Amelia Adamos bästa skönhetsråd till kvinnor över 50

03 aug, 2023 
AvMalin Roos
FotografMargareta Bloom SAnDeBÄCK
Amelia Adamo stor intervju
Ta för dig, ta plats och ta hjälp.
Det är andemeningen när Sveriges okrönta tidningsdrottning Amelia Adamo ger Feminas läsare och följare sina bästa tips för både karriären och stilen.
Annons
3 livsråd från Amelia AdamoBrand logo
3 livsråd från Amelia Adamo

Efter över ett halvt sekel i magasinvärlden med tusentals omslag, där hon själv dessutom ofta varit modellen, är Amelia Adamo van vid att stylas och sminkas.
Icke desto mindre har hon ett dåligt självförtroende när det kommer till kläder och makeup, hävdar hon:
– Jag har inte riktigt kunnat det där med utseende. Håret har varit fel, kläderna har varit lite fel, eller färgerna. Jag har inte fått ihop mig riktigt, vilket jag kan se själv i dag, i allt från misslyckade tv-framträdanden till andra bilder, säger Amelia Adamo.

Amelia Adamo tips för mogen hy

76 år fyllda har kvinnan som grundat tre tidningar och vunnit Stora Journalistpriset två gånger, dock blivit bättre på att hitta sin stil - och hon har ett knep hon gärna delar med sig av: Ta hjälp av proffsen.
– Gå till en makeup-artist som kan tala om hur man till exempel blir lite snyggare när man är äldre och vad man ska använda för produkter till mer mogen hy. Det finns mycket som experter kan göra, säger hon.

Amelia Adamo ger skönhetsråd.
Amelia Adamo tar gärna emot sminktips från proffsen.Om du har råd, fortsätter Amelia, kanske det rentav kan vara värt att gå till en salong för att få hjälp (och därmed en kurs).
– Det jag tycker om med professionella sminkartister är att de får fram en bild av mig som jag skulle vilja vara, fast tio gånger snyggare. De trollar med sina penslar så allting blir bättre, de förstärker det som är bra och dämpar det som är mindre bra.
– Under alla år som jag har varit omslag har jag tittat på hur makeupartisterna gör för att lära mig, säger Amelia Adamo och medger att hon i dag också är mer sams med sin mer mogna hy.
– I början kunde jag tycka att jag såg äldre ut när jag var färdigsminkad, det var som att det lade sig som fåror i ansiktet. Jag vet inte om det hänt något med materialet eller om det helt enkelt är så att jag har vant mig vid rynkorna.
– Jag tycker att det bästa hos mig är min mun, så den brukar jag koncentrera mig på.Amelia Adamos 5 bästa ta för dig-tips till kvinnor


1: VÅGA!

Du måste våga. Du måste sätta ut foten även om isen är nattgammal. För om du inte vågar så kommer du troligtvis inte riktigt att vinna. Om du misslyckas, våga igen. Alla misslyckas. Men man vinner också.

Annons

2: TA PLATS

Använd armbågarna om du behöver. Sätt på dig en rosa tröja så du syns. Ta plats, öppna munnen. Det gör ingenting om det inte blir perfekt det du säger. Ta ton. Du måste höras. Särskilt om du är nere vid gräsroten. Då måste du prata högt för att höras.

3: LEVERERA

Se till att det du har sagt du ska förgöra också görs. Smit inte, håll din budget, lär dig räkna och se till att du dessutom gärna är lite bättre än just budget.

4. PRIORITERA BARNEN

Om du har barn, se till att du är mamma. Inte bara givetvis men kanske först och främst. Då kanske du slipper betala dyra terapitimmar när de blir stora.

5. TA HJÄLP AV EXPERTER FÖR STIL-TIPS

Om utseendet är viktigt för dig, så lär dig av experter. Gå till en makeup-artist som kan tala om hur man till exempel blir lite snyggare när man är äldre. Gå till rätt frisör. Fixa naglarna. Det finns mycket som experter kan göra, om man har råd vill säga.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons