Hotell Romantik-Anna: ”Kommit ur mitt ensamhetsliv”

26 mar, 2024 
AvAino Oxblod
FotografSVT.
Anna Efverlund i Hotell Romantik.
Hotell Romantik gör succé i tv-rutan, och Anna Efverlund är en av deltagarna i årets säsong av SVT:s dejtingprogram.
Den 72-åriga designern har redan fått vänner för livet – men blir också irriterad på det här vanliga dejtingfenomenet.
– Hundra frågor och jag får inte en fråga tillbaka, säger Anna Efverlund till Femina.
Annons
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell RomantikBrand logo
Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik

Andra säsongen av Hotell Romantik är i full gång, och en av seniorerna som letar efter kärleken i SVT:s hyllade dejtingprogram är Anna Efverlund, 72. Varje vecka kollar hon på de nya avsnitten samtidigt som resten av Sverige.

– Det är spännande för det är mycket som inte jag har sett. Man är ju inte med hela tiden så jag tycker att det är väldigt spännande att se vad de andra gör när inte jag är där.

Redan under inspelningarna fick alla deltagarna fin kontakt med varandra, och de håller fortfarande kontakten i olika chattgrupper.

– Vi har ju träffats mycket inom gruppen också. Flera stycken av oss här har ju gjort det. Vi har varit här hemma någon helg och sådär. Och vi har träffats på olika ställen som är i någorlunda närheten av varandra. Det är jättemysigt, man har jättemycket fina kompisar.

Annons

Nu planerar deltagarna till och med att hålla en fest på västkusten i sommar.

– I den här åldern träffar man ju aldrig några nya vänner, och nu har jag fått jättemånga vänner, och det ä vänskap som jag känner är för evigt.

Anna: Det här irriterar mig när jag dejtar

Anna Efverlund är uppvuxen i Huskvarna, och flyttade nyligen tillbaka till samhället – där hon nu blivit lite av en lokalkändis efter sin medverkan i programmet.

– När jag går och handlar här nere i Huskvarna då blir man ju halvt överfallen, speciellt när man går ner under pensionärernas tid. Det är väldigt roligt, det är bara glada tillrop.

Hon konstaterar att Hotell Romantik har fått henne att öppna upp för kärlek.

– Det har satt fart på mig tycker jag. Jag vågar lite mer, och jag tittar lite mer. Jag har kommit ut ur mitt ensamhetsliv, säger hon.

Anna Efverlund i Hotell Romantik.
Anna showar loss i ett avsnitt av Hotell Romantik.Foto: SVT.

Men det finns vissa beteenden som Anna har svårt för när hon dejtar – men som tyvärr är rätt vanligt. SVT-profilen är nämligen trött på män som bara pratar om sig själva, utan att ställa frågor till den andra.

– Man ska inte framhäva sig själv så mycket när man träffar någon, man borde vara mer intresserad och ställa frågor som man kan besvara. Det måste ju bli en dialog, inte en monolog som det är hela tiden i generationsskaran som jag umgås med. Hundra frågor och jag får inte en fråga tillbaka. Karlarna borde verkligen skärpa sig, de är så egotrippade. Att man överhuvudtaget är intresserad av karlar är ju jättekonstigt egentligen.

Merja blir sminkad inför Årets FeministaBrand logo
Merja blir sminkad inför Årets Feminista
Annons