Trendar: BokrecensionerKändisarMusikFilm och tvLitteraturMelodifestivalen 2024

Här är filmerna du borde se innan du fyller 40

01 sep, 2023 
Filmtips för kvinnor
Det här får du säkert höra ofta – och om många typer av underhållning – men de här filmerna får du helt enkelt inte missa.
Här är listan på 40 filmer att se innan du fyller 40 år!
Annons
Kändisarnas film-och boktipsBrand logo
Kändisarnas film-och boktips

Känner du också att det finns otaligt mycket kultur att konsumera? Många kan uppleva att det hela tiden kommer ut nya filmer och serier som man ”måste” se, eller böcker som man ”måste” läsa. Om det stämmer att det finns så många verk som man verkligen inte får missa, så räcker tiden helt enkelt inte till för alla, och det kan vara klurigt att navigera kring all underhållning.

Men amerikanska livsstilssajten Purewow menar att det faktiskt finns ett antal filmer som man ska prioritera att se, innan man når en viss ålder. Eller närmare bestämt 40 filmer som man borde se innan man fyller 40 år, för att de ska upplevas så sensationella som de kan. Efter att man nått upp till den åldern kan plotterna nämligen kännas lite blekare och karaktärerna mindre älskvärda, menar Rachel Bowie på Purewow.

Annons

Letar du efter en ny film att titta på? Här är hela listan på filmerna du inte får missa, och kanske borde skynda dig att se. Är du över 40 och filmsugen – varför inte testa på om tesen stämmer?

Här är filmerna du borde se innan du fyller 40 år

1. Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's

Klassikern Breakfast at Tiffany's, baserad på Trueman Capotes novell med samma namn och med regi av Blake Edwards och manus av George Axelrod, är en klassiker av en anledning. Njut av estetiken, blinget och Audrey Hepburns excentriska karaktär Holly Golightly.

Annons

2. 9 to 5

9 to 5 film

I den här knasiga musikalen finns det gott om jävlar anamma, tycker Rachel Bowie. Tre kvinnliga kollegor, med Lily Tomlin, Dolly Parton och Jane Fonda i rollerna, går emot sin sexistiska chef och ger igen för gammal ost.

3. This is 40

This is 40

Du som står inför att fylla 40 kan roa dig med hur Pete och Debbie hanterar att fylla jämnt, samtidigt som de bollar med familjelivet och äktenskapets upp- och nedgångar. Dessutom ser du Paul Rudd och Leslie Mann i huvudrollerna.

Annons

4. The breakfast club

The breakfast club

Hur mysig är inte den här feelgood-filmen? Och den starka scenen där ungdomarna avslöjar varför de egentligen har kvarsittning från första början är riktigt gåshudsvänlig, utöver den ikoniska slutscenen där Judd Nelson – i rollen som John Bender – höjer näven.

5. When Harry met Sally

When Harry met Sally

When Harry met Sally, eller När Harry mötte Sally som den kallas på svenska, är perfekt för dig som suktar efter New Yorks gator och lummiga Central Park. Njut av Meg Ryans och Billy Crystals skådespelarinsatser i den här klassiska filmen om romantik och vänskap.

Annons

6. The joy luck club

The joy luck club

I The joy luck club, från 1994, får vi följa fyra kvinnor som invandrat från Kina, och hur det är att se sina barn växa upp i USA.

7. Casablanca

Casablanca

Om du inte ännu sett Casablanca, från 1942, så tycker Rachel Bowie på Purewow att du inte får missa den. Kärlek, drama och krig – med Ingrid Bergman i rollen som Ilsa.

Annons

8. The color purple

9. Amélie

10. Forrest Gump

11. Gone with the Wind

12. What men want

13. The sound of music

14. Girls trip

15. Now and then

16. Dirty dancing

17. The photograph

18. The way we were

19. The godfather

20. The shawshank redemption

21. Almost famous

22. Always be my maybe

23. Thelma and Louise

24. Waiting to exhale

25. Little

26. The silence of the lambs

27. Last holiday

28. To kill a mockingbird

29. The graduate

30. Pretty woman

31. My big fat greek wedding

32. Sister act

33. Singin' in the rain

34. Ferris Bueller's day off'

35. Like a boss

36. Kramer vs. Kramer

37. The wizard of Oz

38. Bridesmaids

39. Erin Brockovich

40. Bridget Jones's diary

Källa: Purewow

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons