Pernilla Wahlgren: ”Det har varit nog med tårar i mitt liv”

14 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografPontus Lundahl/TT
Pernilla Wahlgren är aktuell som programledare i Allsång på Skansen för första året någonsin.
I en intervju med Femina berättar hon om förväntningarna på uppdraget – och vad som händer i livet i stort.
– Förr om åren grät jag typ varenda dag [...] Det har varit nog med tårar i mitt liv, förklarar Pernilla.
Annons
Pernilla Wahlgrens bästa skönhetstipsBrand logo
Pernilla Wahlgrens bästa skönhetstips

Realityprofil, artist, musikalartist, skådespelare, programledare och numera även allsångsledare. Pernilla Wahlgren har många bollar i luften karriärmässigt och har dessutom nyligen färdigställs ett otroligt omfattande husbygge på Lidingö.

För Femina berättar den ständigt aktuella Pernilla om allt från husbygge, bröllopsplaner och känslorna kring att få träffa sitt första barnbarn, till misslyckade skönhetsingrepp och att våga ta för sig i karriären.

Pernilla Wahlgren om huset: ”Inte så många ananaser”

Vi träffar Pernilla på Ellery Beach House inför premiären av tv-serien Villa Wahlgren. Det är ingen slump att vi träffas där. Inredningsteamet hon anlitat till husprojektet är nämligen hjärnorna bakom den Instagramvänsliga interiören på spahotellet.

Annons

Under våren har vi kunnat följa bygget av ditt drömhus i tv-programmet Villa Wahlgren. Berätta om det.

– Det var slump att jag hittade en tomt och så bestämde jag mig för att göra en jättekonstig grej som ensamstående singelmorsa med tre utflugna barn: att jag skulle bygga ett hus. Men så blev det.

Hur tänkte du om inredningen?

– Jag sa till Lisa, min inredare, att jag inte vill ha en enda vit vägg. Det har hon tagit fasta på. Så det är väldigt mycket tapeter och färg. Det känns varmt och ombonat. Mitt bästa inredningstips är att våga färg.

Hur många ananaser skulle du uppskatta finns i nya huset?

– Det är hemskt att erkänna, men jag har inte hunnit packa upp cirka 75 flyttlådor. Jag tror att minst fyra av dem är fulla med ananaser, så just nu finns det inte så många. Men jag har i alla fall en jättestor ananas som är som en centerpiece i tv-rummet. Den älskar jag!

Pernilla Villa Wahlgren
Pernilla Wahlgren köpte en bergstomt på Lidingö för cirka tre år sedan. Sakta men säkert har arbetet med att bygga drömhuset Villa Wahlgren också pågått sedan dess. Vintern 2022 stod det äntligen klart.

Pernilla Wahlgren om sitt bästa Allsång på Skansen-minne

Snart är det äntligen dags för årets allsångspremiär på Sollidenscenen på Skansen, ett säkert sommartecken. För första gången någonsin gör Pernilla entré som programledare för folkfesten som hon tidigare besökt som både artist och publik.

Annons

Snart är det premiär för Allsång på Skansen, och du är för första gången programledare, vad har du för förväntningar?

– Det ska bli jättekul. Det är självklart pirrigt för det är en stor roll att axla, men jag hoppas att folk kommer att tycka att jag gör ett bra jobb. Sedan hoppas jag att vi kommer att samla en massa härliga gästartister.

Vilket är ditt bästa allsångsminne genom åren?

– Ja, men då måste jag ändå säga när Benjamin hade allsångskvällen. Det var otroligt. Speciellt när Bianca kom in och överraskade. De sjöng Blomstertid tillsammans. Jag hade inte sagt någonting till min mamma och pappa som var på plats i publiken. De blev så rörda och tyckte det var så fint. Jag hoppas de blir lika rörda när jag står på scenen i sommar.

I oktober 2022 blev det känt att Pernilla Wahlgren tar över som ny Allsång på Skansen-programledare 2023, efter att Sanna Nielsen tackade för sig 2022.
I oktober 2022 blev det känt att Pernilla Wahlgren tar över som ny Allsång på Skansen-programledare 2023, efter att Sanna Nielsen tackade för sig 2022. Allsångspremiär äger rum tisdagen den 27 juni.

”Jag var lite blygare när jag var ung och vågade inte ta plats”

Vi frågar henne om karriären då och nu. Om hennes senaste satsning, det nylanserade skönhetsvarumärket och om hennes tidiga år i branschen. Vad hade Pernilla i dag, sagt till den unga Pernilla i början av karriären på 80-talet?

Annons

Du har ju nyligen lanserat ett nytt hudvårdsmärke, L’Acuila, vilket är ditt bästa skönhetsknep?

– Nu har jag släppt en dekolletagekräm för halsen. Det var det första jag sa att jag ville ha. Det är ett område som man ofta glömmer. Man kan ha världens slätaste ansikte, men så krackelerar huden här. Annars är det bästa skönhetsknepet att skratta mycket. Då får man lite skrattrynkor, men de är bara positiva.

Du har aldrig testat på något skönhetsingrepp?

– Jag testade botox en gång faktiskt. Det var en mardröm, för jag använder mina ansiktsmuskler så mycket. Jag såg helt galen ut. Så nej, det är inte min grej. Jag satsar hellre på en riktigt bra ögonkräm.

Har du någon modemiss du ångrar?

– Jag tycker det är jättekul att titta tillbaka på min stil på 80-talet. Hur man såg ut! Då var jag superhet och ascool. Då satte jag trender. Det kan man ju skratta åt i dag. Jag experimenterade lite, hade stort hår och jättestora axelvaddar, men det var ju coolt då. Jag ångrar ingenting. Det ska man inte göra.

Annons

Vad skulle du vilja säga till den unga Pernilla?

– Jag var lite blygare när jag var ung och vågade inte ta plats på samma sätt som jag gör i dag. Det viktigaste för mig har alltid varit att vara snäll och trevlig mot alla människor jag jobbar med och möter. Jag arbetar mig gärna till toppen, men vill inte kliva på andra.

Pernilla Wahlgren och artistkollegan Lena Philipsson i början av deras respektive karriärer år 1987.
Pernilla Wahlgren och artistkollegan Lena Philipsson i början av deras respektive karriärer år 1987.

Pernilla om om kravet på Benjamin inför bröllopet med Christian

I vintras friade pojkvännen Christian Bauer till Pernilla med en ananasring. Hon sa ”ja” och njuter nu av att vara nyförlovad.

Men hon låter meddela att det dröjer lite innan hon har tid för bröllopsplanering, och i sommar står hon dessutom med händer fulla av jobb i och med Allsång på Skansen. Det dröjer innan bröllopsklockorna ringer med andra ord.

Annons

Vad har du och Christian för vision för ert stundande bröllop?

– Vi är ganska lika där och har ungefär samma stil, även om han är mer romantisk. Vi vill inte stressa fram något, men vi har börjat planera musiken redan nu och håller på att samla låtar som vi vill ska sjungas och spelas på bröllopet. Benjamin kommer att få jobba hårt.

Pernilla Wahlgren och fästmannen Christian Bauer var glada gäster på Jessica Wahlgrens bröllop med Magnus Norman i förra året.
Pernilla Wahlgren och fästmannen Christian Bauer var glada gäster på Jessica Wahlgrens bröllop med Magnus Norman i förra året.

Pernilla Wahlgren: ”Förr om åren grät jag typ varenda dag”

Realityproflen berättar öppenhjärtigt för oss om livets lyckoämnen, som just nu kretsar kring (men begränsas inte) relationen med fästmannen och det faktum att hon snart blir farmor till sitt första barnbarn.

När grät du senast?

– Det här är så sjukt. Förr om åren grät jag typ varenda dag. Men jag reflekterade nyligen över att jag faktiskt inte gråter längre, för att jag är så himla lycklig. Det har varit nog med tårar i mitt liv.

Vad ser du mest fram emot just nu?

– Att bli farmor och få träffa mitt första barnbarn.

Pernilla Wahlgren

Gör: Artist, reality­profil och program­ledare.
Ålder: 55 år.
Bor: I nybyggda Villa Wahlgren på Lidingö. Semesterhus i Spanien.
Familj: Bor med fästmannen Christian Bauer, 57. Har fyra barn, Oliver Ingrosso, 33, Bianca Ingrosso, 28, Benjamin Ingrosso, 25, och Theodor Wahlgren, 16.
Aktuell: Som programledare för Allsång på Skansen.

Annons