Anna Brolins snabba klädknep: ”Det måste man vara”

04 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Anna Brolin
Med många år framför tv-kamerorna har Anna Brolin lärt sig att vara riktigt snabb när hon gör sig i ordning.
På röda mattan för Årets Feminista 2024 avslöjar TV4-profilen sina bästa knep för att bli festfin på ett kick.
Annons
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"Brand logo
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"

När man jobbar som programledare, och framförallt i direktsändningar, är det viktigt att vara snabb när man ska byta kläder och fixa hår och smink. Efter mer än 15 år framför tv-kameran har TV4-programledaren Anna Brolin lärt sig att bli festfixad riktigt snabb.

Efter fem-programledaren dök upp på röda mattan till Årets Feminista 2024 med snyggt smink och en härlig partylook – men avslöjade hur kort tid hon lagt på att bli festfin.

– Hälften av sminket är gjort i taxin, och jag har fortfarande blött hår så jag tog en sån här klämma jag hittade hemma. Det är på riktigt 10-15 minuters ombyte. Jag har lärt mig att vara väldigt, väldigt snabb för det måste man vara i vissa direktsändningar och när man är ute och reser mycket, säger Anna Brolin.

Annons
Anna Brolin på Årets Feminista 2024.
Anna Brolin kom klädd i rosa på Årets Feminista 2024.Foto: Karin Törnblom.

Anna Brolin: Lever inte upp till det jag lärt mig

Anna Brolin började på TV4 2008, och har under många år arbetat med kanalens sportsändningar. Numera är hon programledare för nyhtesprogrammet Efter fem, tillsammans med Tilde de Paula Eby.

Har du fått tips från tv-stylister genom åren?

– Ja, det har jag fått jättemycket, men sen vet jag inte om jag lever upp till det faktiskt. Om ni såg mig för 40 minuter sedan skulle ni nog undra om det överhuvudtaget var någon stylist som jobbade, skrattar hon och fortsätter:

Annons

– Men jag har lärt mig att vara ganska snabb.

Efter alla år av att bli tv-sminkad har Anna Brolin också plockat upp sminkknep, även om hon konstaterar att hon inte sminkar lika bra som de professionella sminköserna.

– Jag har fått massa sminktips genom åren, men det blir ju inte lika bra som när det är proffsen som gör det. Men en bra bas och en bra bronzer typ, säger hon.

Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"Brand logo
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"
Annons