Trendar: InredningMat och dryckResor

Ann Söderlund ny bloggare på Femina: "Skrapar bort fernissan från den perfekta ytan"

08 maj, 2020 
AvMalin Karlberg
ann söderlund
Vi välkomnar den multibegåvade medieprofilen Ann Söderlund som ny influencer på Femina. Följ hennes blogg på annsoderlund-master.femina.se!
Annons

Hon skriver böcker, spelar in poddar, medverkar i tv och radio, brinner för hjärtefrågor som jämställdhet och kvinnors rättigheter – och benämner sig själv som en mångsysslande fembarnsmamma. Nu är hon dessutom aktuell som ny bloggare på Femina.se – som hon i bloggen beskriver som sitt ”drömställe”.

– Det finns ju redan en massa sköna, smarta, kreativa, spännande och roliga bönor här på Femina, men jag hoppas och tror att det ska finnas plats för en till! skriver Ann Söderlund.

I bloggen utlovar hon en ”omvärldsspaning i myllan”.

– Den lyssnar med örat mot marken och tar upp sådant som är på tapeten just nu. Jag älskar att interagera med läsare, följare och lyssnare – alla bär på en historia, säger hon till Femina.

Vad är du mest stolt över i ditt liv?

– Jag försöker skrapa bort fernissan från den perfekta ytan som många av oss vill förmedla och är stolt över att erbjuda ett alternativ till den kvinnohybrid vi oftast ser i media. Sen är jag såklart stolt över mina fem fantastiska barn!

Annons

Vad har du för projekt på gång just nu, förutom nya bloggen?

– Min och Anitha Clemence podd ”Lillelördag” är tillbaka och jag har också en podd med Sanna Lundell som heter ”Inte din morsa”. Sen skriver jag på min nästa bok, som handlar om att

vara mitt i livet –  när man trodde att man skulle ha ”it all figured out”. Det blir en samling kortare essäer om vad man ska göra när man inte kommer att få fler människobebisar, hur kan man få ett ännu bättre liv och vem satte egentligen dit chipsmagen?

Ann Söderlund Mattias
Tillsammans med sambon Mathias.

Du har i dag fem barn – känner du att du är ”klar” med att sätta barn till världen?

– Jag har varit dålig på att känna mig klar. Jag fick lov att gå i hypnos för att prata med mig själv, krama om mig själv som liten och inse att jag är trygg nu – jag behöver inga fler barn. Nu funderar vi på hundvalp i stället! Jag har ett oerhört behov av att gosa och ta hand om, men det har inte alltid lyckats så bra. När jag var yngre dog fiskarna, hamstrarna rymde och hundvalpen fick lämnas tillbaka. Jag var som en dålig Noaks ark som nu flyter lite bättre.

Ann söderlund söner
Ann och alla fem barnen.

Vad finns det för vanliga missuppfattningar om dig?

– En vanlig missuppfattning om mig är att jag är en Pippi Långstrump-figur som tar allt med en klackspark, en bananskalsglidare som allt går så lätt för. Men jag sliter verkligen hårt för det jag brinner för. Som kvinna blir man fortfarande dömd otroligt hårt om man inte följer de osynliga regler som någon gubbe kom på för 600 år sedan. Jag vill jobba för att få bort tabun och segmenteringar i samhället.

Annons

Vad gör dig lycklig?

– Grejer som jag har kämpat hårt för. Jag blir lycklig av att se mina barn vara gulliga mot varandra, som när de ligger och kramar varandra i soffan. Och av att sitta och ta en kaffe på trappan vid mitt hus på Gotland – har jag tur får jag sitta där i alla fall tre minuter innan någon ramlar. Små saker som att läsa en härlig bok eller att fynda en kul hylla på auktion kan göra mig lycklig – eller ett riktigt jävla bra hångel!

Ann söderlund
Här vid Gotlandshuset njuter Ann extra mycket.

Hur är du som mamma?

– Jag är nog lyhörd och väldigt kärleksfull, jag både skämmer bort dem och tjafsar mycket med dem – jag lever ju ihop med sex karlar! Som mamma till fem söner är mitt kall att se till att de inte blir odrägliga, att inte bli en kycklingmamma. Jag vill hjälpa dem att bli trygga i sig själva och känna att allt är möjligt. Och de är rätt coola katter, måste jag säga! Jag tror de tycker att jag hittar på en massa grejer, är ganska rolig och lite för snäll.

Annons

Har du någon favoritveckodag?

– Jag gillar torsdagar. Då är jag kreativ, spelar tennis och gör upp planer inför helgen!

Vad har du för planer för sommaren?

– Alla planer blev liksom till en enda önskan om plan som går att genomföra: åka till Gotland och bygga ett växthus och hänga med familjen. Om det inte går får man åka lite båt i skärgården!

Är du bra på att vara ledig på semestern eller blir det alltid en massa projekt?

– Jag är nog en projektledare som har många idéer som blir halvfärdiga, på grund av diverse hinder.  Småfolk, vänner, livet… I sommar ska jag över lite på att sätta mamma- och frugränser. Jag ska ligga i hängmattan minst tre gånger, det svär jag på!

ANN SÖDERLUND

GÖR: Mångsysslare som bland annat bloggar, poddar, skriver och jobbar med tv.
ÅLDER: 47 år.
BOR: Lägenhet i Stockholm och sommarhus på Gotland.
FAMILJ: Sambon Mathias och sönerna Ossian, 17, Ilon, 15, Dante, 13, Bobo, 5, och Frans, 3.
AKTUELL: Med ny blogg på Femina.se.

 

Annons