Camilla Hamids klädkris – timmar före galan

03 jun, 2024 
AvAino Oxblod
FotografKarin Törnblom.
Camilla Hamid
Camilla Hamid är utnämnd till Årets inspiration på Feminista 2024.
Men bara timmar före den glammiga galakvällen gick bakprofilens klänning sönder – och hon tvingades till en krislösning.
– Det revs upp hela vägen, och underkläderna syntes, berättar Camilla Hamid.
Annons
Camilla Hamids klädkaos inför Feminista: "Visar vi trosan?"Brand logo
Camilla Hamids klädkaos inför Feminista: "Visar vi trosan?"

Den 3 juni hålls Årets Feminista på Nationalmuseum, där inspirerande och imponerande kvinnor hyllas för att ha gått i bräschen och tagit ställning. Den som i år utnämnts till just Årets inspiration är bakningsprofilen Camilla Hamid, som gör succé med sina kokböcker och kaféer.

– Det känns jättestort. Det är ett ärofullt pris att ta emot, och jag hoppas att det ska vara inspiration för andra tjejer där ute, säger Camilla Hamid på röda mattan.

Camilla Hamids klänningskaos

Men innan Camilla Hamid dök upp på vimlet råkade hon ut för en riktig klädkris – när hennes klänning gick sönder på väg till galakvällen.

Annons

– Det revs upp hela vägen, och underkläderna syntes. Jag blev helt paralyserad, och kände ”vad ska jag göra nu? Ska jag gå hem? Visar vi trosan i dag? Vad gör vi?”, berättar Camilla.

Till slut lyckades hon lösa problemet, genom att ta hjälp av ett proffs som fick akutlaga hennes klänning.

– Till slut tog jag mig till en skräddare, och hon sydde direkt och löste det. Nu kan man inte ana att det är något som har hänt.

Arja Saijonmaa: "Är rörd och betagen"Brand logo
Arja Saijonmaa: "Är rörd och betagen"
Annons