Magdalena Andersson i personlig intervju: “Sen när blev Göran Persson eller Fredrik Reinfeldt så värst roliga?”

02 jul, 2022 
AvMalin Roos
FotografMikael Gustavsen

Pianot är mest rekvisita men hon har som mål att sätta Beethovens Für Elise.
– Jag tänker att jag ska lära mig en låt som man kan stajla med. Om inte stajla så i alla fall underhålla gästerna.
Femina har varit på kaffe hemma hos Magdalena Andersson som berättar om känslorna när hon blev Sveriges första kvinnliga statsminister två gånger, systrarna som backar henne – och pappan som gick bort i Alzheimer.
Hur tänkte hon på risken att själv drabbas när hon sa ja?

Annons
3 viktiga frågor till statsminister Magdalena AnderssonBrand logo
3 viktiga frågor till statsminister Magdalena Andersson

Fastigheten vid Norrström uppfördes på 1700-talet och beboddes fram till 1988 av diplomat-släkten Sager. Det sista privatpalatset i Stockholms innerstad som sedan våren 1995 är Sveriges statsministers officiella residens.

Ett rep med en tofs och en skylt markerar gränsen i Sagerska huset: ”Privat”.

De två nedersta våningarna är för representation emedan etagevåningen på 175 kvadratmeter ovanför är Magdalena Anderssons hem. Det var dit hon flyttade från sitt hus i Nacka för att inte bara ta över landets högsta politiska post men också Stefan och Ulla Löfvens inventarier.

Jag frågar om hon har bott in sig än.

– Nej, jag längtar hem. Jag saknar grannarnas hundar. Varje gång är den en Golden retriever som kommer fram och hälsar, säger Magdalena Andersson och svarar lika snabbt på frågan om Hästen-sängen som enligt kvällstidningarna ”levererades mystiskt” till adressen i november med spekulationen om den var till henne eller Stefan Löfven.

– Det har inte levererats någon säng så länge jag har bott här.

I november 2021 blev Magdalena Anderssons Sveriges första kvinnliga regeringschef
I november 2021 blev Magdalena Anderssons Sveriges första kvinnliga regeringschef.

Hon har inte köpt några nya saker till privatbostaden i Sagerska. Allt var färdigt och möblerat, berättar Magdalena Andersson och beskriver stilen som ”lager på lager”. Vi ska återkomma till statsministerns inredningsintresse, eller avsaknad av.
Men börja i historien.
När Sverige efter 145 år och en radda av Olof, Carl, Göran, Fredrik och Stefan i november 2021 för första gången fick en hon som regeringschef.
I sju timmar, innan hela proceduren fick tas om.

Annons

Det var en minst sagt rörig start, vad tänkte du när du gick och lade dig på kvällen efter att ha blivit Sveriges första kvinnliga statsminister men ändå inte?

– Jag har ingen aning. Man blev historisk på två sätt på samma dag, för att säkerställa att man skrivs in i de politiska historieböckerna. Jag visste att jag hade fattat rätt beslut, på så sätt var det en enkel dag. Man måste ha legitimitet för sin regering.

Vad avgjorde att just du blev kvinnan som krossade glastaket efter 33 män?

– Jag råkade befinna mig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Är det så enkelt?

– Ja, är det så enkelt eller är det så svårt? Det finns alltid ett mått av slump. Att jag blev vald till partiordförande var inte en slump, utan för att partiet trodde att jag skulle kunna göra ett bra jobb.

Första gången vi hade en kvinnlig statsministerkandidat vann hon inte valet, nästa gång blev hon avsatt innan hon ens kunde ställa upp. Du sa länge nej och nej, vad fick dig att ändra dig?

Annons

– Det var helt ärligt menat. Jag hade gärna sett att Stefan Löfven satt kvar längre och trivdes jättebra som finansminister. Men så valde han att avgå och det visade sig att det fanns ett starkt stöd för mig i partiet och då ställer man såklart upp.

– Man ska ha väldigt goda skäl att inte göra det.

Magdalena Andersson
Magdalena Andersson tycker själv att det var ett historiskt ögonblick när hon röstades fram som statsminister.

Med 25 års erfarenhet av tunga jobb inom politiken pekades hon ut som en given kandidat, ändå hamnade fokus mest på att hon var kvinna. Det kunde Magdalena Andersson dock bjuda på.

