Intervju: Victoria Silvstedt om lyxlivet i Monaco, att bli äldre – och kopplingen till Trump

28 jun, 2021 
AvVeronica Henriksson
Victoria Silvstedt på röda mattan
Rumskompis med Melania Trump, utsedd till Playmate of the month – och en fena på aktier... Läs Victorias spännande livshistoria – från höflak i Bollnäs till lyxyacht i Monaco!
Annons
TV: Victoria Silvstedt – 7 saker du inte visste om profilenBrand logo
TV: Victoria Silvstedt – 7 saker du inte visste om profilen

Det är i början av sommaren och Victoria är precis hemflugen från Monaco för att spendera några välbehövliga, lediga dagar med familjen i Victorias skärgårdsdröm i Vaxholm utanför Stockholm. Besöken i Sverige sker inte lika ofta som hon hade hoppats, men hon ser till att alltid vara hemma minst två gånger varje sommar.

– Sverige när det är fint väder är helt amazing. Det finns inget bättre! Jag får samma känslor som jag fick när jag växte upp. Jag tycker att det är så skönt att vara ute på Vaxholm, för där bryr sig ingen om mig och jag går bara runt osminkad och i sweatpants. På Ica har ingen någon aning om vem jag är ens, säger hon och skrattar.

När intervjun sker ekar gatorna av glada studenter som precis sprungit ut i vuxenlivet! Victoria tvekar inte en sekund innan hon springer fram till fönstret för att hurra på de vitklädda ungdomarna.

Annons

– Oh my god, look! That is so funny, säger hon och lyser av lycka.

År 1993, när Victoria tog studenten såg det minst sagt annorlunda ut, men hon minns det samtidigt som om det vore igår och för henne blev studenten något alldeles extra.

– Vi hade höflak som var täckt i massor av blommor. Det var ju det största som hände. När jag tog studenten visste jag redan då att jag skulle dra i väg och inte stanna i Bollnäs. Efter Miss World hade jag fått kontakt med en modellagentur i Paris, så jag hade allt planerat. För mig blev det verkligen en farväl-grej.

Redan som 19-åring hade Victoria medverkat i Miss Sweden och Miss World – för att inte tala om att hon dessutom var en stjärna på utförsåkning och till och med tävlat mot Pernilla Wiberg på hög nivå. Men skidorna lades på hyllan och istället bokades en enkelbiljett till Paris där en lysande karriär som modell började. Efter det har hon levt ett intensivt och väldigt innehållsrikt liv – något som just nu håller på att skrivas ner för en kommande bok.

Annons

Vad är det absolut roligaste som hänt under dina år utomlands?

– Det har hänt så otroligt mycket under min resa. När jag kom till USA var jag 21 år och det kändes som det största steget. När jag landade i LA kände jag direkt att jag hamnat rätt. Sen fick jag kontrakt efter kontrakt och jag levde den amerikanska drömmen och fick nypa mig i armen.

Finns det något som inte varit lika roligt?

– Jag är en person som inte klagar så ofta. Men det blev väldigt mycket tid som spenderades själv. Jag drog iväg till Paris när jag precis fyllt 19 och åkte sen vidare till LA själv. Jag har alltid varit väldigt självständig, men ibland kände jag mig lost out there. Men samtidigt var det det som fick mig att växa upp och bli starkare. Det här var ju en tid innan mobiltelefoner och jag hade inte ens ett kreditkort, så jag fattar inte hur jag överlevde!

Annons

Bodde med Melania Trump

Under åren har det också hänt en del… märkliga saker som vi under intervjun konstaterar lika bra hade kunnat passa in i en komedifilm. Bland annat delade Victoria lägenhet med ingen mindre än Melania Trump, USA:s före detta first lady, under tiden hon bodde i Paris.

– Ja, lilla Melania! Eller snarare stora Melania. Hon är så lång! Det skulle man ju aldrig kunna tänka sig då, att hon skulle bli first lady. Precis innan Trump blev elected träffade jag henne på en restaurang i New York, men hon trodde aldrig att han skulle vinna. Hon var nog lika chockad som alla andra. Men hon played the roll very well. Hennes idol redan när jag kände henne var Sophia Loren och man kunde se att hon började se ut mer och mer som hennes idol. Väldigt feminin och vacker.

Victoria Silvstedt på röda mattan

Men vänskapen till Melania är inte den enda kopplingen Victoria har till familjen Trump. När hon jobbade i New York blev hon också kontaktad av ingen mindre än Donald Trump.

Annons

– Precis när jag hade blivit signad med Elite Models i New York så hade han sett mig på omslaget av Playboy och i en reklamkampanj för Guess. Han kände ägaren av agenturen och hade sagt att han ville boka mig för hans reklam för Atlantic Casino och ville boka in en lunch. Han kom och hämta mig i en stor limo och vi skulle gå på hans favoritrestaurang i New York som heter 21, och det var verkligen all about me och 'I’m the best'. Sen tog han mig till sitt kontor i Trump Tower och fortsatte med me, me, me. Han var så ego och jag tänkte bara oh, my god. Han var så in to himself och fortsatte sen att skicka blommor.

När hon sen stöter ihop med Donald och Melania på röda mattan i New York många år senare blev det… minst sagt en spännande situation.

