Bröllopsexperten Johanna Kajson ger sina 5 bästa tips för ett drömbröllop

15 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Anna Roström
Johanna Kajson bröllop
Johanna Kajson har blivit Sveriges kändaste bröllopskoordinator, som planerat bröllopen för både Kenza och Maja Nilsson Lindelöf.
Nu delar hon med sig av sina allra bästa tips för att planera drömbröllopet – och avslöjar vilka fällor som är vanliga att trilla i.
– När det blir stelt på ett bröllop är det ofta för att man som gäst inte vet vad som händer, säger Johanna Kajson.
Annons
8 oväntade kändispar som gift sig i Las VegasBrand logo
8 oväntade kändispar som gift sig i Las Vegas

Ingen i Sverige har arrangerat lika många högprofilerade och uppmärksammade bröllop som Johanna Kajson – på listan över forna kunder hittar vi influencers som Isabella Löwengrip, Kenza Zouiten och Maja Nilsson Lindelöf, och andra välkända profiler som Hanna Widell och Frida Fahrman.

– Om ett brudpar kommer till mig och säger att de velat boka mig på grund av något av mina tidigare bröllop, så brukar det vara Isabella Löwengrips, Kenzas eller Guidettis bröllop som de har sett.

Annons

Johanna Kajson, som också är en av Feminas bloggare, hade från början tänkt arbeta mer mot företag, innan hon insåg att det kändes ännu roligare att planera fester för privatpersoner.

– Jag skulle starta ett eventbolag, och tänkte först att det skulle vara för företagsfester och event, men när jag kom på att man kunde göra privatfester kändes bröllop så kul.

Johanna Kajsons bästa bröllopstips

Att planera bröllop kan minst sagt kännas överväldigande – det är mycket att tänka på, och mycket som kan gå fel. Därför har bröllopsexperten samlat sina fem bästa tips som hon tycker att alla brudpar borde ta till sig av för att skapa sitt drömbröllop.

  1. Gör en priolista. När ni börjar planera ert bröllop sätter ni er tillsammans och gör en priolista så att ni är helt överens om vart ni lägger krutet – vart ska vi satsat tid, energi och pengar, vad är jätteviktigt och vad är mindre viktigt? Har man satt det från början har man det med sig under hela resan, även när mammor och pappor och tärnor börjar tycka till och det är lätt att bli förvirrad.
  2. Det finns inga måsten. Vi är ganska traditionella i Sverige, och man får för sig att man måste skära den första tårtbiten ihop eller ha en vals som honnörsbord. Man måste inte någonting. Gör er grej och plocka bort det som känns fel för er.
  3. Musik musik musik. Planera hela bröllopsdagen efter vad ni vill ha för stämning, och gör en playlist för den stämningen. Gör en playlist för pauserna mellan maträtterna, och välj en låt som ni går in till på bröllopsmiddagen. Allt för att få den stämning ni vill ha.
  4. Våga förmedla vad ni drömmer om till era gäster. Man träffar ju oftast sina gäster under året innan bröllopet – våga berätta vad ni är ute efter. Säger man ”Vi vill inte att det ska vara stelt och hoppas se alla på dansgolvet”, då fattar gästerna det.
  5. Toastmasters ska informera och överinformera. När det blir stelt på ett bröllop är det ofta för att man som gäst inte vet vad som händer. Låt toastmastern eller toastmadamen berätta att ”nu ska vi göra detta, och sen händer detta”, då brukar gästerna känna sig trygga.
12 gånger kändisar gift sig med vanlisarBrand logo
12 gånger kändisar gift sig med vanlisar
Annons