– Det är klart att det spelar roll! Både för pojkar och flickor som växer upp i Sverige. Det finns en symbolik som är viktig och inte ska underskattas. Jag märkte själv hur föräldrar kom fram med sina barn och sa ”titta nu har vi en kvinnlig statsminister”. Man ser att det händer något i ögonen på flickorna och jag märker samma sak hos unga tjejer och kvinnor i min egen ålder. Oavsett vad de tycker politiskt.

Annons

– Det var en stor och viktig sak. Det tycker jag själv, även om det råkade vara jag.

Var det pinigt att Sverige var så långt efter de andra nordiska länderna?

– Pinigt vet jag inte men det har fått mig att fundera på jämställdheten i Sverige. Jag tyckte också att de tidigare kandidaterna granskades på ett annat sätt än deras manliga motsvarigheter, både Mona Sahlin och Anna Kinberg Batra. Anna var ”så stel och inte så rolig”. Tjena, sen när blev Göran Persson eller Fredrik Reinfeldt så värst roliga? Det var helt andra måttstockar.

Men det har ju du också fått höra. Lena Mellin i Aftonbladet skrev att du var ’ocharmig’ och borde le oftare och SVT:s Politikbyrån gav dig namnet ”Bulldozern”.

– Det är klart att det finns könsaspekter i det. Det var så i början men det känns som att det har lugnat ner sig. Det blev en diskussion och det är väl viktigt att media reflekterar och funderar kring hur man porträtterar kvinnor. Det viktiga är ju ändå vilken politik man har och de beslut man fattar.

Magdalena Andersson
Hur roliga var hennes företrädare Göran Persson och Fredrik Reinfeldt, frågar sig Magdalena Andersson som i Aftonbladet uppmanades att "le oftare".

Studier vid Harvard, forskarutbildning med inriktning nationalekonomi, magisterexamen i ekonomi på Handelshögskolan. Fanns det ens en plan B? Magdalena Andersson skrattar rakt ut.

Annons

– Det var inte så att det här var plan A. Jag ville bli Konsum-föreståndare. Ledare eller chef har jag nog alltid känt men en Konsumbutik kändes lagom och greppbart. Jag jobbade länge ett eller ett par steg bakom Göran Persson och trivdes bra med det. Jag hade inga som helst ambitioner att kliva fram, säger Magdalena Andersson och rättar sig.

– Men sen när Stefan ringde och frågade om jag ville bli ekonomisk-politisk talesperson svarade jag ja direkt. Jag har aldrig drömt om att stå i rampljuset men när jag väl hamnade där trivdes jag väldigt bra.

För att citera tidigare förbundskaptenen i simning, Hans Chrunak, när hans adepter gnällde på uppmärksamheten: ”Simma inte så fort då”.

– Ja, men det som har varit viktigt för mig har snarare varit att förändra och förbättra världen. Om jag sen gjorde det som medarbetare hos Göran Persson, som statssekreterare, finansminister eller statsminister, drivkraften var den samma. Men det är klart jag har större kraft att förändra som statsminister, konstaterar Magdalena Andersson och gör ett utfall över de djupa Howardinspirerade fåtöljerna i salongen.

Annons

– De är så jävla obekväma, de är fan gjorda för folk som är 1,90. Helt värdelösa.

Krasst konstitutionellt har du bara kungen över dig i det här landet. Hur ser du på den makten?

– Att det är väldigt ansvarsfullt. Men jag vill förändra samhället och då vill man ha makt. Jag gillar att bestämma. Men jag tar ansvaret på stort allvar, säger Sveriges statsminister och uppger att hon sover gott om natten.

– Men äta, sova och träna är avgörande. Jag måste gå 10 000 steg om dagen och efter 10 000 steg sover du bättre.

Om du inte har fått ihop dina steg, står du och stampar på stället då?

– Nej, då går jag en kvällspromenad.

Magdalena Andersson Malin Roos Sagerska
Feminas Malin Roos möter statsminister Magdalena Andersson i Sagerska huset.

Hon växte upp i Uppsala som ensambarn till föräldrarna Göran och Birgitta som båda var lärare, pappa var lektor i statistik vid universitetet. I dag tror hon att tillvaron utan syskon präglade henne mer än hon förstod då.

Annons

– Eftersom jag själv har två barn kan jag se en skillnad. Det blir mycket vuxna diskussioner tidigt när man är ensambarn. Båda mina föräldrar var samhällsintresserade och jag var med i diskussionerna om samhällsutveckling och orättvisor.

Pappan blev sjuk i Alzheimer

Hon var pappas flicka. Det var därför det blev så tufft när hennes far drabbades av Alzheimers sjukdom. Året var 1992, hon var i Wien och pluggade och de hade gått på restaurang för att äta.

– Det var uppenbart att pappa inte kunde greppa en hel meny. När han hade kommit ned en bit mindes han inte vad som stått där uppe. Det var svårt att beställa mat. Vi visste att något inte stämde och det gjorde också att det inte blev så dramatiskt när vi väl fick diagnosen. Vi fick ord på vad som var fel och ett begrepp. Det är en fruktansvärd sjukdom där du vet att du kommer tappa förmåga efter förmåga. Från att ha kört bil i hela sitt vuxna liv till att inte hitta hem från affären.

Annons

Magdalena Anderssons pappa dog i sviterna av Alzheimers 66 år gammal. Hon själv var 35 och nybliven tvåbarnsmamma.

– Första barnet förstod pappa att han hade fått ett barnbarn, när min dotter föddes är oklart, säger hon.

Magdalena Andersson Sagerska
Magdalena Andersson beskriver att det var tufft som dotter att se sin far suddas av Alzheimers sjukdom.

Men han fick aldrig se sin egen dotter bli statsminister. Vad hade han tänkt om det?

– Han hade såklart blivit stolt men det som var viktigt för honom var vetskapen om att jag levde med en bra man, hade bildat familj och hade bra värderingar. Det var viktigare hur man var som person än vilken position.

Hur tänker du på ärftligheten och risken att drabbas själv? Dubbelt så stor för barn till en som insjuknar.

– Det är förhöjd risk absolut och det vet jag om. Det har gjort att jag sedan pappa fick diagnosen verkligen inte har tänkt att ”det ska jag göra sen när jag är pensionär”. Spelade risken in när du fick frågan om statsministerposten?

Annons

– Nej, det tror jag inte, det spelade inte roll. Däremot vet jag att det är bra att äta bra, hålla sig i bra fysisk form och... inte stressa.

Hon hör själv hur det låter.

– Så jag tar det väldigt lugnt och chillar runt mest ha ha.

– Att jag skulle leva ett lugnt liv ligger inte riktigt för mig. Man är den man är och ännu mer i 55-årsåldern. Man blir inte mindre som sig själv när man blir äldre. Man blir mer som sig själv, på gott och ont.

Vad skulle du vilja ha mer av?

– Tålamod.

Och mindre?

– Motsatsen, mindre otålighet. Jag vill gärna att det ska gå snabbt.

Ja, hon är tävlingsmänniska, det medges. Men hon tävlar inte i allt. Heminredning till exempel, för att återknyta till möblerna som gått i arv från Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven.

– Jag förstår att andra lägger mer energi på heminredning är vad jag gör och de har det också väldigt mycket snyggare hemma, säger Magdalena Andersson.

Du träffade din man Richard Friberg när ni pluggade på Handels samtidigt. Vad föll du för hos din blivande make?

Annons

– Jag tyckte att han var snygg. Så enkelt var det och så mogen var min hjärna i den åldern, ha ha. Han var snygg och sen hade vi roligt tillsammans. Vi gillade båda att vara ute i naturen och matchade på många sätt.

Jag har förstått att ni gillar att se På Spåret, vad klår du din man i?

– Ingenting. Geografi är jag relativt bra på men jag kan inget om musik. Jag kan aldrig svara på en enda musikfråga.

Men hon kan spela, lite. Pianot i salongen på Sagerska är inte bara en tjusig möbel. Statsministern berättar att hon tog pianolektioner något år och att hon gärna skulle träna upp fingerfärdigheten.

– Men det finns inga noter vare sig här eller på Harpsund så det är ett projekt att skaffa hit. Jag tänker att jag ska lära mig Für Elise i alla fall. Jag kan början på Peterson-Bergers Intåg i sommarhagen.

