Intervju: Molly Sandén om succén efter Husavik, att känna sig vacker – och drömmar om framtiden

17 jun, 2021 
AvVeronica Henriksson
AvVeronica Henriksson
Molly Sandén
Hon beskrivs som Sveriges motsvarighet till Adele, gör succé efter succé och är inte rädd för att slänga iväg en känga till sin före detta manager. Vi har pratat med Molly Sandén om hur hon hon hanterar responsen efter Husavik, vad som får henne att känna sig vacker och suget efter att få åka på turné.
Annons
<strong>TV: Se Molly Sandéns fantastiska uppträdande under Oscarsgalan</strong>Brand logo
TV: Se Molly Sandéns fantastiska uppträdande under Oscarsgalan

Det har minst sagt varit ett hektiskt år för Molly Sandén! Först blev låten Husavik från Netflix-filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga Oscars-nominerad i kategorin bästa originalmusik. Sedan gjorde hennes förinspelade framträdande från Island supersuccé världen över när det sändes på förgalan till den stora filmfesten.

Efter det har utländska medier kallat henne för Sveriges motsvarighet till Adele, hon har givit den före detta managern en känga som blev ordentligt omskriven och nu senast kom nyheten att ett nytt album är på g – tillsammans med ett exklusivt magasin som endast kommer att finnas i 2 000 exemplar.

– Hela Islandsresan känns fortfarande som en suddig Disney-dröm. Allt hände med kort varsel och vi fick väldigt lite information i förväg. Så det var liksom bara att fokusera på ett litet steg i taget och nu i efterhand är jag så glad och tacksam över att jag turnerat så mycket genom åren att jag kunde göra det bästa av situationen och ändå hinna njuta av att stå där med barnkören under fyrverkerierna. Att det inte bara blev prestationsångest, säger Molly Sandén.

Molly Sandén

Hade du i din vildaste fantasi kunnat ana vilken megasuccé ditt framträdande skulle bli över hela världen?

Annons

– Helt ärligt hade jag inte en enda tanke på vad som kanske kunde komma efter. När jag sen läste om framträdandet i LA Times blev jag såklart jätteglad och framförallt stolt när jag tänkte på min gamla LA-manager som sagt åt mig att jag behövde gå ner minst 10 kilo om jag ville ha en chans att komma nånstans.

Molly bodde i Los Angeles mellan 2013-2015, men tillslut fick hon nog av stjärnornas stad och valde att flytta tillbaka till Sverige. Hon har tidigare berättat om galna fester som fått henne att känna obehag och den enorma utseende- och kroppshets som fanns. Vilket var en bidragande orsak till att hon valde att flytta tillbaka till Stockholm.

Molly Sandéns nya projekt: samarbetar med Nivea

Nu står det klart att Molly blir ambassadör för skönhetsmärket Nivea och ansiktet utåt för "För alla livets sidor", en kampanj som lyfter kontrasterna i livet och att det är okej att visa alla sidor av sig själv – oavsett bra eller dåliga dagar.

Annons

Hur kändes det att få frågan att bli Niveas nya ambassadör?

– Det känns superkul att få samarbeta med Nivea och göra den här fina, viktiga kampanjen tillsammans. Nivea är ett varumärke som varit en del av hela mitt liv, ända sedan jag köpte min allra första ansiktskräm, så det känns verkligen coolt att nu få bli deras ansikte utåt! När det kommer till hudvård vill jag att det ska vara enkelt men bra. Det är precis vad Nivea är för mig. Produkterna bara funkar helt enkelt – inga konstigheter. Kampanjen förmedlar dessutom en känsla jag verkligen står för, att livet går upp och ner och utan kontrasterna skulle allt bli ganska grått. Det är okej att ha och visa alla sidor av sig själv, att känna sig nere ena dagen och glad nästa.

Molly Sandén är ny ambassadör för Nivea

Har du någon Nivea-favorit sedan tidigare?

– Jag har faktiskt flera! Nivea Naturally Good Wipes som är supersmidiga och rengör effektivt när man har bråttom. Dagkrämen Nivea Naturally Good Radiance Day Cream återfuktar och håller huden mjuk. Nivea Micellair Expert Water, en jättebra rengöring när man har lite mer smink.

Annons

Molly själv är däremot ingen som vill följa trender när det kommer till skönhet, men tycker det är roligt att få känna sig fin och att få pyssla om sig själv. Hon beskriver det som kvalitetstid.

– För mig är skönhet också ett sätt att förmedla känslor eller uttryck i mitt jobb, när man står på scen eller plåtas. Jag kan också bli jätteinspirerad av de som verkligen kan och är insatta i ämnet på en högre nivå och älskar att jobba med grymma stylister och makeupartister.

Då känner Molly Sandén sig som vackrast

Skönhet sitter också på insidan – hur gör du för att ta hand om ditt inre?

– Det viktigaste för mig är att ta mig tid för mig själv där jag fokuserar på att stanna upp och känna efter vad jag verkligen behöver just den dagen för att må bra. Har jag en dag när jag känner att allt bara känns deppigt, så gör det så mycket att ta en lång dusch, smörja in mig och ta på mig något som jag känner mig snygg i. Det är ett bra sätt att lura mig själv och få allt att kännas lite roligare. Det låter kanske klyschigt men jag känner mig som allra vackrast när jag är med mina bästa vänner och familj och vi har kul ihop. När jag släpper prestation eller förväntningar och bara är. När jag är glad och avslappnad mår jag bra, och då känner jag mig även vacker.

Annons

Vilka ord skulle du vilja förmedla till någon som kämpar med sitt inre?

– Först och främst tror jag det är viktigt att inte sätta för hård press på sig själv. Det är okej att inte alltid vara okej. Att välkomna och sen sätta ord på alla olika känslor är steg ett för mig. Sen brukar jag se till att stänga av de yttre påverkningarna som rubbar mitt mående. Det kan va så enkelt som att avfölja någon på Instagram – eller kanske att stänga av sociala medier helt för ett tag. Bara hänga med folk som ger energi och försöka behandla mig själv som jag behandlar någon jag älskar.

Molly Sandén är noga med att ta hand om både yttre och inre

Efter ett år där ingenting varit sig lik och många artister har kämpat med inställda turnéer, försenade album och mindre kreativitet ser Molly på framtiden med längtan och stora ögon. Nästa mål: Arena tour!

– Jag dagdrömmer just nu varje vaken minut om att få spela live igen. Vi va mitt uppe i en turné när allt stängdes ner, så jag tror en del av mig stannade kvar i den känslan. Jag räknar liksom dagar tills jag får börja jobba med att sätta upp min största turné hittills i början på nästa år! Dom ska veta – arena tour, avslutar hon.

Foto: Pressbilder Nivea

<strong>TV: Se Molly Sandéns otroliga stilresa genom åren</strong>Brand logo
TV: Se Molly Sandéns otroliga stilresa genom åren
Annons