Alex Letic: Det är viktigt att få egentid i en relation

31 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Alexander Letic
Vi är vana att se honom som programledare i Morgonstudion, men nu visar han en helt ny sida av sig i dokumentärserien Blodsband.
Femina checkar läget med SVT-profilen Alexander Letic!
Annons
Svenska programledarna då och nuBrand logo
Svenska programledarna då och nu

Sinnesstämning

– Väldigt bra. Jag är lite nervös inför serien, för jag tror att mitt liv kommer att vändas upp och ner när det här kommer ut. Men jag är ändå väldigt förväntansfull.

Kärlekslivet

– Alltså kanon. Vi firade nio år här om dagen, så jag kan inte klaga.

Har ni några knep för att ha fått det att hålla så länge?

– Jag tror det är tre saker. Det viktigaste är att få egentid, hade jag och Björn inte jobbat skift och kommit hem samma tid varje dag i nio år, då hade vi gjort slut för länge sen.

– Det är också viktigt att man har roligt, och att man pratar om saker som skaver. Att man inte låter det gro för länge – så fort man känner att det är ett litet frö, så får det inte växa, utan då måste man ta död på det direkt.

Annons

Ekonomin

– Ekonomin ligger bra till, men det känns ju i plånboken att det är tuffa tider. Det är inte billigt att sitta med bolån just nu. Boendekostnaden har liksom urholkat hela min ekonomi.

Klädstilen

– Jag tycker att jag har en bra klädstil, men jag vet inte om alla tycker det. Jag har inte hamnat på Cafés lista över bäst klädda, vilket jag tar som ett direkt hatbrott. Det är mycket sportkläder blandat med avantgarde-plagg som är stora, svarta och luftiga.

I Morgonstudion blir det mycket kostym?

– Exakt. Och jag älskar ju kostymer också, jag har en modell som jag har hållit mig till sen jag var tonåring. Det är dubbelknäppt kavaj och höga kostymbyxor med pressveck. Har man rötter från Sydamerika, då kan man inte ha på sig vanliga byxor – en stor rumpa kräver hög midja. Nu har det blivit normaliserat av Benjamin Ingrosso och Harry Styles, men jag tycker att jag var först.

Framtiden

– Framtiden känns ljus. Jag har just fyllt 30 och jag känner att jag är på en väldigt bra och balanserad plats just nu. Framtiden känns ljusare än vad den någonsin varit.

Vad har du för förhoppningar då?

– Det kan jag inte riktigt svara på. Jag hoppas få fortsätta med det jag gör och få fortsätta jobba med tv. Och kanske utforska ännu mer saker i SVT-rutan.

Det här gjorde programledarna innan SVTBrand logo
Det här gjorde programledarna innan SVT
Annons