Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Sofia Ståhl berättar om otrogna exet som styrde hennes liv

12 dec, 2023 
AvSofia Ståhl
Sofia Ståhl om otrogna exet.
Sofia Ståhl skriver om tiden då hon var tillsammans med sitt ex som var otrogen och styrde över relationen och delar av hennes liv. Hon ger även råd över saker man kan göra för att må bättre i en relation och som singel.
Annons
Experten: Så går du vidare efter otrohetBrand logo
Experten: Så går du vidare efter otrohet

”Jag vill ta en paus”. Då var det dags igen. ”En paus” betydde att han fick göra vad han ville med vem han ville på helgen och att vi sågs som om ingenting hänt på veckodagarna. Ofta satt jag i rummet bredvid medan han hånglade med någon annan medan våra vänner festade ihjäl sig runt omkring. När han var klar gick vi hem tillsammans. Jag väntade, både på honom och min värdighet som lyste med sin frånvaro. Tog skit, det var ju han – han som mot alla odds hade blivit kär i mig. Han den populära, snygga killen som på något märkligt sätt blev min pojkvän. Alla blev förvånade, inte minst jag själv. Jag var ingen speciell.

Så höll vi på hela gymnasiet. Han satt på makten och tog pauser när det passade. Jag gillade läget, förundrad över att någon som han ville vara med någon som jag. Så kom dagen då han skulle resa iväg på bartenderskola och vara borta hela sommaren. Han tog en ny paus när han reste iväg, en paus han ångrade i samma stund han landade och insåg att jag var på fest där hemma, fri. Så vi blev ihop igen innan kvällen var slut.

Sofia Ståhl ung.
Sofia Ståhl.

”Han har varit otrogen mot dig”. Någon berättade att han gjort det förbjudna innan han åkte, innan pausen. Han hade brutit dealen. Där vände det som i ett vingslag. Hans makt över mig försvann och plötsligt var han underlägsen. Han kastade sig på första bästa plan hem när utbildningen var slut och gjorde ”allt” för att göra mig glad igen. Hösten gick och vi var ihop utan pauser. Efter en resa till solen kom jag hem, beslutsam. ”Jag ska göra slut”, sa jag till mamma på jullovet och båda grät av lättnad. Äntligen! Den våren tog jag igen mycket. Levde upp. Blev stark igen. Njöt av friheten och utforskade mitt värde. Vi hittade varandra i natten när jag tog studenten. Morgonen efter gick jag därifrån med en berusande känsla, tack och hej det ligget satte punkt. Det var så in i helvete över. Aldrig mer. Nu började livet på riktigt.

Annons

Det kan hjälpa i relationen

Till dig som har en partner: Sätt er mitt emot varandra och berätta för varandra vad det var som fick er att bli kära i varandra och vad ni älskar med varandra.

Till dig som är singel: Bestäm en tidsperiod där du släpper dig själv fri från att något måste leda till någonting och gå loss i att bara ha roligt utifrån dina egna referensramar.

Du är inte dina känslor

Skriv ner känslor.
Skriv ner dina känslor.

Sortera känslor och fakta i en situation genom att skriva ner en rubrik för situationen och en rad för fakta och en rad för känslor. Fyll på med alla känslor du upplever i situationen – som rädsla, irritation, otillräcklighet. Fyll på alla fakta i situationen – som det någon faktiskt sagt eller det som är bestämt. Läs igenom det du skrivit, validera dina känslor genom att berätta att allt du känner är i sin ordning – men du är inte dina känslor och känslor är inte fakta. Vila i fakta och det du vet.

Det är inte dig det är fel på

Till dig som dejtar: När du är på dejt handlar den lika mycket om vad Du tycker och känner för personen som hen för dig. Du är inte där för att bli godkänd. Om ni inte fortsätter ses: Det är inte fel på dig, er matchning fungerade inte. Det betyder inte att Du är fel!

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons