Efter en period med tonat och bubbligt glas i fokus är det räfflat glas som tar mest plats i år. Ibland i kombination med det tonade glaset, vi ser många varianter i till exempel brunt och rökfärgat eller vackra gröntoner. Andra gånger får räfflorna ta plats för sig själva, i ofärgat glas. Här är trendiga, men samtidigt klassiska köp i räfflat glas som lyfter dukningen eller inredningen i sommar.

1. Liten fönsterlampa, Lee Broom

Lee Broom lampa

Takkrona i vintagestil, tillverkad av tre handgraverade kristallglas fästa på lamphållare tillverkade av borstad mässing. Finns i trepack som här, men även som singellampa samt med annan struktur. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

2. Räfflad vas, H&M home

Vas i räfflat glas

Räfflad cylinderformad vas i glas med räfflad ytstruktur. Finns i olika färger och former, fina att kombinera! Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

3. Drickabehållare med tappkran, H&M home

Drickabehållare H&M

Stor behållare i klarglas med räfflad yta, och lock och tappkran i metall. Diameter 16,5 cm, höjd 24 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk från Apprl)

4. Vas i räfflat glas, ByOn

Rund vas i räfflat glas

Smart vas med en smalare fot i kombination med en sfärisk form, vilket ger en vackert formad bukett som ändå står stadigt. Finns i både klarglas och korallfärgat glas. Diameter: 28 cm. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

5. Räfflat vinglas i stram form, Åhlens

Vinglas räfflat

Ett riktigt budgetkap! Vackert och annorlunda vinglas, finns även matchande vattenglas och karaff. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

6. Lampa, Globen lighting

Räfflad skomakarlampa

Den lilla skomakarlampan med naken ljuskälla syns överallt just nu. Den här med räfflad skärm och detaljer i  mattsvart och antikmässing samt svart textilkabel är en spännande variant. Finns i både klarglas och rökfärgat glas. Finns att köpa här. (reklamlänk från Adtraction)

7. Champagnekupor från Ferm living

räfflade champagneglas

Klassiska champagnekupor i ny spännande tappning. Även superfina att servera drinkar eller varför inte förrätt eller efterrätt i? Finns i klarglas eller med rökfärgad kupa. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

8. Dricksglas, Ferm living

rafflade-glas-ferm

Set med fyra glas i olika modeller. De varierade geometriska formerna skapar en intressant dynamik mellan glasen. Finns att köpa här. (reklamlänk från Awin.com)

9. Ljuslykta i räfflat glas, Bloomingville

Ljuslykta räfflad

Liten ljuslykta, perfekt för värmeljus. Finns i olika färger. Finns att köpa här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

 

Läs mer:

9 utomhuslampor som ger mysbelysning på uteplatsen

15 fina fönsterlampor som lyser upp i mörkret

12 snygga vaser till sommarens alla fester

Mer läsning

Femina