Soraya Lavasani om relationen till Jesper Börjesson: ”Jättekul”

04 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Soraya Lavasani och Jesper Börjesson
Under många år var Soraya Lavasani nära kollega med TV4-veteranen Jesper Börjesson – innan han lämnade både Nyhetsmorgon och kanalen.
Nu berättar Soraya om relationen till den forna kollegan i dag.
– Det är jättekul att catcha upp med någon som man ändå jobbade så nära under många år, säger Soraya Lavasani.
Annons
Soraya Lavasani om Jepser Börjesson – så ser relationen ut idagBrand logo
Soraya Lavasani om Jepser Börjesson – så ser relationen ut idag

Soraya Lavasani är en av de mest folkkära programledarna för Nyhetsmorgon på TV4, en kanal hon arbetat på sedan 2008. Efter att ha varit reporter på kanalens nyhetssändningar hamnade hon så småningom i Nyhetsmorgon.

Programledarna på TV4 har en fin sammanhållning, men det är svårare än man kan tro att lyckas få till att ses även utanför jobbet. På röda mattan till Årets Feminista berättade Soraya Lavasani att hon försöker prioritera familjen på fritiden, men att hon gärna umgås med sina kollegor när det går att få till.

Annons

– Jobbet är så mycket av livet, så det är inte jättemycket tid över. jag har egen familj, så jag tänker att jag måste vara lite med dem. Men vi tar gärna tillfällen i akt att ses om vi kan, men det brukar vara väldigt lång planeringstid, i och med att alla jobbar olika tider och hej och hå. Men det finns verkligen en vilja att ses när det funkar. Och när vi gör det är det jättekul att ses utanför studion, säger Soraya Lavasani.

Soraya Lavasani.
Soraya Lavasani.Foto: Karin Törnblom.

Jesper Börjesson lämnade TV4

I dag ser vi ofta Soraya i rutan tillsammans med Martin Järborg, men under många år var Soraya Lavasanis närmaste kollega Jesper Börjesson – de ledde otaliga Nyhetsmorgon-sändningar tillsammans. Jesper hade varit på TV4 i 25 år när han i början av 2020 valde att lämna branschen helt, och sadla om till konsult.

Annons
Jesper Börjesson.
Jesper Börjesson jobbade på TV4 i 25 år.Foto: Karin Törnblom/TT

Har du kontakt med Jesper Börjesson fortfarande?

– Absolut, vi hörs! Vi brukar skriva till varandra på Whatsapp, och så brukar vi försöka få in en lunch eller en aw. Det är inte superfrekvent, men säg en gång i halvåret i alla fall. Det är jättekul att catcha upp med någon som man ändå jobbade så nära under många år.

Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"Brand logo
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"
Annons