Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Sarah Jessica Parkers sotade ögon – smarta knepet

03 okt, 2023 
Sarah Jessica Parker Laura Mercier Caviar Eye Stick
Det är lättare än vad man kan tro att få till Sarah Jessica Parkers signaturlook med sotade ögon. Vi guidar dig till den lättanvända produkten som hon hyllat gång på gång – samt vet var du hittar den!
Annons

Sarah Jessica Parker har inspirerat många i sin roll som Carrie i Sex and the City och uppföljaren And Just Like That, inte minst på modefronten med en aldrig sinande ström av innovativa och stilsäkra outfits. Men Sarah Jessica Parker har även varit stilbildande när det kommer till sina beautylooks. När den nu 58-åriga skådespelaren visade upp sitt svall med naturligt grå inslag beskrevs hon av många som modig – ett narrativ som hon vände sig emot och ifrågasatte varför män med grått hår aldrig beskrivs på samma sätt.

Men det är inte bara Sarah Jessica Parkers frisyr som inspirerar – hon har även några återkommande favoriter i sminkväskan som hon enligt egen utsago har haft hur länge som helst.

Sarah Jessica Parker – makeup

I flera olika intervjuer med bland annat franska Vogue och Marie Claire har Sarah Jessica Parker berättat att hon helst använder så lite smink som möjligt när hon inte behöver. Detta eftersom hon ofta bär makeup många månader i taget under inspelningsdagar som kan bli uppemot 18 timmar långa och därför vill låta huden andas när den har möjlighet. Dessutom berättar hon att hon inte ens äger en foundation samt sällan använder sig av concealer, och att hon föredrar att inte ha något smink alls förutom på ögonen.

Annons

För att få till den perfekta sotningen på ögonen, som har blivit något av hennes signaturlook, finns det en makeupprodukt som hon gång på gång återkommer till – närmare bestämt Caviar Eye Stick från Laura Mercier.

Sarah Jessica Parker sotade ögon
Sarah Jessica Parket syns ofta i snyggt sotade ögon.

Laura Mercier Caviar Eye Stick

– En produkt som jag älskar är Laura Mercier Caviar Eye-pennorna som jag har insett passar bäst för att skapa en snygg sotning, berättar hon för Franska Vogue.

Caviar Eye Stick från Laura Mercier är en krämig ögonskugga i form av en penna, vilket gör det enkelt att applicera den samt att få till de perfekta sotade ögonen. Den finns i en mängd olika nyanser som sträcker sig från den ljusaste rosa till markerat svart. För Glamour har skådespelaren specificerat att nyanserna hon helst använder sig av är Tuxedo och Khaki, samt Jungle som nu har utgått.

Annons

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour – Tuxedo

För att få till sotade ögon använder sig Jessica Parker av färgen Tuxedo, som är en svart variant av den krämiga ögonskuggan i pennform. Den har en matt formula och är lätt att applicera som den är eller sudda ut. Se mer och köp Laura Mercier Caviar Eye Stick i färgen Tuxedo här.

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour – Tuxedo
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour – Khaki

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour – Khaki

Utöver Tuxedo använder Sarah Jessica Parker sig gärna av färgen Khaki, som går i lätt skimrande toner av grönt och brunt. Den kan användas som den är eller kombineras med andra nyanser av samma produkt för en snygg och stilsäker ögonmakeup. Läs mer och köp Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour i färgern Khaki här.

Annons
Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour – Khaki
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sarah Jessica Parker – läppglans

I intervjun med Marie Claire berättar skådespelaren att hon även älskar läppglans och att hon alltid har en i varje väska. En av favoriterna kommer från det hyllade märket Hourglass och har ett vackert skimmer som ger läpparna glans. Se alla nyanser och och köp läppglanset här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons
5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Sarah Jessica Parker som du kanske inte visste
Annons