Här är experterna i Vi eller aldrig
0:43

Efter reklamen: Här är experterna i Vi eller aldrig

(0:43)

Slå på ljud

Med Det sitter i väggarna och regelbundna inhopp i Go' kväll har Christopher O'Regan blivit en omtyckt tv-profil, som också ofta har kommenterat kungafamiljens milstolpar med bröllop och dop ur ett historiskt perspektiv.

2018 valde O'Regan dock att lämna det populära SVT-programmet Det sitter i väggarna, och ge vidare facklan till Antikrundan-profilen Richard Thunér, för att han ville tillbringa mer tid med sin dotter Alice, som nu har hunnit fylla sex år.

Ilskan efter SVT:s beslut mot Det sitter i väggarna

Tiden i SVT är ingenting han saknar, och trots att han varit borta från rutan i tre år märker han fortfarande ett intresse från tiden i rutan. I många år har Christopher O'Regan lett stadsvandringar i Gamla Stan i Stockholm, där han också själv bor, och de fortsätter han med – till publikens stora glädje.

– På något konstigt sätt. Mina stadsvandringar är slutsålda gång på gång och folk kommenterar programmet och undrar när jag kommer tillbaka. Det blir jag väldigt hedrad och stolt över, säger han i en intervju med Aftonbladet.

Erika Åberg och Christopher O'Regan i Det sitter i väggarna 2018.

Ulrika Malm/Sveriges Television.

Christopher O'Regan skilde sig från frun – letar kärlek

Att det finns ett stort intresse för honom märkte O'Regan inte minst när han för ett tag sen sökte efter kärleken på Instagram – och fick flera hundra svar. Den stora svarsmängden blev dock lite mycket, och kärleksjakten på nätet har runnit ut i sanden, även om han fortfarande vill ha någon att dela livet med, efter att ha skiljt sig från exfrun 2017.

– Kärleken och erotiken är drivkraften i livet och meningen med att vakna på morgonen och det som får en att kliva upp och möta dagen med glädje. Sedan har det ersatts av en kärlek som är ännu starkare och det är den för min dotter. Det kan ha petat det andra åt sidan.

SVT-profilen Rickard Thunér avslöjar: Därför ville jag lämna Antikrundan

En annan förändring i historikerns liv är att han har valt att bli nykterist.

– Jag har fattat ett beslut som förhoppningsvis är oåterkalleligt och det är att jag inte ska dricka alkohol. Jag har varit ganska glad i det i mina dagar. Risken finns dock att det blir som politikers vallöften, det börjar bra, men rätt var det är så har det övergått till att bli en målsättning istället.

Mest läst