Sanna Lundell och Ann Söderlund flyttar podcasten till Femina

17 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sanna Lundell och Ann Söderlund har varit parhästar i 15 år, och hyllats för sitt program Djävulsdansen, om medberoende.
Nu flyttar duon sin podcast Inte din morsa till Aller Media och Femina.
– Vi behövde en tid att prata varje vecka för att inte gå under, säger Ann Söderlund om varför de startade podcasten.
Annons
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna

Feminas poddstall får nytt blod – nu kommer Ann Söderlunds och Sanna Lundells uppmärksammade podcast Inte din morsa till Aller Media och Femina.

– Vi tycker det är härligt att gå över till Aller Media, som är en uttalat kvinnlig plattform, säger Ann Söderlund om flytten

– Det känns som att vi ska vara på Femina, tycker Sanna Lundell.

Det har gått närmare 15 år sedan Ann och Sanna lärde känna varandra genom en gemensam vän. Då var de båda i destruktiva relationer, något de relaterade till hos varandra. Sedan dess har duon varit oskiljaktig.

– Det var en ansträngd period i våra respektive relationer, kantade av psykisk ohälsa och missbruk. Samtidigt hade vi båda småbarn, våra 15-åriga killar är lika gamla. Vi fann varandra i det, och såg en väg tillsammans ut ur det. Sedan dess har vi varit som kolleger, systrar och reskamrater. Vi har gått igenom mycket tillsammans, säger Ann Söderlund.

Annons

Ann och Sanna listar sina favoritpoddar

Ann Söderlund: Jag gillar Dumma människor (med Lina Thomsgård och Björn Hedensjö).

Sanna Lundell: Jag lyssnar alltid på En varg söker sin podd. Jag gillar också Skugge och Wollin.

Varför började ni podda?

– Vi behövde en tid att prata varje vecka för att inte gå under. Vi har mycket gemensamma intressen, både för samtidsfrågor och historiska frågor, och kompletterar varandra bra. Feedbacken vi får är att vi är peppande och gulliga kompisar, säger Ann Söderlund, men understryker att duon vill att podcasten ska ha verkshöjd, och vara mer än att de pratar om vad de gjort i veckan.

– Med kompispoddar framstår det alltid som att det bara är att sätta sig och snacka. Jag har provat att göra det med andra parhästar, och det behövs en viss kemi för att det ska bli bra. Det går inte heller att göra med den man träffar varje dag, för då är ämnena redan uttömda. Det är en konst att få ihop det så att det bli givande, och inte bara en debriefingtimme, tycker Sanna Lundell.

Podcastduons hemliga plan för framtide

Finns det något ni inte pratar om?

– Vi har nog aldrig pratat om en skönhetsprodukt. Eller jo, sexleksaker, men aldrig smink eller skönhetsprodukter, det är långt bort från oss. Men vi har inget som vi aktivt valt att inte prata om, säger Sanna Lundell.

– Jag sminkar mig inte så ofta, och tar väl ibland någon hudkräm. Det har aldrig varit en prioritet. Sen gillar ju båda vi att vara snygga, vi är inga smutsapor som inte bryr oss.

Har ni några framtidsplaner tillsammans?

– Vi håller på med ett hemligt tv-projekt, vi ska bara få arslet ur och göra klart det. Sen vill vi skriva en fortsättning på vår bok. Vi har tusen idéer, men det är mycket med annat, poddar och bloggar. Men vi är sugna på att göra mer tv och radio.

Annons