Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Unik Bruno Mathsson-villa till salu – för två miljoner!

15 jun, 2016 
AvMikaela Råberg
Det finns ett 30-tal enfamiljsvillor ritade av arkitekten och möbelformgivaren Bruno Mathsson i Sverige. Nu ligger ett av husen ute till försäljning.
Annons

Bruno Mathsson var en föregångare inom arkitektur såväl som inom möbelformgivning. Han ligger bland annat bakom de ikoniska stolarna Jetson och Pernilla, samt fåtöljen Karin och under sin livstid hann han rita ett 30-tal friliggande enfamiljsvillor i Sverige.

Nu ligger en av dem ute till försäljning i hans hemstad Värnamo – och det är en riktig kulturskatt.

Den mörkbruna 50-talsvillan på Backegårdsgatan 30 är omgärdad av en lummig, insynsskyddad trädgård och Mika Lappalainen, ansvarig mäklare på Svensk Fastighetsförmedling berättar att det är ett unikt hus man har chansen att lägga vantarna på.

– Det är ett fantastiskt objekt och ett konstverk i sig. Dessutom är det den enda friliggande Bruno Mathsson-villan i hans hemstad Värnamo. Huset är så gott som orört och intakt, det är bara några få detaljer som är ändrade under åren, vilket är häftigt, säger han.

– Förhoppningsvis är köparen någon som uppskattar huset för vad det är. Det som är lite speciellt är att det inte är K-märkt, så i dagsläget finns det inga begränsningar – på gott och ont.

Villan ligger ute för utgångspriset 1 995 000 kronor och innanför den blå entrédörren möts man direkt av ljus och rymd.

Se alla bilder på huset i bildspelet! 

 

Annons