Tareq Taylors superknep: Perfekt pocherade ägg
1:12

Efter reklamen: Tareq Taylors superknep: Perfekt pocherade ägg

(1:12)

Slå på ljud

My Feldt är ingen nybörjare i tv-branschen. Hon har redan varit med i Dessertmästarna, haft programmet Mys bröllop på TV4 och gästar regelbundet Nyhetsmorgon.

Men matlagningstävlingen Bäst i köket med Tareq Taylor och Niklas Ekstedt blir hennes SVT-debut. I programmet tävlar familjemedlemmar tillsammans mot andra familjer, och delar med sig av sina livsberättelser.

– Det är ett superhärligt program som känns som ett nytt format, det känns kul. Varje familj bär på otroliga historier, så det blir mycket känslor, säger My Feldt.

Hon, Tareq och Niklas kände inte varandra sedan innan, men blev snabbt en tajt trio. De upptäckte att de hade samma inställning till de som tävlade.

– Vi är alla ganska trötta på det hårda, man kommer ingenstans i livet med den där hårda framtoningen. Vi vill hjälpa och inspirera, men vi ska också bedöma.

Tareq Taylor stoppades från Masked singer: ”Jag älskar att sjunga”

Redan innan programmet har haft premiär hoppas hon nu att det får en till säsong, för att det var så roligt att spela in. Och ”roligt” är Mys ledord i livet.

– Jag vill göra roliga grejer. Det behöver inte vara på tv bara för att. Men det är kul med tv och jag hoppas det här får fler säsonger, för det var kul och utvecklande att spela in.

My Feldt.

Christian rnberg/Expressen/TT

My Feldt: Bryr mig inte om pengar

När My Feldt inte är med i tv har hon fullt upp på annat håll. Hemma i Halmstad är hon känd som entreprenör. Dels driver hon ett kombinerat bageri och konditori, med fokus på närproducerat och ekologiska råvaror. Sedan har hon också Tivolikiosken, där det serveras lunch och fika, samt håller på att starta upp en tredje företag. My har också gett ut två kokböcker och säljer målningar, vykort och sällskapsspel. Men inget av det gör hon för att tjäna pengar.

– Jag är ingen pengastyrd människa. Jag har aldrig haft några pengar så jag kommer inte sakna det. Så fort jag får pengar så skänker jag bort det eller lägger det på ett jätteroligt projekt som det aldrig blir något av. Glädje är viktigast. Jag är 36 år och har aldrig haft pengar på sparkontot. Jag har aldrig förstått vad man ska med en buffert till.

I 13 år var tv-kocken ihop med exmaken Johan, men 2016 valde de att separera, och efter några år som företagspartners har de nu övergått till att bara vara föräldrar till sina tre barn tillsammans. Nu driver My företagen med sin bror istället.

– Vår relation måste gå före jobbet. Vi har alltid satt barnen i första rummet, och det ville vi fortsätta kunna göra. Det var lite kämpigt, det blev som en ny separation.

”Gifte” sig med kärleken efter tre veckor

Efter skilsmässan från exmaken testade My på att dejta, men hennes första relation efter separationen gick ”åt helvete”. Istället svor hon att hon aldrig skulle dejta igen, och istället fokusera på annat. Men en dag upptäcker My ett privat meddelande på Instagram. Det är Eric som tar kontakt, säger att han tror de skulle fungera ihop och vill gå på dejt.

– Jag tänker ”vad är det här för jävla idiot”. Sen gick det några dagar och jag tänker att fan vad modigt att våga ta kontakt, och svarar och säger tack. Sen blev det så att vi började prata, och skrev i flera dygn. Till slut var jag så förälskas, utan att veta hur han såg ut.

När My och Eric väl möttes upp på riktigt gick det snabbt.

– Vi träffades och blev så sjukt kära, efter tre veckor gifte vi oss på låtsas. Vi bytte bara ringar, man behöver inte göra som alla andra. Vissa tycker att vi har gått så fort fram, men man kan inte gå efter vad andra tycker och känner. Antingen kan jag välja att vara livrädd, eller så vågar jag satsa.

– Folk är så ängsliga överlag. Det är bara att köra. Det kan också gå bra, i den bergochdalbana som är livet. Kör istället för att vara rädd.

My Feldt

Ålder: 36
Bor:
Halmstad
Familj:
Lycke, 12, Cornelis, 9, Ingrid, 6, kärleken Eric.
Gör:
Driver flera företag i Halmstad.
Aktuell: I SVT:s Bäst i köket.

Mest läst