Niklas Ekstedts kärlekshyllning till frun – efter tuffa åren
Femina checkar läget med Michelin-kocken!
Han har varit gästjurymedlem i Saturday Kitchen på BBC och Masterchef South Africa – och nu är Niklas Ekstedt hemma i svensk tv. Tillsammans med Mischa Billing och Thomas Sjögren är han jurymedlem i Sveriges Mästerkock på TV4.
– Jag älskar formatet i programmet och det ger mycket energi att få jobba med ambitiösa kockar, och att få jobba med Mischa och Thomas är bara kul, säger Niklas Ekstedt till Femina.
Som kock med egen restaurang, som dessutom är belönad med en Michelinstjärna, håller Niklas koll på de duktiga deltagarna under inspelningen.
– Det roligaste har varit att se utvecklingen av kockarna, det är helt otroligt vad duktiga de är. Det var nog det jag blev mest förvånad över.
Sveriges Mästerkock är ett av de mest populära programmen i tablå-tv varje vecka, och Niklas tror att en del av framgångskonceptet är att man fokuserar på att folk är duktiga på att laga mat.
– I Sveriges Mästerkock får man så fria tyglar, man får vara med och forma formatet och verkligen vara med på allas resa. Det är inte så styrt av producenter och regi. Det är högt i tak. Man letar inte efter tv-personligheter utan man letar efter bra matlagare.
Niklas Ekstedts hyllning till frun
Vi passade på att checka läget med superkocken!
Niklas, hur står det till med...
Sinnesstämningen
– Den är ganska bra. Det är en bred fråga. Jag är ju tonårspappa med barn i de äldre tonåren, så jag tror att min sinnesstämning är ungefär så som mina barn mår just nu.
Kärlekslivet
– Det är väldigt bra! Vi har varit gifta i 16 år, och bråkar nästan aldrig. Småbarnsåren var lite mer turbulent med många trötta månader, det är alltid en komplicerad tid. Men har man överlevt det så klarar man resten av livet. Nu håller jag henne i handen tills döden skiljer oss åt, som prästen sa.
Kommer nu iväg på dejter bara ni två?
– Absolut, det gör vi hela tiden. Nu är det mycket enklare, när vi båda har en bra karriär som gör att vi har råd att göra roliga grejer, och vi har mer tid när barnen är större. Så det är ett tips till alla småbarnsföräldrar: Håll ut, det blir bättre.
Ekonomin
– Det är bra faktiskt. Jag är inte superintresserad av ekonomi, men däremot är min fru väldigt noggrann, hon är min räddning. Jag är inte så materialistisk, men är snarare väldigt inne i det jag gör och tänker mycket på hur jag presterar, snarare än att prioritera ekonomin.
Hälsa
– Den är bra, men man blir ju äldre. Jag börjar närma mig 50, nu måste man ju ta hand om sig på riktigt. Det tar längre tid att komma i form än det gjorde när man var 30. Innan varade en förkylning i två dagar, nu varar den i fyra.
Hur tränar du?
– Imorse tog jag en joggingtur, och jag brukar gå mycket. När vi har semester försöker jag boka något där man är lite aktiv, där man cyklar, surfar eller rör på sig. Man måste vara i bra form som kock, det är tungt, stressigt och sent. Kockarna som lyckas i dag är i bra form, förr i världen såg det lite annorlunda ut.
Stilen
– Jag fick väl någon slags klädstil när jag var 21 år, och sen har jag behållit den. Baggy jeans, någon t-shirt och keps. När jag gör tv får jag någon skjorta sim en stylist hängt i garderoben, det är kul.
Framtidsplanerna
– Jag har nog nuddat vid det i de andra frågorna – jag vill må bra, ha hälsan och klä mig snyggt, haha.
Aino Oxblod, reporter på Femina
Feminas vassa nöjesreporter Aino Oxblod har stenkoll på kändisvärlden, både då och nu. Efter att ha utbildat sig till journalist på Södertörns högskola och ha arbetat på Expressens nöjesredaktion som reporter och biträdande nöjeschef kom hon till Femina 2020, och möter sedan dess kändisarna både på röda mattan och i djupgående personporträtt. Aino har privat ett stort engagemang för musik, konserter och populärkultur, och gästar emellanåt podcaster, tv och radio för att diskutera aktuella nöjeshändelser. Hon plockar blixtsnabbt upp vad som händer i nöjesvärlden – men älskar också att djupdyka i nöjesnostalgi. Aino har också ett stort skönhetsintresse, och skriver om det senaste inom smink, hudvård och skönhet.