– Några år senare stötte jag ihop med honom och Melania på röda mattan i New York och det blev väldigt weird. Jag visste inte att hon hade börjat dejta honom, men det var ju perfekt att hon fick honom. Donald visste inte heller att vi hade bott ihop eller kände varandra. Det finns också hemska bilder på oss från röda mattan. Melania på en sida och jag på den andra. Som om vi var hans tjejer. Dom här bilderna visades hela tiden när han ställde upp i valet, säger hon och vrider sig i stolen.

Annons

Victoria om lyxlivet i Monaco

Idag har Victoria lämnat livet i USA, i alla fall till en viss del. För tio år sedan lämnade hon tillbaka sitt green card, för att istället söka medborgarskap i Monaco där hon nu bor fem månader om året.

– Jag är skriven i Monaco och jobbar mycket med tv och film i Frankrike, Italien och i England. Så när jag började tjäna mycket euro, och efter min skilsmässa, hade jag ingen anledning att åka tillbaka till USA. Då blev det ett naturligt val att flytta till Monaco. Det är precis mellan Rom och Paris. Men jag har fortfarande kvar en lägenhet i New York och i Miami på Bal Harbor så jag får vara i USA tre månader om året.

Förutom att jobba som modell och med tv och film är hon också aktiv på börsen. Måndag till fredag går ut på att hålla koll på vad som händer på marknaden – först öppnar den asiatiska marknaden, sedan den europeiska och sist den amerikanska. Men trots att det krävs konstant uppkoppling och koll älskar hon livet som investerare.

Annons

– Det är klart att det finns en viss stress, men det är adrenalinkicken som är det roliga. När man ser att en aktie helt plötsligt ökar med 50 procent. Då är det ’I’m selling. Now I’m going shopping’.

När du är ledig, vad gör du helst då?

– Då tycker jag det är skönt att sova ut. Jag är en nattperson men ingen morgonmänniska. Jag älskar att göra min egen frukost hemma och försöker att börja dagen nyttigt. Jag börjar alltid med varmt vatten och citron, sen väntar jag lite innan jag dricker sellerijuice och väntar lite till innan jag äter havregrynsgröt med bär och nötter och moccapuder. Sen tar jag alla mina vitaminer. Why not try to stop the aging? Och varje morgon sätter jag på jättehög musik så jag vaknar till, säger hon samtidigt som hon dansar lite på stolen.

Så tänker Victoria Silvstedt kring att bli äldre

Har du någon ångest över att bli äldre?

– Jag tänker inte jättelångt i framtiden, utan jag lever mer i nuet och då känner man inte av att man blir äldre. Jag har aldrig varit den som planerar framtiden, utan det är bättre att go with the flow och njuta av resan! Jag märker att jag blir äldre, tar mer vitaminer och försöker tänka på kosten. Jag tar hand om mig själv mer och mer ju längre åren går. Jag vill ha mycket energi!

Annons

Hur är livet som entreprenör?

– Det har bara blivit som det blivit. Jag planerade inget av det här när jag var modell, utan det har kommit med åren. När jag kände att jag började tjäna ihop tillräckligt med pengar kände jag att det vore intressant att börja investera. Som till exempel med investeringen i Base of Sweden. Att gå in i ett start up hade jag inte gjort innan!

Victoria Silvstedt Base of Sweden

Varför ville du ta steget in i start up?

– Innan har jag gjort egna grejer med mitt namn, men jag har aldrig varit med i bolagen på samma sätt som jag är nu. Det är bara kvinnor som är med i Base of Sweden och jag älskar att det drivs av kvinnor och att det finns en stark female power! Det är det som är så roligt. Tjejerna jobbar sjukt hårt och vi har kommit ut på många stora återförsäljare runt om i Europa och i Sverige på kort tid. Det är jätteroligt och extra roligt att det har gått så snabbt och bra för ett ändå ganska litet och kvinnligt ägt företag.

Annons

Base of Sweden har blivit kända för sin vattenfasta foundation som gör succé i Sverige och resten av världen.

– Jag träffade grundaren Jasmine första gången på en poddinspelning och hon presenterade hennes produkt som var en vattenfast foundation. Jag tänkte direkt att ’nej, det finns inte’. Men Jasmine sålde in produkten bra, så jag blev ändå intresserad och vi träffades igen. För mig är det jätteviktigt att investera i saker som jag tror på och som faktiskt funkar, som dom här produkterna verkligen gör. Annars skulle jag aldrig investera.

Hur kändes det att ta steget att gå in i ett start up-företag?

– Det känns superroligt. Speciellt eftersom jag tror så mycket på produkten och att teamet är så underbart. Att det är veganskt och naturligt. Jag själv vill gärna ha så naturliga produkter som möjligt och jag tror verkligen att det kommer att bli en större trend för folk blir mer medvetna. Men också såklart att det är svenskt! Support Sweden och kvinnor. Jag älskar kvinnligt företagande och jag tycker att kvinnor måste lyfta varandra.

Faktaruta: Victoria Silvstedt

Ålder: 46

Bor: Monaco

Gör: Modell, tv-profil och entreprenör och aktiedrottning

Foto: Instagram, TT

Annons