Jovan Radomir: ”Jag har stått på krogen så det räcker”

13 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, press.
Jovan Radomir
Han är omtyckt som programledare i Go'kväll, men hur ser övriga livet ut för den rutinerade SVT-profilen?
Femina checkar läget med Jovan Radomir – som berättar om både singellivet och varför han valt att stanna på SVT!
Annons
Svenska programledarna då och nuBrand logo
Svenska programledarna då och nu

Sinnesstämning

– Jag är för det mesta glad, jag känner mig stabil och trygg. Jag ska dra till med en riktigt klyschig grej – jag är glad att ha hälsan. Och jag är glad att jag har någonting meningsfullt att göra på dagarna. Jag är nöjd.

Kärleken

– Kärleken till dottern är ju enorm, den är den största som finns. Men för min egen del är det ganska lugnt på den fronten. Jag är singel, och trivs bra med det.

Dejtar du?

– Jag har inte tid! Men efter coronan har jag också blivit värsta huskatten. Jag kan bestämma saker med kompisar och tycka att det låter som en fantastisk idé i början av veckan, men när den dagen kommer så hittar jag alltid en bra anledning att ducka. Jag har stått på krogen så det räcker.

Annons

Ekonomin

– Den är bra, jag kan verkligen inte klaga. Jag får göra något som jag tycker är roligt. Det är viktigare än att tjäna pengar.

Har du någonsin fått erbjudanden att gå till TV4?

– Jag har fått några erbjudanden genom åren från olika kanaler, men det har bara varit singelproduktioner, där man inte kan lova något mer. Det är inte värt att dra för att göra ett program som sen kanske läggs ner efter en säsong. Jag beundrar människor som är egenföretagare, men de har å andra sidan ett bra nätverk. Jag har varit usel på att nätverka.

Klädstilen

– Jag tycker det är kul med kläder. Det blir väldigt mycket jeans, och mycket sneakers. Sen tycker jag det är kul att klä upp mig i kostym också, en casual kostym.

Har du din egen stil i tv-rutan?

– Ja absolut, jag väljer allting själv. Jag tror de skulle säga till mig om jag såg ut som en julgran, men de litar på mig.

Framtiden

– Jag kommer jobba kvar hoppas jag, tills jag går i pension. Sen tänker jag sätta mig och skriva en bok till. Jag har en förkärlek till Balkan och forna Jugoslavien, där jag har mina rötter, så jag kanske gör något trevligt där nere igen. Det var väldigt kul att göra deras Melodifestival-tävling, det är en helt annan upplevelse än att göra tv i Sverige.

Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer
Annons