Suzan Schlag är högste chef för L´Oréal i Norden.
Merja blir sminkad inför Årets Feminista
1:33

Efter reklamen: Merja blir sminkad inför Årets Feminista

(1:33)

Slå på ljud

Suzan Schlag kommer från en stor familj i Tyskland. Hennes skönhetsintresse väcktes redan när hon var runt elva år, inspirererad av sina arabiska rötter. Med tio syskon gällde det dock att kliva upp tidigt på morgonen för att få ensamtid i badrummet.

– Jag älskade verkligen skönhet redan som barn och fixade ofta mina kompisar när vi skulle iväg på saker.

Suzan minns sin första skönhetsprodukt tydligt och det av flera anledningar.

– Det var en silvrig ögonskugga från Maybelline som jag faktiskt fortfarande använder. Den ger så fint lyft till ögonen.

Suzan Schlag är högste chef för L´Oréal i Norden.

Suzan Schlag

Gör: CEO för L’Oréal Nordic.

Ålder: 43 år.

Bor: I Köpenhamn, Danmark.

Familj: Gift sedan 18 år och har en son.

Efter universitetsstudier och flera år på choklad­imperiet Mars fick hon drömjobbet på L’Oréal och för lite drygt ett år sedan klev hon in som högsta chef för skönhetsgiganten i Norden med ansvar för Danmark, Finland, Norge och Sverige.

– Det här är min drömregion. Det finns en sådan mångfald här, vi har 45 nationaliteter i vår organisation. Det finns också en frihet och entreprenörs­anda som jag tycker är härlig, en strävan efter att hela tiden bli bättre.

Experten: Här är bästa knepet mot solhettande hud

Precis som för många skönhetsföretag är just mångfald och inkludering viktiga faktorer för L’Oréal-­koncernen. Men det handlar inte bara om att man använder sig av ambassadörer från olika länder med olika hudtyper.

– Skönhet ser olika ut och vad skönhet står för är också subjektivt. Vi vill lyfta självförtroendet hos alla människor och att hylla alla åldrar är en del i det. Därför lanserade vi till exempel serien Age Perfect för mer än tio år sedan där vi vill få åldrandet att kännas som något positivt.

Många företag har fastnat i modeller som är mycket yngre än målgruppen. Hur tänker ni?

– Vi samarbetar med ambassadörer som Helen ­Mirren, Andie MacDowell och Jane Fonda som är i den ålder produkterna är framtagna för. Nyligen hade vi en kampanj här i Norden för Rosy Oil Age Serum från L’Oréal Paris med inluencers mellan 45 och 84 år. Även om man blir äldre vill man så klart ta hand om sin hud och sitt hår och vi vill visa att det går.

Vad är det bästa med att arbeta i skönhetsbranschen?

– Det känns fint att vi stöttar människors självförtroende och kan öka deras livskvalitet. Många lider av olika hudproblem i dag och hos L’Oréal har vi flera varumärken med produkter som hjälper dem i deras vardag. Vi har också utvecklat hapta, ett redskap för folk med funktionshinder, som gör det lättare för dem att hålla i sina produkter själva.

Har din skönhetsrutin förändrats sedan du började på L’Oréal?

– Den har utökats med några fler steg. Jag använder serum med C-vitamin, byter produkter efter säsong till håret och har blivit mer noga med att använda solskydd.

Tre skönhetsprodukter du alltid har i hand­väskan?

– Mitt röda läppstift, en bronzer eller ett rouge ­beroende på årstid och min mist med SPF från La ­Roche-Posay som gör det enkelt att fylla på med ­solskydd samtidigt som den fixerar makeupen.

Vad gör du för att varva ner?

– Egentid för mig är att få vara själv i badrummet. Jag tar ett bad och lägger en ansiktsmask. Jag har en favoritmask från Carita som är både effektiv och en upplevelse att använda. Det känns som jag ligger i en lagun när jag har den på. Och så lyssnar jag på Céline Dion. Älskar henne! •

Så får du finast resultat med bronzer – på mogen hy

Suzans 4 favoriter

1. Fuktgivande produkter för håret

Kérastase Chroma Absolue-serie.

Jag använder Kérastase Chroma Absolue-serie som skyddar, stärker och ger mycket fukt till mitt färgade, torra, tjocka hår. Från ca 350 kr.

2. Ikoniskt läppstift från YSL

Rouge pur Couture Lipstick i nr 132 från YSL.

Mitt röda läppstift är min signatur och här har jag en favorit från YSL. Det är ikoniska Rouge pur Couture Lipstick i nr 132. Ca 440 kr.

3. Perfekt mascara

L’Oréal Paris Telescopic Lift.

L’Oréal Paris Telescopic Lift är perfekt. Borsten är flexibel och gör så att jag kan gnugga vid rötterna och sedan liksom svinga upp den för att få lite mer böj. Ca 189 kr.

4. Utjämnande serum

La-Roche Posay serum.

La Roche-Posays ­koncentrerade Pure Vitamin C10 Serum ger en jämnare hudstruktur med fin lyster utan att irritera. Ca 472 kr.

Suzans 4 skönhetstips

1. Använd hudvårdsprodukter som matchar just din huds behov. Svårt att hitta din perfekta hudvårdsrutin? Konsultera en skönhetsrådgivare, apotekspersonal eller hudläkare.

2. Inkludera produkter med SPF i din dagliga rutin. Även om du inte kan se solen utsätts din hud dagligen för UVA- och UVB-strålar vilket kan göra att huden åldras i förtid.

3. Handdukstorka eller krama ur vatten ur håret innan du applicerar balsam eller hårmask. Om håret är för vått kommer det inte att absorbera vården utan bara rinna av med vattnet.

4. Mitt allra bästa sminkråd kommer alltid att vara att ha en bra hudvårdsrutin. En väl omhändertagen, väl återfuktad och balanserad hud är den bästa målarduken för din makeup.

Mest läst