Magdalena Andersson piano
Statsministern ger Femina ett smakprov på sin fingerfärdighet vid pianot "Men inget ljud tack, för då får jag dem på mig som verkligen kan spela".

Vem betalar räkningarna och förhandlar lånen, du eller din man?

– Min man står för merparten av hushållsarbetet sedan jag blev finansminister. När barnen var små delade vi väldigt noggrant på det hushållsarbete som vi utförde själva. Vi hade också mycket hjälp. Men vi har verkligen delat jämlikt.

Annons

Kan man ens förhandla lån eller gå på föräldramöten i din position?

– Jag skulle aldrig kunna sitta och förhandla ett lån, absolut inte. Jag har inte varit på föräldramöten sedan jag blev finansminister heller. Skulle man göra det vore det bara för att berömma lärarna. Man kan inte som finansminister gå på utvecklingssamtal och ställa krav och ifrågasätta saker i skolan. Man får aldrig utnyttja sin ställning om det så är på vårdcentralen, föräldramötet eller om du ska köpa ett hus.

Samtidigt är det väl 100 procent så att du får specialbehandling i all service ändå. Hur märker du det?

– Det är klart att jag om jag går in i en klädbutik får en annan service än innan jag blev finansminister eller statsminister. Det märker jag ju.

Hennes närmaste människor men helt okända för offentligheten. Sonen är 22 och studerar statistik, dottern som är 20 har pluggat franska och jobbar, men sen är det stopp. Magdalena Andersson har inga problem att förklara varför hennes två barn är så hemliga.

Annons

– För att det är jag som har valt att vara en offentlig person och inte de.

Att de inte syns i media, har det varit en medveten strategi som ni varit överens om? – Ja. Innan de är 18 är de ju barn. Att de skulle synas som barn till finansministern har känts som ytterst olämpligt. Nu är de vuxna och kan bestämma själva men min åsikt är att det är jag som är statsminister. Om de i framtiden i sina liv gör sig ett känt namn, så varsågod. Men det får komma från dem, betonar hon och berättar att hon har en privat Facebooksida men att hon inte lägger upp bilder på barnen där heller.

Magdalena Andersson med maken Richard Friberg vid utdelningen av Polarpriset.
Magdalena Andersson med maken Richard Friberg vid utdelningen av Polarpriset.

Hur är du som mamma?

– De kan förmodligen recensera bättre men de är överösta av kärlek. Men jag är också bestämd. Jag tycker att uppfostran ska vara fylld av kramar och ramar och det har varit mitt motto. Man kan säkert diskutera hur jag har lyckats men kramar har det inte varit någon brist på. Mycket kärlek men också tydlighet.

Annons

Har dina barn gjort lumpen?

– Nej. Min son är lite äldre och det var få som ryckte in då.

Hon kommer rakt till vårt möte från Berlin-Köpenhamn-Warsawa. Med månader kvar till riksdagsval i Sverige överskuggas allt av händelserna på andra sidan Östersjön. Magdalena Andersson hann knappt bli varm i kläderna förrän hon hade en krigssituation att hantera. Hur väl förberedd var hon?

– Vi har ju sett ett ökat spänningsläge sedan lång tid i vårt närområde, men att Ryssland skulle inleda en fullskalig invasion av Ukraina var ju få som trodde, medger hon. I det här jobbet uppstår kriser hela tiden och är det något man är tränad på efter sju år som minister så är det oväntade situationer. Även om det här är helt unikt. Då är jag glad att jag har med mig mina sju år som minister, glad att jag har några år på nacken och för de 55 år jag har med mig i bagaget.

Har du själv varit rädd någon gång?

– Nej, inte rädd. Men det är svåra beslut som ligger framför oss.

Annons

Det är inte bara ett krig i Europa som är unikt. Aldrig har Sverige haft så många kvinnor på tunga poster i totalförsvaret som nu. Statsministern, utrikesministern, marinchefen, vice arméchefen samt de högsta ledarna för Säpo, Must och MSB, är alla kvinnor, något Femina uppmärksammat tidigare.

Gör det någon skillnad med många mäktiga kvinnor i händelse av krig?

