Zeina Mourtadas råd för framgång: ”Jag tar ingen skit”

04 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Zeina Mourtada på Årets Feminista 2024.
Zeina Mourtada har blivit en av Sveriges främsta matprofiler, och hennes varor fyller matbutikernas hyllor.
Men vägen dit har varit lång – och entreprenören har behövt lära sig att säga ifrån och stå på sig.
– Jag tar inte skit, och är bra på att säga ”det där accepterar inte jag”, säger Zeina Mourtada.
Annons
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"Brand logo
Zeina Mourtadas karriärsråd: "Jag tar ingen skit"

Zeina Mourtada började kanske som matbloggare och tv-kock, men de senaste åren har hon kommit att bli en av landets främsta mat-entreprenörer. Produkterna från hennes märke Zeinas säljs numera i de flesta matbutiker runt om i landet.

På röda mattan till Feminas galakväll Årets Feminista 2024 delade Zeina Mourtada med sig av sina bästa tips för unga entreprenörer som vill nå liknande framgångar – och tryckte på vikten av att våga misslyckas.

– Mitt bästa råd är nog att våga. Jag tvivlade väldigt mycket på mig själv i början. Det är bara att köra, går det åt skogen så gör det, då har man lärt sig något, säger Zeina Mourtada.

Zeina Mourtadas kamp för framgångarna

För utomstående kan det det se ut som att hon gjort en enkel resa till framgång, men vägen dit har varit krångligare än man kan tro.

Annons

– Visst kan man säga att jag byggt upp ett stort matimperium, det kanske ser lätt ut för det är det man visar på sociala medier, men det är så mycket arbete och så mycket olika möten. Det är jobbiga möten med människor ibland, men det är bara att inte ge upp, säger kocken.

Zeina, som ofta syns i TV4:s Nyhetsmorgon och dessutom släpper kokböcker, menar att hon behövt lära sig att sätta ner foten och säga ifrån kring saker hon inte tycker om, något hon hade svårt för som yngre.

– Jag är väldigt bra på att säga ifrån. Det gjorde jag inte innan, jag var rädd för att säga ifrån. Men nu är jag väldigt bra på det. Jag tar inte skit, och är bra på att säga ”det där accepterar inte jag”.

Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskapBrand logo
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskap
Annons