Tilde de Paula Ebys nya program – gör Efter fem på söndagar

18 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Tilde de Paula Eby och hennes Efter fem har gjort succé i TV4 – och nu utökas programmet till söndagar också.
I en intervju med Femina berättar hon om nya programmet, förändringarna i sändningarna och sina bästa stylingknep för att känna sig riktigt snygg i rutan.
– Min stil har nog varierat mellan åren, jag känner mig på olika sätt olika säsonger, säger Tilde de Paula Eby till Femina.
Annons
Tilde De Paula Ebys stilresa genom årenBrand logo
Tilde De Paula Ebys stilresa genom åren

När Tilde de Paula Eby startade igång nyhetsprogrammet Efter fem på TV4 2017 var det många som var skeptiska. Det hade varit svårt att få tittare under eftermiddagstiden, och program efter program hade fått lägga ner.

Nu har Tilde varit programledare i Efter fem i fem års tid, och programmet går så bra att de nu kommer börja sända även på söndagar. När Bingolotto byter både dag och kanal kommer Efter fem börja sända tre timmar varje söndag.

– Tittarna har varit med oss och kanalen är glad liksom, och vi som jobbar med innehåller är nöjda med hur vi har fått utveckla programmet. Det är kanske fult att säga, men vi får ju göra söndagsprogrammet för att det har gått bra, säger Tilde de Paula Eby.

Annons

Vill göra ändringar

Tanken är att vardagssändningarna och söndagssändningarna kommer skilja sig åt, och inte bara i att de sänder längre. På söndagarna kommer det finnas ett större lokalt fokus, och mer fördjupande intervjuer.

– Söndagsprogrammen kommer vara längre, och gå 17-20. Vi har knutit till oss reportrar i hela landet som kan vara på plats när det händer något. TV4 har varit ganska dåliga på lokala nyheter sedan lokalredaktionerna lades ner, och vi har bestämt oss för att försöka bli bättre på det. På söndagar finns också mer utrymme för fördjupning, eftersom det inte är samma nyhetsflöde så finns det tid för längre samtal, säger programledaren.

För den som ser Tilde de Paula Eby i tv-rutan är det ingen nyhet att hon alltid är välklädd och snyggt stylad i programmen. TV4-profilen själv menar att hennes stil har utvecklats under åren, men att hon har vissa plagg och knep för att känna sig som sitt snyggaste jag.

Annons

– Min stil har nog varierat mellan åren, jag känner mig på olika sätt olika säsonger. Stylisten jag jobbar med brukar fråga ”Vem är Tilde nu då?”, så hon vet vad hon ska leta efter. Jag är ganska bekväm med byxor, men inte lika bekväm med kjol, och framför allt inte korta kjolar. Jag har nästan alltid klack, inte bara för att jag är kort, men för att jag tycker att ma får en annan hållning med lite klack. När jag var yngre hade jag aldrig mindre än 10 centimeter klack, men nu kan det gå bra med kortare, jag har blivit lite mer bekväm av mig, men också lite tryggare i mig själv.

Tildes bästa stylingknep för långa ben

Tilde, som inte är så lång, tycker om att få sina ben att se längre ut med hjälp av kläder, och har ett smart knep för att ge intrycket av ståtligare ben.

Annons

– Jag är inte jättelång och ganska kurvig, så jag tycker om att ha byxor som är höga i midjan och med långa ben, bara så att de precis inte går i marken. Då ser jag ut att få mycket längre ben, det känner jag mig snygg i. Byxorna får gärna vara lite tajta runt magen, höfterna och rumpan och sen lite lösare i benen, då känner jag mig lite längre och ståtligare. Jag är inte bekväm med när det blir för naket, det känns som det kan ta fokus från vad vi ska göra, vilket är att få andra att lysa och berätta.

Annons