– Jag tror att man generellt fattar bättre beslut om det är blandade grupper, både kvinnor och män och personer med olika erfarenheter. På så sett är det bra att det också finns män med i den här kretsen som ÖB, Peter Hultqvist och Morgan Johansson som är ansvarig för det civila försvaret, svarar Magdalena Andersson och utvecklar:

– Vi jobbar ju aktivt från regeringens sida med att ha en utnämningspolitik där vi utnämner både män och kvinnor. Man ska utse den som bedöms vara bäst lämpad och då har det varit kvinnor.

Studie pekar ut feminism som säkerhetshot

Samtidigt: En ny forskarstudie vid Försvarshögskolan visar att 12 procent av männen (4 procent av kvinnorna) ser feminism som ett hot mot Sveriges säkerhet – vid sidan av migration och terrorism. ”Särskilt förvånande med tanke på att Sverige ses som ett av de mest jämställda länderna i världen och har en regering som driver en feministisk utrikespolitik”, kommenterade Eva-Karin Gardell, professor i statsvetenskap vid Försvarshögskolan studien.

Annons

Vad drar statsministern för slutsatser?

– Som ett säkerhetshot?, säger Magdalena Andersson först och fortsätter:

– Det är klart att det finns en viss andel av män som känner sig hotade av att kvinnor tar plats i samhället. Det är då man kan tänka på det sättet. Om man upplever att ens position i samhället är hotad projicerar man det på jämställdhet och feminism. När den underliggande faktorn kanske är ökade klyftor.

Resultatet är inte analyserat men om man hårddrar och tänker ett tvärsnitt skulle 12 procent av männen i Sverige gå runt och tycka att du på din position och en feministiskt regering är ett hot för Sverige. Hur tänker du kring det?

– Jag tror just att det finns personer som känner att livet inte har utvecklats på det sätt som man kanske förtjänar och då behöver man en förklaringsmodell för det. Det kan finnas en motiverad frustration som kanske riktas åt fel håll.

Blir man blir mer förbannad då om till exempel finansministern är en kvinna?

– Så kan det säkert vara.

Mormor och Michelle Bachelet, tidigare president i Chile, är två kvinnliga förebilder för Magdalena Andersson.

Fler kvinnor på maktpositioner, innebär det att det finns en ”svägerskapolitik” i maktens korridorer? Kvinnor som ryggdunkar och knuffar varandra framåt?

Annons

– I alla sammanhang där kvinnor har varit i minoritet är systerskapet jätteviktigt. Att ha ett stöttande systerskap med kvinnliga kollegor i manligt dominerande miljöer har varit helt avgörande för att vi har kommit så här långt med jämställdheten. Men i takt med att grupper blir jämställda blir det viktigt att se till att alla får möjlighet att komma till tals. Det finns män som är mer tillbakadragna och inte är de som gapar högst men det finns också kvinnor som inte gör det. Då behöver fokus för den som är chef och ledare vara att se till att alla får komma till tals oavsett kön. Med det sagt är vi väldigt långt från jämställdhet, det är fortfarande ofta så på möten att när en kvinna börjar tala börjar killarna att snacka med varandra.

Vad gör du då?

– Jag blir skitförbannad.

Själv har Magdalena Andersson sina mest lojala systrar utanför politiken. Några som hon lärt känna i Stockholm men främst från begynnelsen i Uppsala.

Annons

– Framförallt mina barndomskompisar, det är A och O. De som jag körde trehjuling med. Att ha väninnor där jag är Magda bara och som har känt mig hela vägen betyder jättemycket, särskilt eftersom jag inte har några syskon. Privat umgås jag inte med andra politiker utan med mina väninnor.

Är det viktigt att skilja på de världarna?

– Ja, men eftersom jag har kontakten min mina gamla kompisar finns mindre utrymme att addera på också. Med det sagt är det klart att det finns kollegor som man jobbat med under många år som är viktiga. Anna Ekström, Ylva Johansson och Åsa Regnér har jag jobbat med och känt länge.

Skrev du på politikens Metoo-upprop ”I maktens korridorer”?

– Det kommer jag inte ihåg, nej. Det tror jag inte.

– Jag har varit väldigt förskonad från sexuella trakasserier, säger Magdalena Andersson och upprepar, härskartekniker däremot har det varit mycket av.

Arbete är den viktigaste jämställdhetsfrågan 2022 enligt statsministern. "Att alla kvinnor har möjlighet att arbeta, att det finns förutsättningar att jobba heltid och att man har schysst lön och schyssta villkor."

