riktigt snyggt, bestående inslag i hemmet. Koboltblått går nämligen att matcha med en mängd olika färger och är alltid en pigg detalj oberoende om den är i ropet eller inte.

Sugen på att inreda med koboltblått? Vi listar 13 shoppingtips i trendigt blått som finns i butik just nu:

1. The Big Blue vas, By On

Koboltblå vas från By On

Koboltblå vas med vackert böljande mönster i glaset. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

2. Skanör sittbänk, Jotex

Koboltblå bänk från Jotex

Den här praktiska bänken i björkträ kombinerar två trender i ett med sin sits i rotting och sin koboltblå färg. Finns att köpa här (reklamlänk).

3. Panier korg, Hay

Korg i blått från Hay

Oval liten korg i metall som blir fin som brödkorg eller som en färgglad förvaringslösning i hyllan. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

4. Twist lampa, Seletti

Twist lampa från Seletti i koboltblått

Den här LED-ljuskällan blir en härligt lekfull färgklick i hemmet. Lampan är formgiven av Alistair Law för Seletti och passar en E27 sockel. Finns att köpa här (reklamlänk).

5. Poster med blommotiv, Paper Collective

Koboltblå poster med blommor från Paper Collective

Posters är ett enkelt sätt att prova en ny trend i hemmet eftersom de inte är särskilt dyra och dessutom är enkla att byta ut om man tröttnar. Den här postern med ett blomsterstilleben har en koboltblå bakgrund som piggar upp och skapar kontraster i hemmet. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

6. Stolen Concrete, Källemo

Concrete stol från Källemo

Concrete är en designklassiker som formgavs av Jonas Bohlin år 1981. Karmstolen finns i flera utföranden, bland annat i en fin klarblå nyans. Finns att köpa här (reklamlänk).

7. Mönstrad pläd, Elvang Danmark

Koboltblå pläd från Elvang Denmark

Pläden är ett måste i soffan under höstens och vinterns kalla kvällar. Den här mjuka ullpläden från Fairtrade-certifierade Elvang Denmark har ett jacquardvävt mönster i koboltblått och bidrar med färg i inredningen. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

8. Dricksglas, HK Living

 

Koboltblått glas från HK Living

Ett sätt att få in trendfärgen på ett litet, men bestående sätt i hemmet är att välja glas i vackert koboltblått. Det här glaset från HK Living finns i två storlekar och sätter guldkant på dukningen. Finns att köpa här (reklamlänk).

9. Tidningsställ, Maze

Blått tidningsställ från Maze

Låt förvaringen bli en stilfull del av inredningen. Det här lekfullt moderna tidningsstället finns i flera färger, bland annat i en klarblå nyans. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

10. Venche kuddfodral, Ikea

Koboltblått kuddfodral från Ikea

Ett smidigt sätt att föra in lite mer färg i inredningen är med hjälp av soffans prydnadskuddar. Den här mjuka kudden i polyestersammet livar upp samtidigt som den smälter in med många andra färger. Finns att köpa här.

11. Serveringsskål, Kosta Boda

Den här tåliga skålen är tillverkad av tjockt, centrifugerat glas och har en underbar koboltblå färg som blir fin på det dukade bordet både till vardags och till fest. Skålen är designad av Anna Ehrner för Kosta Boda och kombinerar funktion och stil i ett. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons

12. Iso-B sidobord, Petite Friture

Iso-B sidobord från Petite Friture

Fyrkantigt sidobord i blått från designduon POOL som består av Léa Padovani och Sébastien Kieffer. Bordet är tillverkat i lackerad stål och kan användas som det är eller tillsammans med en matchande variant med rund bordsskiva. Finns att köpa här (reklamlänk).

13. Little bird dekorationsfågel, Normann Copenhagen

Little Bird i blått från Normann Copenhagen

De minsta detaljerna kan vara de som förändrar hela intrycket. Den här minimalistiska fågeln i trä blir en snygg färgklick som bryter av. Finns att köpa här (reklamlänk).

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons