Sveriges Mästerkock-Tess: Så går det till bakom kulisserna

09 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTv4.
Tess Medina Sveriges Mästerkock 2024
Tess Medina har tagit sig till semifinal i vårens säsong av Sveriges Mästerkock.
I en intervju med Femina avslöjar hon nu hur det går till bakom kulisserna – och hemligheterna tittarna inte känner till.
– Jag är ganska hårdhudad, och har väl varit den som varit lite kaxig under säsongen, säger Tess Medina.
Annons
Ekohemmet: Så odlar du om din purjolökBrand logo
Ekohemmet: Så odlar du om din purjolök

Tess Medina, 29, är en av semifinalisterna i årets säsong av Sveriges Mästerkock, som ska imponera på juryn bestående av Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki.

Men hur går det egentligen till bakom kulisserna på inspelningen? När man sitter hemma och kollar på programmet blir man lätt nyfiken på om det är som på tv, eller om det fuskas för att det ska se bra ut i tv-rutan.

Tess Medina har så klart riktigt bra koll på hur det fungerar i produktionen, och hjälper oss att räta ut en del frågetecken.

Får ni hjälp av juryn under matlagningen?

– Inget. Alltså zero, säger Tess Medina.

Man förstår ju att det tar lite tid från att maten lagas tills det att deltagarna kan bära in den till juryn.

Annons

Äter de maten kall?

– Nej, det gör de inte.Vi lagar extra mycket av allting i princip. Vi ”platear” vår tallrik som vi ska gå fram med till juryn, som ni får se i tv liksom. Men sen skär vi också upp en extra bit kyckling och typ lägger en klick sås på sidan av i köket, så de kan gå och smaka av alla komponenter. Det gör de direkt när vi går ut ur köket, så då är ju allting varmt, säger Tess Medina och fortsätter:

– Det ni ser på tv är bara rent utseendemässigt, det är för tittarna som ju inte kan smaka maten. Då har juryn redan ätit.

Sveriges Mästerkock Jury Tommy Myllymäki, Miche Billing, Tom Sjöstedt
Juryn i Sveriges Mästerkock 2024.Foto: Magnus Ragnvid /TV4.

Relationen till juryn i Sveriges Mästerkock

Som tittare kan man reagera på att juryn är hård och rak, och kanske bli lite skrämd av dem. Men att Tom, Micha och Tommy skulle vara läskiga håller semifinalisten inte med om.

Annons

– Man är inte rädd för dem, men det är ju ett tv-program så det är klart att det ska vara underhållande. Jag är ganska hårdhudad, och har väl varit den som varit lite kaxig under säsongen, och liksom svarat tillbaka. Typ som i förra programmet när Tom undrade varför jag pocherade fisk i en stekpanna, jag står fortfarande för det. Men jag tycker ändå de är roliga.

Tess Medina konstaterar att hon personligen vill ha kritik för att bli bättre på det hon gör.

– Meningen med det här var ju att jag skulle lära mig så mycket som möjligt, och det har jag verkligen gjort. Hellre att man är sämre från början och utvecklas än att man inte lär sig något.

Se hur du handlar du billig mat- 5 tips i matbutikenBrand logo
Se hur du handlar du billig mat- 5 tips i matbutiken
Annons