Vi såg dig från QX-galan men annars har du inte sprungit ihjäl dig på röda mattor. Vad beror det på?

Annons

– Att jag har suttit i budgetförhandlingar. Det är mycket tid åt jobb och när barnen bodde hemma ville man hinna läsa läxor med dem också.

Men principiellt, ser du några problem för en hög politiker att kombinera jobbet med gala och glamour?

– Nej, inte alls. Det gäller väl att hitta en balans och den balansen ser säkert olika ut för olika personer. Men för min del personlighetsmässigt är jag hellre ute i skogen än på en galapremiär. Jag har så mycket svamp kvar att jag måste äta svamp hela våren! utbrister statsministern och gör något så ovanligt som att dela med sig av sin bästa ställen för trattkantareller och taggsvamp.

Hur mycket plockat det blir i höst med krig och val är osäkert men lite luft i kalendern under sommaren tänker hon se till att blir, om hon så måste peka med hela handen.

– Som statsråd är du alltid i tjänst däremot behöver du inte vara i Stockholm hela tiden. Vi har avstämningar minst två gånger om dagen. Men jag hoppas att jag ska få lite tid att paddla, vandra och cykla. Eller så här, jag kommer att ta mig lite tid för att paddla, cykla och vandra. Det är ett val i höst men man måste också ladda batterierna.

Annons

Vilken bok läser du om det blir läge?

– Jag har inte läst klart Fjärilsvägen av Patrik Lundberg, det ligger på att göra listan. Sen har Jan Eliasson skrivit om sin gärning, den ser jag fram emot. Jag försöker också läsa minst en skönlitterär bok på engelska för att upprätthålla ett breddat ordförråd. Jag läste Där kräftorna sjunger på engelska, fantastiskt, mastigt ordförråd men ord man inte jobbar så mycket med som statsminister.

Vad är du bättre på än Stefan Löfven, förutom tyska?

– Spanska och franska.

Repet med tofsen och skylten hängs åt sidan och Magdalena Andersson tar trätrapporna upp till sitt privata residens. Om hon bor kvar i Sagerska huset i slutet av september råder hon inte själv över, hur mycket hon än gillar att bestämma.

– Det är upp till svenska folket men jag har ett långsiktigt perspektiv.

Hon älskar inte stolarna i salongen men vill inte flytta ut i höst.

Magdalena Andersson

Ålder: 55

Bor: Sagerska huset i Stockholm och villa i Nacka.

Familj: Maken Rickard Friberg, professor i nationalekonomi. En son född 1999 och en dotter född 2001.

Bakgrund: Simmare på elitnivå i ungdomen som studerat vid Harvard och har en civilekonom-examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Politisk karriär: Politisk sakkunnig hos partiordföranden Göran Persson1996–1998, planeringschef, Statsrådsberedningen 1998–2004, statssekreterare vid Finansdepartementet 2004–2006, inrikespolitisk rådgivare till Mona Sahlin 2007–2009, överdirektör Skatteverket 2009–2012, Ekonomisk-politisk talesperson 2012–2014, finansminister 2014–2021. Sveriges statsminister sedan november 2021.

6 snabba frågor till statsminister Magdalena AnderssonBrand logo
6 snabba frågor till statsminister Magdalena Andersson

MAGDALENA ANDERSSONS VAL

Chopin eller Avicii?

– Avicii.

Vad har du alltid i handväskan?

– Ett kokt ägg. Det är bra att kunna fylla på med under dagen om du blir hungrig. Vilken bok har du läst flest gånger?

Annons

– Förmodligen Borta med vinden, det ser man på pärmarna. En intressant skildring om hur det var i USA på den tiden men också en berättelse om en stark och envis kvinna.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

– Jag tvättar ansiktet och har på någon kräm två gånger om dagen.

Vilken är din dyraste ägodel?

– Villan hemma i Nacka.

Du får inte säga mamma, nämn två kvinnor som inspirerat dig.

– Mormor och Michelle Bachelet, tidigare president i Chile.

Vilken är den viktigaste jämställdhetsfrågan 2022?

– Arbete. Att ha en egen inkomst och en egen försörjning är helt grundläggande för att man ska kunna fatta beslut om hur man ska leva sitt liv och med vem.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons