Feminas bokredaktör Kenneth Gysing tipsar om bästa semesterläsningen.

1:24

Efter reklamen: 10 klassiska böcker och samtida succéer du borde läsa

(1:24)

Här tre boktips som med fördel konsumeras med lättjefullt bakåtlut i brassestol (i valfri färg).

Allt som väntar dig, Lorraine Fouchet (Sekwa)

Fransk feelgood av bästa slag när femtonårige Domnin börjar söka sanningen om familjen då pappan hastigt dör i armarna på en okänd kvinna. Mamman har lämnat familjen för att arbeta som läkare utomlands – och så dyker ett brev upp om att Domnin har en okänd syster i Argentina. Varmt och hjärteknipande! Köp boken här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Deckardrottningar och vänner – Mari Jungstedt och Sofie Sarenbrant i stor intervju

Anne Mette Hancock, Äppelmannen (LB förlag)

En pojke försvinner spårlöst från en skola, de andra barnen i skolan pratar om den mystiske Äppelmannen. Anne Mette Hancock, nytt stjärnskott på den danska deckarhimlen, levererar en spännande, oförutsägbar intrig, där polisen Erik Schäfer och journalisten Heloise Kaldan har huvudrollerna. Köp boken här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Sommarens 10 bästa deckare – hela listan

En ny tid, Katrine Wessel (Polaris)

Trondheim, Norge, i slutet av artonhundratalet. Överklassfamiljen Winther styr och ställer i staden, med Cecilia Winter som ledande kvinna i societeten. Tänk Downtown Abbey på norska, med kärlek, dramatik och hemligheter. Norge är minsann inte bara lusekoftor, olja och skidåkning! Köp boken här. (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Sju böcker du borde ha läst för att kunna kalla dig allmänbildad

Mer läsning

Femina