Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Trendspaning: Räfflat glas – 9 fina shoppingtips

10 maj, 2019 
AvNina Nyström
I år syns strukturerat glas i olika former överallt. Och allra mest ser vi den klassiska räfflan; på glas, kannor, vaser, lampor och ljuslyktor. Här är nio fina köp i butik just nu.
Annons

Efter en period med tonat och bubbligt glas i fokus är det räfflat glas som tar mest plats i år. Ibland i kombination med det tonade glaset, vi ser många varianter i till exempel brunt och rökfärgat eller vackra gröntoner. Andra gånger får räfflorna ta plats för sig själva, i ofärgat glas. Här är trendiga, men samtidigt klassiska köp i räfflat glas som lyfter dukningen eller inredningen i sommar.

1. Räfflad vas, H&M home

Räfflad cylinderformad vas i glas med räfflad ytstruktur. Finns i olika färger och former, fina att kombinera! Finns att köpa här (reklamlänk).

Vas i räfflat glas

2. Räfflat vinglas i stram form, Åhlens

Ett riktigt budgetkap! Vackert och annorlunda vinglas, finns även matchande vattenglas och karaff. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Vinglas räfflat

3. Vas i räfflat glas, ByOn

Smart vas med en smalare fot i kombination med en sfärisk form, vilket ger en vackert formad bukett som ändå står stadigt. Finns i både klarglas och korallfärgat glas. Diameter: 28 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Rund vas i räfflat glas

4. Drickabehållare med tappkran, H&M home

Stor behållare i klarglas med räfflad yta, och lock och tappkran i metall. Diameter 16,5 cm, höjd 24 cm. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
Drickabehållare H&M

5. Lampa, Globen lighting

Den lilla skomakarlampan med naken ljuskälla syns överallt just nu. Den här med räfflad skärm och detaljer i mattsvart och antikmässing samt svart textilkabel är en spännande variant. Finns i både klarglas och rökfärgat glas. Finns att köpa här (reklamlänk).

Räfflad skomakarlampa

6. Champagnekupor från Ferm living

Klassiska champagnekupor i ny spännande tappning. Även superfina att servera drinkar eller varför inte förrätt eller efterrätt i? Finns i klarglas eller med rökfärgad kupa. Finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
räfflade champagneglas

7. Dricksglas, Ferm living

Set med fyra glas i olika modeller. De varierade geometriska formerna skapar en intressant dynamik mellan glasen. Finns att köpa här (reklamlänk).

rafflade-glas-ferm

8. Liten fönsterlampa, Lee Broom

Takkrona i vintagestil, tillverkad av tre handgraverade kristallglas fästa på lamphållare tillverkade av borstad mässing. Finns i trepack som här, men även som singellampa samt med annan struktur. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons
Lee Broom lampa

9. Ljuslykta i räfflat glas, Bloomingville

Ljuslykta räfflad

Liten ljuslykta, perfekt för värmeljus. Finns i olika färger. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Läs mer:

Annons