1:36

Efter reklamen: Tareq Taylors tårar och hyllning till sin dotter.

(1:36)

Berätta om nya programmet Bäst i köket! Hur var inspelningen?

– Jag har aldrig gjort någon stor studioproduktion förut, det var väldigt annorlunda, jag visste inte vad det var jag klev in i. Men det var enormt spännande att se hur det utvecklade sig. Jag var inte beredd på att det skulle kännas så mycket. Vi blev väldigt påverkade av när deltagarna lyckades eller inte. Det skrattades och gräts.

Hur är din relation till de andra stjärnkockarna i programmet, My Feldt och Niklas Ekstedt?

– Jag hade bara träffat Niklas några enstaka gånger, men inte jobbat tillsammans med någon av dem tidigare, men det var var så enkelt. Vi är väldigt olika varandra och ändå inte. Vi har gastronomin som binder oss samman, och hade lätt att hitta vårt gemensamma språk. Det är en trygghet att veta att min kollega vet vad han eller hon pratar om, då kan man också kritisera om man inte håller med.

Tareq Taylor skiljer sig från Kristina efter 26 års äktenskap

Det är ju fokus på familj i programmet. Vilka i din familj hade varit bäst?

– Hemligheten är att vara lyhörd och lita på att de andra kan sina arbetsuppgifter. Klarar man press och stress tillsammans och inte blir irriterad, då kommer man ganska långt. Jag hade skickat in min brorsas familj, de är duktiga på att laga mat och kommunicera.

Du har ju verkligen blivit SVT-kocken nummer ett, som är med i många olika program. Vad får du för respons?

– Än så länge är det inga som skickar hemskheter, alla är snälla och trevliga. Men jag har full förståelse om man tycker att det blivit lite mycket. Men jag är glad och tacksam.

Får du skamliga förslag?

– Det kommer en del sådana. Vad ska man säga? Vissa skriver så att man rodnar.

Bilden av dig i tv är att du alltid är glad. När mådde du dåligt senast?

– Det är inte så länge sedan. Saker går upp och ner, saker händer både privat och i världen. Livet är inte alltid rosenskimrande. Jag är precis som alla andra, jag har bra och dåliga dagar.

Tareq Taylor stoppades från Masked singer: ”Jag älskar att sjunga”

Berätta om när du fick en allergisk reaktion för att du tuggade på en blomma i en blombutik.

– Det är ganska många år sedan. Jag hade börjat plocka saker i naturen, och tyckte att jag börjat förstå saker. Jag skulle köpa en blomma och stjälken luktade curry. Jag tänkte ”den där kan man äta” och stoppade den i munnen. Floristen tänkte väl ”vad är det för dåre, han är ju inte frisk”, när jag stod och tuggade. Jag kände hur det började bränna och svida i tungan. Jag betalade fort som fan, sen gick jag och tvättade munnen med tvål. Det såg ut som jag fått ett slag på käften.

Vad är det olagligaste du gjort?

– En gång när jag var kanske 17 bast så åkte jag bil med ett gäng raggare. Det var första gången jag var med dem, så när bensinsen tog slut någon gång under resan sa de ”han är ny, han får fixa soppan”. Jag hade bara 20 kronor i fickan, så de gav mig en dunk och en slang, och jag fick stå och slanga bensin ur en hyrbil. Då kom snuten från höger och vänster, och jag satt i fyllecell över natten, och var så jävla rädd. På morgonen kom min mamma, och hon satt med mig under förhöret. Då hade de förhört de andra, som sa att det var första gången jag var med. Polisen gjorde bedömningen att jag hade handlat under hot, och väckte inte åtal. Men jag skämdes som en gris.

När ljög du senast? Om vad?

– Det kommer jag inte ihåg... Eller jo, någon frågade var vi ska åka i Tareqs matresa, och jag sa ”jag vet inte” – men det vet jag.

Tareq Taylors superknep: Så får du perfekt pocherade ägg

Vilka appar kollar du först på morgonen?

– Då blir det Instagram, och musikappen.

Vem spelar spelar dig i filmen om ditt liv?

– Om jag fick önska vem som skulle spela mig skulle det bli Gary Oldman. Jag tycker han är en fantastisk skådespelare, det är något med honom.

Vad skulle du ge för råd till ditt 17-åriga jag?

– Tro på dig själv lite mer, be inte om ursäkt för allt. Det kommer lösa sig. Du har mycket mer i dig än du tror. Våga satsa på dina drömmar, det kommer gå bra.

Tareq Taylor

Ålder: 52
Bor: Malmö
Familj: Dotter
Gör: Kock, krögare och tv-personlighet
Aktuell: I Bäst i köket på SVT.