Orup hyllar Lena Philipssons vändning – med Roxette

08 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Orup och Lena Philipsson
Lena Philipsson axlar Marie Fredrikssons mantel och följer med Per Gessle på världsturné med Roxette.
Nu hyllas hon av vännen och forna parhästen Orup på Grammisgalans röda matta.
– Hon är extremt bra på scen och har en av de bästa piporna i landet, säger Thomas ”Orup” Eriksson, som själv förärades med Grammisgalans hederspris.
Annons
Hör Orups kärleksförklaring till Lena Ph: "Bästa piporna i landet"Brand logo
Hör Orups kärleksförklaring till Lena Ph: "Bästa piporna i landet"

Det har gått fem år sedan Marie Fredriksson tragiskt gick bort i sviterna av en hjärntumör, och sörjdes av fans i hela världen. 2021 etablerade Per Gessle Roxette PG, ett band som efter det har turnerat med Roxette-låtar.

Nu har Per Gessle tagit projektet till en ny nivå. Nyligen släpptes nyheten att Gessle ger sig ut på världsturné tillsammans med svenska artistikonen Lena Philipsson. Roxette in concert har turnépremiär i Sydafrika i februari 2025, och kommer sedan besöka flera kontinenter.

– Marie kommer alltid vara oersättlig och jag är inte intresserad av att starta en ny duo. Men jag har grubblat över hur jag ska sköta om denna låtskatt på bästa sätt. Idén att bjuda in Lena till Roxette kändes enormt lockande. Hon är en magnifik sångerska och en fantastisk scenpersonlighet, jag är både stolt och glad att hon tackat ja till detta äventyr, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Annons

På Grammisgalans röda mattan hyllas beslutet av Lena Philipssons vän och gamla kollega Thomas ”Orup” Eriksson.

– Det är ju jättekul, det är värsta grejen att vara med om, säger Orup och fortsätter:

– Liksom ”shit, världsturné, jag hänger på”, herregud.

Orups hyllning till Lena Philipsson

Artisten, som i höst spelar sin show Orup bara på Draken i Göteborg och som skrivit Lena Philipssons Det gör ont, hyllar sin väns förmåga att showa loss på scenen.

– Ja, hon är extremt bra på scen och har en av de bästa piporna i landet! Det kommer hon fixa. Hon är jättecharmig på scen, det kommer gå skitbra.

Det går minst sagt bra för Orup med – på Grammisgalan mottog han Årets hederspris, som presenterades av hans son Kid Eriksson.

5 saker du kanske inte visste om OrupBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Orup
Annons