Camilla Thulins smarta knep för att bli festfin – snabbt

14 jun, 2023 
AvAino Oxblod
AvEbba S. Dahlman
FotografAnna Hållams.
Camilla Thulin.
Camilla Thulin är van vid att gå på galor och mingel, och ger alltid ett glammigt och festfixat intryck.
På Feminas prisutdelning för Årets Feminista berättade hon om knepen som gör att hon alltid är redo för fest på bara några minuter.
– För mig ska allt gå fort, det får inte ta någon tid, jag är en praktiker, säger Camilla Thulin.
Annons
Feminista 2023 - Suzanne Osten sjungerBrand logo
Feminista 2023 - Suzanne Osten sjunger

Modedesignern och stylisten Camilla Thulin har varit i rampljuset under flera årtionden, och syns regelbundet på premiärer, kändisfester, galor och andra festliga sammanhang.

Eftersom hon har sådan rutin på att göra sig festfin frågade Femina Camilla Thulin om hennes bästa knep för att göra sig redo för party, när hon medverkade på utdelningen av Feminas pris Årets Feminista på Hallwylska i Stockholm.

– Det är framför allt att sätta på sig lite makeup och ett läppstift, och inte vara rädd för sminket. Det är ändå ansiktet man umgås med. Jag har hur många läppstift som helst, det här var något jag hittade som passade till klänningen, säger Camilla Thulin.

Annons

Det viktiga för designern är att det inte tar upp för mycket av hennes tid att gå från vardag till fest – hon är ingen som vill tillbringa timmar framför sminkspegeln som uppladdning för en festlig tillställning.

– För mig ska allt gå fort, det får inte ta någon tid, jag är en praktiker. Det får ta fem minuter, inte mer. Fort ska det gå.

Håret ska också gå snabbt att styla

Camilla Thulin har ofta håret i en elegant håruppsättning, men även den tar bara fem minuter för henne att få till, avslöjar hon. Frisyren har hon lärt sig av frisörvännen Peter Hägelstam för länge sedan.

– Jag har lärt mig det här av Peter Hägelstam för 30 år sedan. Jag är gammal i dag, då kan man ju saker. Det är det som är bra när man är äldre, man kan massa saker som man inte kan när man är ung.

Camilla Thulins håruppsättning.
Camilla Thulin visar sin eleganta håruppsättning.

Årets Feminista arrangerades i stolt samarbete med:


Annons