Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Malin Collin: Jag är tacksam för att mitt liv inte är som en film

03 dec, 2021 
AvMalin Collin
Vem vill inte ha en man som tar till de stora gesterna för att få en tillbaka?
Som dessutom ber om ursäkt!
Kanye Wests utspel har ändrat min syn på vad ett lyckligt filmslut egentligen är.
Annons
Här är allt vi vet om Kim och Kanyes skilmässaBrand logo
Här är allt vi vet om Kim och Kanyes skilmässa

En vanlig händelseutveckling i filmvärlden är att en man och kvinna är ihop, någon gör slut, kvinnan gråter men träffar till slut ett nytt kärleksintresse och då inser den dumma mannen vad han hade och gör allt för att få tillbaka kvinnan. Ofta slutar det i någon sensmoral om att man ska värdera det man har mitt framför näsan nu, i stället för att tjata tillbaka en exfru när hon redan har gått vidare i livet.

Det har aldrig hänt mig.

När jag väl är dumpad finns det inte en människa som har velat ha mig tillbaka. I skenet av de romantiska filmerna verkar mitt liv färglöst och trist. Inga ex-män sjunger nedanför mitt fönster om nätterna. Aldrig har jag fått 10 000 röda rosor budade till mitt jobb. Noll män har tagit sista flyget över halva kontinenten för att ringa på sent på kvällen och ropa ”det är vi!”. (Jo, det sista hände faktiskt en gång vid millennieskiftet men han flög bara från Göteborg, så det räknas kanske inte och jag kan lova att det inte höll och han sökte aldrig upp mig efter det tog slut).

Annons

Tråkigt att livet inte rollbesatte mig som romantiskt huvudperson, kan man tycka. Men samtidigt slår det mig med all kraft: det är ju bara de spritt språngande galenpannorna till män som uppför sig så här.

Kanye Wests ursäkt till Kim Kardashian

Anledningen till varför jag funderar så mycket på detta stavas Kanye West. Han är någon form av nationalklenod och superkändis i USA. Den senaste veckan har jag inte kunnat sluta tänka på honom.

Det beror på en enda sak: han spolade ner sin integritet och bad sin ex-fru Kim Kardashian om ursäkt för precis allt under bombastiska former.

Kim Kardashian och Kanye West.
Kim Kardashian och Kanye West.

En kort bakgrund är att Kim och Kanye var USA:s kanske kändaste par i ett knappt decennium. De fick fyra barn och de är otroligt rika och berömda. Den mörka baksidan har varit Kanye Wests kamp med sin bipolaritet, vilket de pratat ganska öppet om. Men det är kanske snarare hela hans uppenbarelse som slutligen fick Kim Kardashian att i februari i år lämna in skilsmässoansökan.

Annons

Sedan dess har Kanye då och då synts med någon ung, vacker modell vid sin sida. Annars har han lagt sin energi på det omtalade albumet ”Donda” som släpptes under hösten. Samtidigt har Kim Kardashian skött sitt.

Kim Kardashian dejtar nu Pete Davidson

Men så var hon med i amerikanska humorprogrammet ”Saturday night live” för en månad sedan där man ändå får säga att hon gjorde succé i sin humoristiska monolog om sig själv och Kanye West. Hon spelade också i en sketch mot den 28-årige komikern Pete Davidson. Därefter började 41-åriga Kim Kardashian dejta den unge komikern och amerikansk skvallerpress jublade.

En som inte jublade var Kanye West. I stället lade han stora pengar på att producera en fem minuter lång Thanksgiving-bön. Till tonerna av körsång ber han om ursäkt till Kim Kardashian på ett slags powerpoint-igt sätt. Han punktar upp alla saker han har misslyckats med ”A, alkohol. Jag brukade dricka för att ta bort stressen. Mitt drickande påverkade min hälsa och personerna runt mig. och eftersom jag redan har ett hett temperament, blev det bara värre”. Så fortsatte det med hur han lade av med sina mediciner, vilket ledde till maniska perioder, vidare till att han lierade sig med Donald Trump, vilket drog skam över hans fru och barn. Därefter bad han om ursäkt för sitt ego, sitt skrikiga temperament, sitt enormt slösaktiga beteende kring pengar och att han envisades med att fiaskoartat ställa upp som presidentkandidat förra året.

Annons

Han refererade till Kim Kardashian som ”sin fru”, sa att han ville ha tillbaka henne och toppade det hela med att lägga upp en gammal bild där de två kysstes.

Vad gjorde Kim Kardashian då?

Pete Davidson.
Pete Davidson.

Jo, hon som alltid brukar se så samlad och perfekt klädd ut, satt i en berg-och dalbanevagn på ett tivoli med Pete Davidson och gapskrattade.

Jag har aldrig sett henne så glad i offentligheten.

Kanyes storslagna ursäkt fick stor uppmärksamhet i USA. Och medan alla väntade på att Kim Kardashian skulle reagera på kärleksförklaringen, uppstod kritik i sociala medier.

Var det verkligen en superromantisk gest som Kanye just hade utfört? Eller var det snarare en manipulativ megaloman som inte kunde tåla att hans ex-fru skrattade och hade roligt med en annan man?

Kim Kardashian i Saturday night live.

Kanye West bad om ursäkt för sitt stora ego men lät samma ego göra en hel film för att få tillbaka sitt ex.

Annons

Det var här jag började förstå att jag ska vara tacksam för att mitt liv inte är som en film. Tänk själva om en kille man gjort slut med plötsligt gör en offentlig förlåtvideo och delar den med sina 9,5 miljoner följare. ”Alla” faller för den stora gesten och tycker att man ska godta ursäkten och återförenas. Men man själv står inte ut en sekund till.

Eller som Kim Kardashian sa i sin monolog på Saturday night live: ”Jag gifte mig med den bästa rapparen genom tiderna. Inte bara det, han är den rikaste svarta mannen i Amerika - ett talangfullt geni som gav mig fyra fantastiska barn. Så när jag skilde mig från honom handlade det bara om en enda sak: hans personlighet”.

Annons